Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriotyzm ?
06.09.2007, 19:18:51
Patriotyzm ?
W dziale polityka pojawiła się ciekawa ankieta.

Czy nie sądzicie, że ta ankieta jest idelną kopalnią ciekawych tematów na forum ?

Zaczynamy ! Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

No one chooses his or her country of birth, so it's foolish to be proud of it.

Nikt nie wybiera kraju urodzenia, więc jest naiwne bycie z niego dumnym.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
06.09.2007, 20:44:28

Kuru napisał(a):Nikt nie wybiera kraju urodzenia, więc jest naiwne bycie z niego dumnym.

Niekoniecznie. Nasz karaj to nasz przeszłość. Duzo kiedys osiągnęłiśmy i nie ma się czego wstydzić. Każdy kraj ma w sobie coś co sprawia, że jego obywatel szcyci się tym, że w nim mieszka. Nie narzekam i nie wstydze się tego, że jestem Polką. Nie ma czego. U nas jest pięknie. Bpo trzeba pamiętać, że to świat jest piękny tylko ludzie są źli

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
07.09.2007, 11:34:29

Ja uważam, że można być dumnym z kraju, w którym się urodziłem. I ja jestem dumny z tego, że jestem Polakiem. Tutaj bowiem decyduje los i rodzice. I z czasem przychodi taki czas, że trzeba to docenić albo odrzucić. ja doceniam.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
09.09.2007, 13:08:39

Zgadzam się z Tobą Falkhor. W tym temacie duża rolę odgrywaja ludzie, którzy nas otaczają. To właśnie oni uczą nas miłości do ojczyzny, zwłaszcza rodzice Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nauczyciele w szkole ukazują nam Polskę jako kraj piekny z przeszłością i odważnymi ludźmi, którzy przez lata walczyli o to żebysmy mieli to co mamy w chwili ocecbej...wolność. Myslę, że to jest jeden z wielu powodów żeby kochać nasz kraj...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
09.09.2007, 13:15:16

Falk,
Cytat:a jestem dumny z tego, że jestem Polakiem
ja również jestem z tego dumny :!:
czesem trzeba się zastanowić: co jest w Polsce takiego, że tak bardzo kocham tą ziemię :?: - szczerze :?: nie wiem - ale kocham i już :!:

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
09.09.2007, 13:21:43

Tylko że my wciąż "rozczulamy" się nad tą przeszłością.
Ja kocham mój kraj, moje miasto i mój dom, ale uważam, że hasło "patriotyzm" jest u nas z przesadą traktowane. Polacy z jednej strony chcieli by być uznawani za bohaterów, tych co przetrwali najazdy, ataki itp., ale z drugiej wymagają wiecznego współczucia, głaskania po głosie i pobłażania.
Przecież nie jesteśmy najgorzej doświadczonym państwetm Europy! A chyba wciąż się za takich uważamy... :nerd:
09.09.2007, 13:52:09

rudzia napisał(a):To właśnie oni uczą nas miłości do ojczyzny,

Ja zawsze myślałem, że miłość do ojczyzny nie powinna być wyuczona - bo jeżeli jest wyuczona to śmiało można ją nazwać fałszywą.

Jeżeli ktoś kocha ojczyznę powinna to być jego świadoma decyzja podjęta po dłuższej analizie opartej na obserwacjach.
09.09.2007, 20:43:25

Kuru napisał(a):Ja zawsze myślałem, że miłość do ojczyzny nie powinna być wyuczona - bo jeżeli jest wyuczona to śmiało można ją nazwać fałszywą.

Źle mnie zrozumiałeś. Chodziło mi o to, że to własnie oni pokazują nam jak ta miałośc powinna wyglądać. Nikt nas nie zmusi do tego żebyśmy sznowali swój własny kraj

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
09.09.2007, 22:24:24

nie o taką polskę walczyli dziadkowie i pradziadkowie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

to co się teraz dzieje w tym kraju to cyrk!

żygać mi się chce jaki widzę te zakłamane mordy w tv Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

jak na razie nie czuję się patriotą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
a szkoda Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
09.09.2007, 22:42:07

Joy_ride napisał(a):nie o taką polskę walczyli dziadkowie i pradziadkowie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

żygać mi się chce jaki widzę te zakłamane mordy w tv Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

jak na razie nie czuję się patriotą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
a szkoda Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Nie ma już idealistów... pozostali tylko oszuści, krętacze i złodzieje.
10.09.2007, 00:56:30

Są prawdziwi patrioci Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Czuje sie dumny z tego ze jestem polakiem i ze pochodze z terenow Polski i mowie po Polsku. Szkoda mi tylko to ze inni postrzgaja nas na wzor naszej wladzy i moge powiedziec to samo co Joy dokladnie jego pierwsze 3 zdania:
Joy_ride napisał(a):nie o taką polskę walczyli dziadkowie i pradziadkowie

żygać mi się chce jaki widzę te zakłamane mordy w tv

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
10.09.2007, 16:19:25

podpisuje sie pod tym co napisał Qmar Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
10.09.2007, 23:59:25

Nie każdemu dane jest być dumnym z tego, że jest obywatelem takiego lub innego kraju. Będąc Niemcem lub Rosjaninem, pytany o historię własnego kraju, chyba za każdym razem paliłbym się ze wstydu.

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
11.09.2007, 00:49:29

co tu więcej pisać...

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
11.09.2007, 18:38:19

SzalonyMściciel,
Cytat:Będąc Niemcem lub Rosjaninem
Cóż... racja, oba kraje mają w swej historii jednostkę, która zaważyła na losach świata wielką ilością krwi. Jednak wg mnie - trzeba o tym pamiętać, ale obecnym Rosjaninom np. nie można przyczepić etykietki 'postalińczyk'... albo 'stalinowiec'. ja się ejdnak cieszę, że u nas takich 'liderów' jednak nie było...
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy