Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (2): « Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Piękność na drodze? Lamborghini Murcielago LP640 Roadster
Autor Wiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
nfm: 16,041
Piękność na drodze? Lamborghini Murcielago LP640 Roadster

Nie ma się co czarować. Samochody z serii Lamborghini niemal zawsze budza emocje. Nie tylko przy obserwowaniu znikania gotówki z konta, nie tylko przy patrzeniu, jak bak osusza się do zera z zawrotną szybkością... tylko EMOCJE. Szybkości, wygody, ekskluzywnego żeby nie rzecz - snobistycznego - prawa do wyróżniania się z tłumu.

Proszę sobei zatem popatrzeć, jaką furkę można mieć już za... ok. 1.000.000 złotych Smile (ok. 300-350 tys. dolarów)...

Cytat:
Samochód napędza centralnie umieszczony silnik V12 o pojemności 6,5 l. rozwijający moc 640 KM przy 8000 obr/min. Maksymalny moment obrotowy wynosi 660 Nm i jest dostępny przy 6000 obr/min. LP640 Roadster osiąga setkę w ok. 3,4 sekundy, a jego prędkość maksymalna wynosi ok. 330 km/h. Napęd przekazywany jest stale na cztery koła. W standardowych warunkach 30 proc. jego wartości trafia na przednie koła, a 70 proc. na tylne. W razie potrzeby nawet 100 proc. może zostać przekazane na jedną z osi.

Źródło cytatu oraz fotek - MotoFakty PL

11.12.2006 09:59:21
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
nfm: 1,363

Cytat:
osiąga setkę w ok. 3,4 sekundy, a jego prędkość maksymalna wynosi ok. 330 km/h.

I wpuścić go na polską drogę a szybko skończy na przydrożnym drzewie lub na traktorze.
I z miliona zrobi się wart tyle ile wynosi cena złomu. No chyba że wstawią go od razu do muzeum.

11.12.2006 17:29:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Falkhor
Administrator
*

grzenio, na szczęście owy pojazd w większośc przypadków, jak sądzę, będzie smigał po drogach zachodniej Europy i mam tu na myśli tę zachodnię Europ, która zaczyna się ZA zachodnimi granicami Polski Tongue

Co by to była za frajda kupić sobie takie auto i móc jeździć po kilkuset kilometrach autostrad? Tongue I to jeszcze tak podzielonych, że jakby się z niej nagle zjechało, to podwozie zostaje daleko w tyle... a Ty...
ściskając w ręku...
kaaaaaamyk zielony
paaaaaatrzysz jak wszystkooo
zooostaaaaje w tyyyyyleeee Tongue

12.12.2006 10:19:06
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
SunShine

*

nfm: 1,319

hmmm jakieś takie Biggrin średnie Tongue to że osiąga setkę w 3,4 sec a jego prędkość max. to 330 km/h to fajnie Smile tak śmigać ale faktycznie nie ma gdzie Biggrin ale za piękne nie jest Tongue takie jakieś... kanciaste Biggrin wewnątrz sympatyczny... ale jak na tą cene to nie mecyja Tongue

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
12.12.2006 12:49:11
Falkhor
Administrator
*

SunShine, ja wiem czy kanciaste... Countach był dośc kanciasty, ale to autko... mnie się podoba Smile Na pewno jest opływowe ale zarazem jego wygląd nie jest rewolucją. I chyba dobrze, bo praktycznie każdy 'Lamb', jakiego się widzi, od razu się rozpoznaje... Lata historii Smile

Tylko że kutfa, jeździć to nie ma gdzie... ledwie by się człowiek rozpędził porządnie, a już autostrady brakuje Tongue Tongue

12.12.2006 12:53:23
Guest
Unregistered

nfm:
A mi sie podoba

Wszystkie labo są ślczne, najbardziej najnowsze Smile

15.12.2006 12:35:20
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Svirus

*

nfm: 175

Falkhor napisał(a):
ylko że kutfa, jeździć to nie ma gdzie... ledwie by się człowiek rozpędził porządnie, a już autostrady brakuje Tongue Tongue

niektórzy to i bez autostrady zapie*** 200 km/h

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
15.12.2006 18:45:40
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
nfm: 3,482

Szczerze mówiąc to mi się niepodoba Tongue widziałam ładniesze autka Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

15.12.2006 20:39:54
Falkhor
Administrator
*

Svirus,

Cytat:
niektórzy to i bez autostrady zapierniczają 200 km/h

No tak, owszem. Ale w jakim stresie i w jakim ryzyku dla innych userów drogi, hę?

terelka, Wyszukaj w sieci i załóż nowy topic o tym... które autko jest najlpesze dla kobeity Tongue Nie rób tego w dziale tylko dla pań, to zoabczymy, co na to faceci Tongue Smile Lambo wg mnie jest całkiem całkiem kobeicie...

16.12.2006 22:01:09
FunkY

nfm: 24

Tak mówicie o tym, że niema gdzie jedzić u nas , że aż sie wtrącę...
Racja co do tego Muricialagga, stałem obok niego i u nas nim sie nie da poruszać chyba że na lawecie... ale gallardem już sie da... ! Smile Stały obydwa w salonie Toyoty w Bytomiu jakieś 2 latka temu jak bylem na przeglądzie swojego...
Otwarcie moza powiedziec ze murcialago jest bardziej na niemieckie autostrady... w końcu to ich zabawka , a gallardo jest bardziej dostępne i na troche gorsze drogi... zainstalowali mu nawet specjany guzik na leżacych policjantów... (zapomniałem jak to sie nazywa , ale zawieszenie unosi sie żeby nie urwać czegoś). Animatedwink

A kto umarł, ten nie żyje... : )
01.03.2007 18:44:10
Falkhor
Administrator
*

FunkY,

Cytat:
specjany guzik na leżacych policjantów... (zapomniałem jak to sie nazywa , ale zawieszenie unosi sie żeby nie urwać czegoś).

Hoho Smile Aż ciekaw jestem, co to takiego Smile W sensie hmmmm... leżący policjant... spikestrip? kolczatka? Smile Bo tylko to do głowy mi przychodzi, bo raczej nie żywy człowiek blokujący przejazd Tongue

Cytat:
Otwarcie moza powiedziec ze murcialago jest bardziej na niemieckie autostrady... w końcu to ich zabawka , a gallardo jest bardziej dostępne i na troche gorsze drogi

Hmmm... w sumie ważny detal - gorsze niemieckie drogi czy nasze gorsze drogi polskie? Czy może gorsze neimeickei drogi oznaczają nasze najlepsze drogi? Smile /się czepiam Tongue /

01.03.2007 18:49:28
FunkY

Cytat:
Hoho Smile Aż ciekaw jestem, co to takiego Smile W sensie hmmmm... leżący policjant... spikestrip? kolczatka? Smile Bo tylko to do głowy mi przychodzi, bo raczej nie żywy człowiek blokujący przejazd Tongue

Leżący policjant to zwyczajny próg zwalniający Tongue

Cytat:
Hmmm... w sumie ważny detal - gorsze niemieckie drogi czy nasze gorsze drogi polskie? Czy może gorsze neimeickei drogi oznaczają nasze najlepsze drogi? Smile /się czepiam Tongue /

Miałem na myśli ze murcialago nadaje sie bardziej na autostrady w niemczech , chociaż po zwykłych drogach również sie da ale nie z prędkościami jakimi sie porusza tym samochodem... A gallardem można sobie pozwolić na trochę gorsze i te nimiecki i polskie... Chodziło mi konkretnie o prześwit.

01.03.2007 19:07:32
Falkhor
Administrator
*

FunkY, jak nie zakumałem leżącego policjanta, tak skapowałem, o co biega z wysokością zawieszenia Smile Specem od moto nie jestem, no ale tyle jeszcze wiem Tongue Tongue Zatem teraz już wiem, że owo auto da radę posunąć po polskich drogach... powiedzmy średniej jakości Tongue

Dorzucisz fotki Gallarda? Smile Bardzo się różni? Tongue

01.03.2007 19:59:16
FunkY

Jasne Smile Troszkę Smile sie różni , taka mała zabaweczka jak stałem przy nim to ledwo co do pasa mi sięgał , a nie jestem wysoki 173 cm. nie wspomnę już jak wygląda przy toyocie 120. Animatedwink Nie tak dawno wyszła jego wersja Spyder według mnie jest lepszy od większego braciszka bo można u nas nim jezdzić , jest dużo tańszy (można go kupić u nas za ok. 500 kola papieru Biggrin oczywiście używkę ale z tego co zauważyłem są mało jeżdżone więc lepiej kupić takiego niż za kolejne 500 koła nowegoBiggrin) Jak ktoś sobie sprawi to dajcie znać Animatedwink

[ Dodano: 2007-03-01, 22:23 ]
Gallardo Nera (wzmocnione coś jak LP...).
Gallardo Nera 2
Gallardo Nera 3
Gallardo Nera 4
Gallardo Nera 5
Gallardo Spyder
Gallardo Spyder 2
Gallardo Spyder 3
Gallardo Spyder 4
Gallardo Spyder 5

Na www.skins.be są zdjęcia WSZYSTKICH znanych Pań,Samochodów i Motocykli... (W prawym górnym rogu są kategorie)
Animatedwink

01.03.2007 22:10:58
pablo

*

nfm: 546

terelka napisał(a):
Szczerze mówiąc to mi się niepodoba widziałam ładniesze autka

skora mowa o szybkich, drogich i nie dla każdego to powiem tylko że w Polsce jest zarejestrowanych kilka wozów takich marek i modeli jak:
1. Mclaren Mercedes SLR, Mercedes cls 65 AMG
2. Aston Martin DB9
3. Porsche GT3, Carrera GT, Carrera S4
4. Maybach
5. wspomniane Lambo
6. widziane dzisiaj ok 16.30 najnowszy Mustang pod peugeotem w Kraczkowej Biggrin
7. i wiele innych

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
01.03.2007 22:40:50
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *