Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Partia kobiet w Polsce
AutorWiadomość
Marek

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 49
Partia kobiet w Polsce

Abstrahując od wszechobecnego tematu niedawnych wyborów, chciałbym usłyszeć Wasze zdanie na temat możliwości powstania Partii Kobiet na naszej scenie politycznej.
Nie mówię tu o feministkach, czy jeszcze innych mniej lub bardziej skrajnych przejawach wyrażania swoich poglądów czy też postaw życiowych. Chodzi mi tu o normalną partię, może być nie wyłącznie kobieca, ale taka gdzie przewagę ma płeć piękna i gdzie kobieta takiej partii przewodzi.
Nie dawno na ten temat rozmawiałem ze znajomą i stwierdziliśmy ze taka partia (dobrze ułożona) mogła by znacznie namieszać w polskiej polityce. Zwłaszcza że większość wyborców to podobno kobiety (dane zasłyszane).
Wiele przykładów "radzenia" sobie w "wielkiej polityce' można zobaczyć za granicą Angela Merkel w Niemczech, niedawno w Argentynie wybory prezydenckie wygrała Cristina Kirchner, a zza naszej wschodniej granicy można było usłyszeć o Julii Tymoszenko.

Zachęcam do dyskusji.

30.10.2007 23:26:16
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Kobiety w polityce były od zawsze Animatedwink Chociażby taka Hanna Suchocka u nas to blisko miała do prezydentury... Smile

Nowa partia KObiet, która powstała, ale wogóle nic nie wskórała w wyborach, trochę mnie zawiodła, bo miałem wobec niej takie nadzieje, o jakich pisze Marek. W ostatecznym rozrachunku chyba nawet sami twórcy tej partii zrobili to jak jakiś żart, a nie prawdziwą aktywnośc partyjną...

31.10.2007 09:22:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
mnemonick

*

Portfel: 212

Jak Sie Partia kobiet postara i nietylko przed wyborami będzie o nich głośno ale cały czas będą sie trzymać w centrum uwagi za sprawą jakiejkolwiek aktywności i jeszcze aktywności która sie spodoba to morzliwe że za 4 lata pokażą pazurki Smile

nie badz taki elokwentny bo twoj konwencjonalizm sceptyczny moze doprowadzic do zniwelowania wszystkih twoich argumentow
31.10.2007 12:59:00
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SzalonyMściciel

*

Portfel: 303

Liga broni, liga radzi, liga nigdy cię nie zdradzi!

Oto co sądzę Innymi słowy - paranoja, która zakłada wyższość solidarności jajników nad światopoglądem, który - nie zapominajmy - dzieli także kobiety.

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
31.10.2007 14:38:14
Jaruszczow

*

Portfel: 585

Cytat:
Oto co sądzę Innymi słowy - paranoja, która zakłada wyższość solidarności jajników nad światopoglądem, który - nie zapominajmy - dzieli także kobiety.

Szalony ma racje... ideologia partii powinna opierać sie na światopoglądzie a nie na płci czy rasie... dla mnie jako obywatela nie jest ważne czy rządzi kobieta czy mężczyzna, ale to jak rządzi

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
31.10.2007 14:57:55
Avalanche

*

Partia ekshi-feministek? Jaki jest cel tego czegoś?

31.10.2007 16:48:34
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

hmmm gdyby te kobiety było po 20 lat młodsze i naprawdę nie miały nic do ukrycia heh to ja bym chciał aby mną rządziły Thumbup

a teraz poważnie: czemu mają służyć takie partie :?: feminizacja :?:
qrcze polityka powinna być poważnym gruntem, a nie miejscem na jakieś walki chłop-baba :!: :wall:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
31.10.2007 17:10:28
Kuru

*

Portfel: 1,066

Powtórzę się: za mało pokazały na plakacie...

Hipokryzja: jak jakaś kobieta w Playboyu wystepuje to się takie burzą, że to obraza kobiet... a na plakacie same conieco pokazaly...

31.10.2007 17:14:41
levi'
Moderator
*

Kuru,

Cytat:
Hipokryzja: jak jakaś kobieta w Playboyu wystepuje to się takie burzą, że to obraza kobiet... a na plakacie same conieco pokazaly...

ooo właśnie przypomniałeś mi wykład z filozofii :wow:
facet się nas pytał: skoro te kobiety uważają, że to co dziewczyny pokazują w playboy to perwersja, to jak nazwać to co one zrobiły :?: - ciężko na to odpowiedzieć...
...a dla zmyłki podam jeszcze historię z życia (przedwyborczego) wziętą: pewien facet (chyba podczas jakiegoś wywiadu) zobaczywszy ten plakat powiedział: "te kobiety są zboczone" - co sprawiło, że jedna z pań podała go do sądu, który kazał PRZEPROSIĆ za tą wypowiedź...
...i teraz taka burza mózgów: nie mają nic do ukrycia -> są nagie (skojarzenie) -> są perwersyjne -> są zboczone (nawiązując do opini PK nt playboya) =D
i teraz pytanie: na jakiej podstawie sąd uznał, że ten człowiek uważając, że dziweczyny z PK są zboczone, popełnił wykroczenie :?: :O

PS kto mi to wyjaśni - stawiam piwko xD

dobrze, że w polityce są kobiety - to sprawia, że panuje "ład" (o ile można to tak nazwać)...kobiety powinny mieć prawo głosu w parlamencie, ale do chorody bez jakiejś feminizacji :!:
ja nie chce aby moje podatki szły na jakieś kremiki i pomatki :!: heh :lmao:

31.10.2007 17:22:53
Marek

*

Portfel: 49

Chyba użyłem złego terminu - mój błąd, nie chodziło mi dokładnie o tą partię którą widać na zamieszczonym przez levi'ego plakacie.
Chodzi mi o partię gdzie "rej wodzą" kobiety. Nie chcę wchodzić w dyskusje na temat światopoglądu i ideologii partii oraz tego cytatu

SzalonyMściciel napisał(a):
wyższość solidarności jajników

Moja nauczycielka ma podobne poglądy Tongue

Moim zdaniem większość Polaków (w tym wyborców) nie ma swojej "ukochanej" partii, głosuje przez pryzmat zaistniałych sytuacji na scenie politycznej. Dlatego wydaje mi się że partia mocno obsadzona przez kobiety mogła by zebrać dość okazały krąg poparcia. oczywiście przy dobrym programie, reklamie i obecności w mediach...

31.10.2007 21:36:24
levi'
Moderator
*

Marek,

Cytat:
Chyba użyłem złego terminu - mój błąd, nie chodziło mi dokładnie o tą partię którą widać na zamieszczonym przez levi'ego plakacie.

tak - ja wiem - ale miałem do dyspozycji dobry przykład takiej partii, więc nie pisałem o ogólnikach.

Cytat:
Dlatego wydaje mi się że partia mocno obsadzona przez kobiety mogła by zebrać dość okazały krąg poparcia. oczywiście przy dobrym programie, reklamie i obecności w mediach...

już mieliśmy partię emerytów i rencistów itp, ale to nie wiele daje, bo sama nazwa nie przyciąga...
...nooo chyba, że polska partia przyjaciół piwa, która jak wszyscy wiemy została stworzona dla żartu, a w 1991 dostała się o parlamentu mając ponad 3% poparcia =D i z tego co pamiętam 16 posłów :lmao:
GDYBY taka partia kobiet dostała się do parlamentu, to z czasem mogą na nią głosować, ale tak rzutem na taśmę niczego nie osiągną :!: - moim zdaniem DOBRZE, bo takie ruchy polityczno-ideowe miałyby raczej destrukcyjny charakter - wiecie, działalność tylko w jedną stronę...

31.10.2007 22:48:31
Avalanche

*

levi napisał(a):
...a dla zmyłki podam jeszcze historię z życia (przedwyborczego) wziętą: pewien facet (chyba podczas jakiegoś wywiadu) zobaczywszy ten plakat powiedział: "te kobiety są zboczone" - co sprawiło, że jedna z pań podała go do sądu, który kazał PRZEPROSIĆ za tą wypowiedź..

Mi się przypomina p. Lepper, który o p. Krawczyk powiedział, żeby się zapisała do partii Zboczonych Kobiet. Ta go oczywiście podała do sądu. Może mu chodziło o Partię Kobiet? ;]

01.11.2007 13:17:48
Kuru

*

Portfel: 1,066

Cytat:
2. <<odchylenie od normy, nienormalność, zwłaszcza w dziedzinie
seksualnej>>
Zboczenie płciowe.

A teraz zadajmy sobie kilka pytań:

Czy normą jest pozywanie iluś tam facetów, bo nie wiadomo który to ojciec ? (trochę się zaszalało :hihi: ?)
Czy normą jest pokazywanie się nago na plakatach wyborczych ?

01.11.2007 13:36:14
siss

*

Portfel: 791

Mi się wydaje, że partia kobiet jest w Polsce potrzebna i potrzebne są w Posce takie małe wstrząsy, jak ta goła kampania PK. Nie wydaje mi się, żeby ta partia miałą zdobyć duże poparcie, ale jeśli będzie szła po jednej ideowej swojej linii wytrwale i z uporem, ale nie uparcie i po trupach, to za kilka lat może coś z tego wyjść. I dobrze by było wreszcie, żeby kobiecy głos pojawił się na scenie politycznej-mówiący głośno i sensownie. Panie Środa, Jaruga-Nowacka, Sienkiewicz i kilka innych to jest ciągle mało.

01.11.2007 13:43:39
levi'
Moderator
*

siss,

Cytat:
Mi się wydaje, że partia kobiet jest w Polsce potrzebna i potrzebne są w Posce takie małe wstrząsy, jak ta goła kampania PK.

hmmm rodzi się pytanie: co takie kobity miałyby zwojować :?:

Cytat:
I dobrze by było wreszcie, żeby kobiecy głos pojawił się na scenie politycznej-mówiący głośno i sensownie.

przecież w naszej polityce jest SPORO kobiet :!: - nie trzeba jakiś dziwacznych tworów aby wprowadzać kobietę do parlamentu... =D

01.11.2007 14:38:49
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: