Odpowiedz  Napisz temat 
Patrzcie co macie
Autor Wiadomość
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
nfm: 2,436
Patrzcie co macie

Mała sugestia ode mnie. Jak idziecie do slepu typu Tesco czy Achau(?) patrzcie co kasjerzy wbijają wam na rachunek, bo czasem jak czegoś nie ma na liście to mogą wam wbić coś innego, za wyższą cenę. Wiem, bo sama czasem tak robię, ale na wyraźna prośbę klienta jeżeli zastrzega sobie, że mu na czymś zależy.

Czy złapaliście kiedyś kasjera/kę na czymś podobnym i czy w ogóle zwracaliście na to uwagę? Proszę o wasze opinie na temat takich sytuacji

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
23.04.2008 19:42:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
darekielb
Fotoamator
*

Reputacja: 0
nfm: 278
RE: Patrzcie co macie

hmm jakoś często mi się to nie zdarzyło, ale miałem takie przypadki, kiedy na paragonie były dodatkowe zakupy, których nie robiłem Drwi ale za nie zapłaciłem.
Fakt faktem o większości tych dodatkowych zakupów dowiedziałem się w domu, więc nie było żadnych upomnień, ale jeden taki przypadek wykryłem właśnie w Oszołomie i zwróciłem na to uwagę. Kasjerka była nieco zmieszana i się tłumaczyła że przez pomyłkę, ale jak można zaczytać kod kreskowy czegoś, czego nie ma na taśmie ?. Wiem że można go wpisać ręcznie, ale to już nie taka pomyłka Tongue
PS. co do nazwy to Auchan

Moje fotki

Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.04.2008 21:15:27 przez darekielb.

23.04.2008 21:11:49
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Godzio

*

Reputacja: 1
nfm: 229

Hmm, mi się podoba jak wchodzę do autobusu, daję kierowcy dwa złote a ten mi wydaje pięć Biggrin
Taki offtop Tongue

23.04.2008 21:13:55
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,887

ale co to daje kasjerce?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
24.04.2008 07:11:58
Dubi

*

Reputacja: 0
nfm: 235

taka sytację miałem w Asi w Łancucie, ' kupiłem' coś czego nie miałem w koszyku(!?) niestety,zagubiłem paragon i nie mogłem odzyskac pieniazków a była taka mozliwosć.

24.04.2008 09:57:27
Megg
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 2
nfm: 1,251

Dubi, moja mama zawsze mi mówiła właśnie żeby zanim odejdziesz od kasy przelecieć wzrokiem poaragon. Bo jak już odejdziesz od kasy kawałek i sie nagle wrócić to mogąś nie uznać... chyba że zrobisz szum to w Asi może Smile

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
24.04.2008 13:41:06
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,957

Buehehe Biggrin Zrobić szum w ASI Tongue W Oszołomei pewnie przyleciała by ochrona i strach się bać paralizatorów, kajdanek, gazówek... brrrr Tongue Ewentualnie można jeszcze zostać zawiniętym w zgrzewarce Biggrin

Co do paragonów - dobrze też patrzeć na licznik (ja tak mówię) - czyli co kobeita wklepuje podczas zliczania towarów. A jak nie - to zbadac paragon, chocaiż rzucić okiem. I oczywiście dobrze też jest przy jakichś nie takich znowu ogromnychz akupach - chociaż orientacyjnei wiedziec, ile powinno wyść.

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
24.04.2008 20:05:55
rudzia

*

Reputacja: 5
nfm: 2,436

Falkhor ma racje na to co wbija kasjer/ka trzeba patrzeć, bo to jest po prostu zamiennik...czasem jest tak, że jak nie mozna czegoś wbić to sie wbija produkt o podobnej cenie, ale jak już to trzeba zwrócić na to uwagę, ale byc miłym bo jak babka się przestraszy to wam nic nie powie Tongue

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
11.05.2008 22:03:13
Bake

*

Reputacja: 7
nfm: 2,887

Dopisuje sie do tematu... patrzcie co macie... kupiłęm jakieś ciuchy w auchanie a potem sok jabłkowy... wyciagniety z kartonu.... okazał sie dziurawy i zalał mi zakupy... Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
16.05.2008 08:15:57
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *