Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Partia GG w Sejmie??
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Partia GG w Sejmie??

Cytat:
Partia Socjaldemokratyczna - tak nazywa się ugrupowanie, które buduje Łukasz Foltyn, ojciec Gadu-Gadu. "Nie ma to żadnego związku z działalnością spółki" - głosi środowy komunikat zarządu Gadu-Gadu.

Źródło - Pardon.PL

Cytat:
Foltyn zorganizował dziś konferencję prasową. Przekonywał, że należy podnieść płacę minimalną do 1500 zł brutto, zlikwidować składkę ZUS, a system opieki zdrowotnej finansować z wyższych niż obecnie podatków. PSD opowiada się także za zwiększeniem wydatków na edukację i służbę zdrowia. - Bogaci muszą płacić wyższe podatki niż obecnie - mówił.

Źródło - Gazeta Wyborcza

Jak popatrzeć na stronę 'Moja generacja' to jest tam już łądnie ponad 5.000.000 ludzi. Niezły elektorat? Mnie to troche zaskoczyło, chociaż w sumie sam Foltyn już od dawna mówił, że jego celem jest polityka. Twóca sukcesu polskiego komunikatora na poważnie wziął się za politykę. 'Prawdziwa lewica'... jak twierdzi Foltyn - takowej u nas nie ma.

Przebije się? Uzyska poparcie i dojdzie do władzy?

14.06.2007 20:27:21
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
michas
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 785

czy ja wiem co o tym myslec??jak narazie lewica mi sie z niczym dobrym nie kojarzy,ale moze taka partia by cos nowego zaproponowała ,grunt by było to osoby jakies nowie których nie znamy i które maja cos konkretnego do zaoferowania,nie chciałbym widziec w tej parti nikogo z obecnej lewicy,bo w tedy dla mmnie stoi ona na straconej pozycji

14.06.2007 22:50:31
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,494

Narazie nie oddałabym na tą partie swojego głosu Animatedwink może jak przedstawi szerszy program to mnie przekona.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

14.06.2007 23:17:43
Falkhor
Administrator
*

Wg mnie w Polsce rację bytu ma partia centrolewicowa. Bo tacy w sumie są Polacy. terelka, też sądzę, że trzeba dopiero jakiegoś szerszego programu. Szczególnie nie tylko CO się chce osiągnąc, tylko JAK...

15.06.2007 05:12:57
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Demonesssa

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 395

Falkhor, ja bym powiedziala ze me jestesmy konserwatywni i postepowi zarazem wiec sila rzeczy to tylko jakies centrum

ta parita gg chce wyjechac na popularnosci komunikatora - ze niby to tylko wszyscy mlodzi i zdolni i nowoczesni i ze beda takie zmiany jak w komunikatorze. wg mnie to jakas bujda i Foltyn robi blad. ale czas pokaze - na szanse zasluguje kazdy

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
15.06.2007 08:28:26
lukascompl

*

Portfel: 149

To trochę śmieszne a zarazem i bardzo głupie, iż pan Foltyn chce organizować partię na bazie wirtualnego pomysłu jego autorstwa. Sukces jednego wynalazku nigdy nie przełoży się na jakieś duże zwycięstwo w wyborach- to wirtualna mrzonka- chyba że partia takowa miała by być pierwszą partią państwa Gadulandii Pospolitej, zakonspirowanej w odmętach Internetu i skrytcie chcącej przejąć władzę w IV RP rządzonej przez dwóch niezróważonych karłów i ich menażerię okropną......Śmiać się czy Płakać-oto jest pytanie?

18.06.2007 08:57:44
Falkhor
Administrator
*

lukascompl,

Cytat:
to wirtualna mrzonka

nie do końca. wirutlna mroznka, która ma mnóstwo kontaktów, ogromny portal i przywykło po rpostu do GG - przy odrobinie chęci można z tego wykrzesać na prawdę duża siłę polityczną.

18.06.2007 18:42:05
lukascompl

*

Falkhor, to tak samo jak z uzytkownikami telewizji czy telefonii komórkowej?- jak sądziszs- postanie partia Radia Maryja lub partia Idei-- ta druga miałaby równie ciekawa nazwę co partia GG.

20.06.2007 12:44:49
Falkhor
Administrator
*

lukascompl, Telewizja i komórka nie jest tak bardzo interaktywna jak net. na Generacji GG masz przecież możłiwośc zostania kimś... poznania nowych ludzi, budowania wirtualnych światów, itp. partia GG ma ogromny potencjał - tutaj zamiast iśc na publiczny wiec fanów partii mozesz w zaciszu domowych zalogować się na serwer... a jak pójdziesz głosować - to nikt się nei domyśli, na kogo, bo na wiecu Cie nie widział. Cool

20.06.2007 19:41:03
lukascompl

*

Ale partię nie może połączyć coś wirtualnego- to musi mieć bazę- głównie ludzi i ich plany zmian- to nie może być hasło rzucane na wiatr z myslą iz samo się zasieje i da owoc obfity. Nie wierzę iż ludzie mogliby się zoorganizować wokół pomysłu opartego na komunikatorze, który wymyslił jeden pan- który czerpie z tego zyski. A siła tkwi nie w popularności, ale w czymś więcej- nie wystarczy medialna otoczka, sukces gg i bliżej nieukierunkowany zryw do budowy nowej partii. PPP- niektórzy pamietaja może co oznacza ten skrót- i co ta partia zyskała po tym iz była w sejmie-a i znów mały konkurs- proszę o rozszychrowanie tego skrótu PPP.

20.06.2007 21:36:16
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: