Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 Następna > Ostatnia »
&quot;partia przyszłości&quot; - kto może najwięcej zaoferow
AutorWiadomość
lukascompl

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 149

levi', kolego drogi - nie napisałem o idealnej partii to maciej, się czepiał

22.06.2007 19:28:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

lukascompl,

Cytat:
levi', kolego drogi - nie napisałem o idealnej partii to maciej, się czepiał

dobra dobra...koniec kłutni, bo zaczynamy się zachowywać jak ci rowzszeszczaniu ludzie pod kancelarią premiera...

ja poprostu uważam, że w polsce zaczyna się dobrze dziać i szkoda byłoby przez takich ludzi jak ci strajkujący, którzy chcą wydrzeć resztki tego co pozostało w budżecie do własnej kieszeni...a nie pomyśli, że:
"w tym roku dostane mniej, a te pieniądze się zainwestuje i za rok przyniosą o wiele większe wyski i wtedy dostane więcej..."

ja uważam, że w polsce powinni rządzić: PiS i PO...ale niestety duma nie pozwala nikomu przyznać racji i dalej musimy się męczyćw niepewnych i nieproduktywnych koalicjach...
...i niekt nie pomyśli, że DOBRO PAŃSTWA PRZEDE WSZYSTKIM...tylko własne dobro na pierwszym miejscu - i to mnie boli najbardziej :O

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
23.06.2007 09:19:20
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 1,286

levi', PO ma korzenie i ludzi działających wcześniej w sld, i komunistycznych partiach, Często ich pomysły są podobne do sld, dla tego ciężko zgrać PO i PiS razem.

Każda partia ma coś na sumieniu, tylko należy wybierać zawsze mniejsze zło Smile

Pozdrawiam Maciej
23.06.2007 09:29:26
lukascompl

*

levi napisał(a):
koniec kłutni, bo zaczynamy się zachowywać jak ci rowzszeszczaniu ludzie pod kancelarią premiera...

Obrażasz ludzi a to jest haniebne- z tym godzić sie nie mogę!

levi napisał(a):
ja poprostu uważam, że w polsce zaczyna się dobrze dziać i szkoda byłoby przez takich ludzi jak ci strajkujący, którzy chcą wydrzeć resztki tego co pozostało w budżecie do własnej kieszeni...a nie pomyśli, że:
"w tym roku dostane mniej, a te pieniądze się zainwestuje i za rok przyniosą o wiele większe wyski i wtedy dostane więcej..."

Jak w Polsce się dobrze dzieje to ja jestem święty turecki- żałosne, ten rząd nic nie robi by zreformować wydatki publiczne i całą sferę wydatków, podpierając się wzrostem gospodarczym, który wypracowali polscy prywatni przedsiębiorcy- pytam się gdzie jest ten zapał Gilowskiej do zmian, gdzie jest pakiet Kluski, nie ma i nie bedzie - bo są ważniejsze według rządu sprawy- a to dekomunizacja, a to jakieś porachunki z homoseksualistami, a to mówienie że w polskich realiach wszędzie są agenci i byli esbecy, obrażanie wszystkich nieprzychylnych Braciom K.- Jeśli uważasz że się dobrze dzieje to jesteś złudnym marzycielem omotanym stekiem bzdur wyborczych.

23.06.2007 10:06:05
pablo

*

Portfel: 546

lukascompl napisał(a):
Jak w Polsce się dobrze dzieje to ja jestem święty turecki- żałosne, ten rząd nic nie robi by zreformować wydatki publiczne i całą sferę wydatków, podpierając się wzrostem gospodarczym, który wypracowali polscy prywatni przedsiębiorcy- pytam się gdzie jest ten zapał Gilowskiej do zmian, gdzie jest pakiet Kluski, nie ma i nie bedzie - bo są ważniejsze według rządu sprawy- a to dekomunizacja, a to jakieś porachunki z homoseksualistami, a to mówienie że w polskich realiach wszędzie są agenci i byli esbecy, obrażanie wszystkich nieprzychylnych Braciom K.- Jeśli uważasz że się dobrze dzieje to jesteś złudnym marzycielem omotanym stekiem bzdur wyborczych.

tu trzeba przyznać Ci rację. Gilowska ostatnio w sprawie składki rentowejto zachowuje się jak obrażone dziecko - nie przyjmiecie moich pomysłów to odchodzę. Zajmowanie się deubekizacją, wrogami braci Kaczyńskich, homoseksualistami to ostatnio charakterystyczny obrazek naszej Kaczolandii.

lukascompl napisał(a):
levi' napisał/a:

Zawsze tak było i będzie że nie dobro ogółu, ale prywatny interes konkretnych grup zawodowych powodował zawirowania na naszej scenie politycznej. Skończą pielęgniarki i lekarze - zaczną policjanci, strażacy, lub inne jednostki budżetowe. I tak w koło

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
23.06.2007 10:15:39
lukascompl

*

pablo napisał(a):
Zawsze tak było i będzie że nie dobro ogółu, ale prywatny interes konkretnych grup zawodowych powodował zawirowania na naszej scenie politycznej. Skończą pielęgniarki i lekarze - zaczną policjanci, strażacy, lub inne jednostki budżetowe. I tak w koło

ALe ja wtym nie widze nic złego jeśli to służy temu iż zawody te, o wysokim zaufaniu społecznym będą lepiej pracowały, nawet najlepiej przygotowany człowiek nie zrobi nic bez odpowiednich narzędzi

23.06.2007 10:31:17
pablo

*

Portfel: 546

tak tylko to nie zależy od przygotowania zawodowego policjanta, strażaka czy lekarza bo oni kończą odpowiednie szkoły ale zależy to tylko i wyłącznie że to MY - wszyscy obywatele tego kraju, starzy i młodzi utrzymujemy tych ludzi z naszych podatków, a oni chcieliby tylko więcej i więcej.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
23.06.2007 10:38:51
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 1,286

lukascompl, no tak tylko skąd cały czas brać pieniądze na każde zawołanie i protest grup społecznych ?? jak pisaliście powyżej jak jedni dostana to będzie chciała reszta, tylko nie mądrość tej reszty polega na tym ze oni chcą już teraz natychmiast... na to potrzeba czasu. Dla tego nie można dawać co chwile podwyżek bo niema na nie kasy dla wszystkich i tu jest problem. Rozwalenie budżetu na kolejne lata było by najgłupszym rozwiązaniem. To byłby start od zera. Tu nie chodzi o 100, 300 zł tylko o ok 100% wzrostu wynagrodzenia. To są ogromne pieniądze.

Pozdrawiam Maciej
23.06.2007 10:40:47
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:

z tej wypowiedzi wynika jasno, że jesteś przeciw obecnemu rządowi i popierasz to co było za SLD tj łapki zdala od gospodarki...mało przydatne reformy...
...ja uważam, że wszystkich trzeba wziąść 'za mordy', bo inaczej dalej będzie tu panowała prywata i lewe interesiki...
maciej,

Cytat:
lukascompl, no tak tylko skąd cały czas brać pieniądze na każde zawołanie i protest grup społecznych ??

otóż to...dasz jednemu to inny się upomni - i kółko się zamyka...lepiej dawać stopniowo każdemu a nie tak chop siup...

23.06.2007 15:26:59
lukascompl

*

levi napisał(a):
z tej wypowiedzi wynika jasno, że jesteś przeciw obecnemu rządowi i popierasz to co było za SLD tj łapki zdala od gospodarki...mało przydatne reformy...

Nigdy nie byłem za SLD, ta partia jest mi obca nie tylko światopoglądowo ale i ekonomicznie - notabenne obecny rząd obiecał socjal większy niż niejedna lewicowa partia, a obywatele uwierzyli- ale to ich wybór- łapki od gospodarki powinni wziąść wszyscy nieprzygotowani ekonomicznie, a najlepiej powieżyć te sprawy doświadczonym i odważnym do reform- Z.Gilowska- jeszcze do niedawna była taką osoba, ale teraz boi się wyznawać prawd oczywistych z puynktu widzenia ekonomicznego interesu państwa- boi się wychylić i dlatego prawie nic nie robi!-

23.06.2007 17:30:23
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
Nigdy nie byłem za SLD, ta partia jest mi obca nie tylko światopoglądowo ale i ekonomicznie

to ja właśnie staram się cały czas zaadć ci pytanie: KTO powinien (twoim zdaniem) rządzić w naszym kraju :?:

Cytat:
boi się wychylić i dlatego prawie nic nie robi!-

patrząć na to pod kątem tego, że nie wydaje niepotrzebnie pieniędzy, to fakt - nic nie robi... =D

23.06.2007 19:33:38
lukascompl

*

levi napisał(a):
pod kątem tego, że nie wydaje niepotrzebnie pieniędzy, to fakt - nic nie robi...

Niepotrzebnych wicepremierów,ministerst, kolejnych stanowisk i zastoju jednak potrafili wygenerować?- i czego kłamiesz mówiąc że nie wydają niepotrzebnie pieniędzy?

24.06.2007 10:12:57
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
Niepotrzebnych wicepremierów,ministerst, kolejnych stanowisk i zastoju jednak potrafili wygenerować?

hmmm nie wydaje mi się żeby ilość wice-premierów wpływała na nasz budżet - to widać jakieś twoje DZIWNE domysły...albo poprostu za dużo masz do czynienia z gazetą wyborczą i faktami tvn...

Cytat:
i czego kłamiesz mówiąc że nie wydają niepotrzebnie pieniędzy?

uwierz mi kolego ja wiem co mówię - wiem jak to wyglądało za czasów SLD...

24.06.2007 21:55:10
lukascompl

*

levi napisał(a):
uwierz mi kolego ja wiem co mówię - wiem jak to wyglądało za czasów SLD...

Nie obchodzi mnie to jak było w przeszłości- jeśli coś było złego to są sądy i prokuratury, zresztą to ulubiony wybieg w typie PiS-u - oni bardzo lubia patrzeć w tył, a o przyszłości zapominają- a niech zatrudnią się w jakims muzeum czy archiwum- i co skoro w przeszłości było żle to teraz ma być tak samo albo i gorzej?- a nie tego obiecywali wyborcom, czy może tanie państwo to nierzetelny pomysł na miarę innych kłamstw?

25.06.2007 16:54:58
levi'
Moderator
*

lukascompl,

Cytat:
Nie obchodzi mnie to jak było w przeszłości- jeśli coś było złego to są sądy i prokuratury, zresztą to ulubiony wybieg w typie PiS-u - oni bardzo lubia patrzeć w tył

czyli, że uważasz, że lustracja i rozliczenie się z przeszłością jest niepotrzebne :?: ja uważam, że właśnie TRZEBA patrzeć w tył...

Cytat:
i co skoro w przeszłości było żle to teraz ma być tak samo albo i gorzej?- a nie tego obiecywali wyborcom, czy może tanie państwo to nierzetelny pomysł na miarę innych kłamstw?

dziwne masz podejście do sprawy - ja poprostu czuję, że kierujesz się tym co mówią ci inni np fakty tvn albo gazeta wyborcza...a przecież tam wszyscy 'chodzą w czerwonych berecikach'

25.06.2007 17:18:21
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: