Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Park Zamkowy w Łańcucie
13.07.2006, 11:11:25
Park Zamkowy w Łańcucie
Któż nie wagarował w Parku? Kto nie próbował po kryjomu popijac napoje wyskokowe czy to o świcie, czy po zachodzie słońca, w stanie neutralnym uciekając przed Złotym Matizem Porządku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Oczywiście to tylko taki wstęp nie mający nic z rzeczywistością Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Do parku chodzimy odpoczywać, uczyć się, czytać książki, co niektórzy zwiedzać albo po prostu zmierzją z punktu A do B akurat przez teren parku.

Swego czasu problemem w Parku były ludki bardzo niezadowolne z życia i szukające inezyjnego odlotu w inaczej legalnych specyfikach. Obecnie też zdarzy się znaleźc to i owo przy parkowych ogrodzeniach, dlatego bardzo rozsądnym wydaje się zakaz zabaw na trawnikach, obowiązujący na terenie całego parku. Co do wyrzucania śmieci to pomijam, gdyz ludzie "czysto" zachowują się tylko w obrębie zamku, a na obrzeżach to szkoda słów.

Jedną z zalet zamkowego parku jest jego dośc regularne utrzymanie w dobrym stanie - jest sprzątany, porządkuje się zieleń, kosi trawę. Do życzenia zostaje jednak stan deptaków (stare wylewki betonowe...), mało koszy na smiecie (trzeba się czasem nieźle przejśc, żeby wyrzucic coś...). I ławeczki - w okresie wakacyjnym jest ich stanowczo za mało. Noooo i oczywiście turyści - którzy mają się grze przejśc, trochę zmęczyć i zostawić miastu trochę więcej pieniązków Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Park daje chłód, zieleń, na której oko odpoczywa. I przestrzeń - bez niego pewnie włazilibysmy sobie na mieście na głowy. No i oczywiście jest pamiątką po historycznej błękitnej krwi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Macie jakieś pomysły co do poprawienia naszego parku? A moze preferujecie asflatowe parkingi? Może... sadzwkę do pływania? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdrawiam.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
13.07.2006, 18:43:26

Zeby mozna było jezdzic rowerkiem na legalu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.07.2006, 21:04:05

No cóż... wg mnie tylko teren bezpośrednio przy zamku powinien byc wolny od rowerów. jeżeli poprawiono by ścieżki - możn by je podzielić wiadomo, na pół. Trzeba uwzględnic to, ze ni e wszyscy jeżdżą rowerem tak, aby miec na uwadze innych. Dlatego ja rozumiem pieszych. Zaś teren poza zamkowy - czyli np. trasa koło Szkoły Muzycznej i Stawu - powinny byc bez ograniczeń, ale dopiero po jakimś oznaczeniu, że np. lewa strona jest dla rowerów czy coś w tym stylu.

Pozdro.
21.07.2006, 13:24:22

Zaproponowalbym innowacje w slynnym srebrnym matizie. Pojazd ten powinien byc lepiej oznakowany - na przyklad kogut na dachu z wiekszym wyprzedzeniem czasowym informowalby gosci o nadejsciu nieuchronnej kontroli.

Straznicy za to powinni byc przebrani przykladowo za lekazy lub ubrani w sutanny, aby wzbudzac zaufanie u stalych bywalcow parkowych lawek.

Co wy na to?
Znajdź wszystkie posty użytkownika
21.07.2006, 14:03:32

qb, No dla mnie owe zmiany po trosze pasują do moich proponowanych poniżej:
- przyciemnane szyby - utrudniające obserwację z wewnątrz na zewnątrz
- owe szyby mają być ponadto pancerne i nieuchylne
- w drzwiach zamki czasowe
- zdjęcie opon i przystosowanie do jazdy po szynach (sic!)
- dodanie jakichś hippisowych kwiatów, pacyfek, itd. Karoseria krzewiąca miłość do pokoju i przyrody Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

A czy strażnicy powinni się przebierać... hymmm... Może raczej jak już by siedzieli w tym, co opisałem, to ich strój nie miałby większego znaczenia Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

:564:
23.10.2006, 21:17:17
Re: Park Zamkowy w Łańcucie
Falkhor napisał(a):Jedną z zalet zamkowego parku jest jego dośc regularne utrzymanie w dobrym stanie - jest sprzątany, porządkuje się zieleń, kosi trawę. Do życzenia zostaje jednak stan deptaków (stare wylewki betonowe...), mało koszy na smiecie (trzeba się czasem nieźle przejśc, żeby wyrzucic coś...). I ławeczki - w okresie wakacyjnym jest ich stanowczo za mało.

hehe, moge wam coś więcej na ten temat powiedzieć, zdarzyło się tak, że dosyć często mam okazję 'nieformalnie' gościć pana Wójtowicza i "co nieco" na temat przyszłości parku usłyszałem...

deptaków nowych nie będzie - nowa władza nie lubi ludzi, którzy stanowiska dostali 'nie od niej' i kasy nie rzuci, unia jakoś też poskąpiła (choć były problemy z nalezytym napisaniem projektów)...

ławek jest i będzie coraz mniej - park to miejsce w którym się spaceruje (lub jeździ powozem), jeśli ktoś chce w mieście posiedziec w zieleni powinien odwiedzać planty.

śmietniki wiążą się z powyższym - kulturalni ludzie nie będą zabierać ze sobą 'żarcia' i 'świnić' w parku, pójda z tym do przeznaczonych ku temu miejsc

ogólnie na zmiany się nie zanosi - minister (jak juz o nowej władzy pisałem) chce pozbawić nasz zamek części zbiorów (chodzi o jakąś bardzo wartościową porcelanę) nie dając nic w zamian, nie mówiąc jużo dotacjach Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ...
24.10.2006, 10:16:44

Hmmmmm... dzięki za informację Hans_. Trzeba ją jednak potraktować jako nieoficjalną, chociaż... bardzo realną... Bo faktycznie... coś mi to trochę dziwne, że w parku róznych rzeczy zaczyna ubywać.

Ale co do koszy - to wątpię, aby ich brak SUGEROWAŁ ludziom, aby nic tam nie nosili i nie smiecili... Przecież ŚMIECĄ, zatem kosze miałyby być tylko odpowiedzią na ten stan rzeczy...

Szkoda też, że prawdopodobnie nie będize nowych deptaków. Mnie się śniły takie ułozone z kostki brukowej.... echhhhhhh... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
24.10.2006, 11:34:30

Czego brakuje? Chyba przede wszyskim ŁAWEK... Na palcach jednej ręki można policzyć miejsca do siedzenia od ulicy 3-go Maja... Zostały przeniesione pewnego pięknego dnia i do tej pory nie wróciły i zapewne nie wrócą... Kiedyś była z tego powodu afera. Najśmieszniejsze jest wytłumaczenie. Otóż istnieje koncepcja przywrócenia Parkowi wyglądu z (nie pamiętam dokładnie z którego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ) wieku. Wtedy przy Zamku ich nie było...
Ciekawa jest historia ławek przy ulicy Sezamkowej (Zamkowej - jak kto woli). Po jednym z wielu koncertów, który odbywał się w piątek albo w sobotę, Szanowni Uczestnicy byli zaczepiani przez "nietrzeźwą" młodzież, która jak wiadomo - licznie przebywała w tamtych okolicach... Po słusznych skargach - ławki zniknęły... Pozostały tylko 3 albo 4...

Te problemy które opisałem moim zdaniem ośmieszają nas w oczach turystów i wszystich przybywających do naszego pięknego miasteczka...

Pamiętam czasy, kiedy przychodziło się do Parku w niedzielne popołudnia i podziwiało się piękno przyrody. Teraz jest to trochę utrudnione ze względu na brak miesc do spoczynku...
24.10.2006, 11:58:28

Heh... to trochę tak, jakby zabronić posiadania w domu noży, gdyż w domu często dochodzi do przemocy z ich użyciem...

Heh.... ławki nie są potrzebne tylko młodzieży. Ale także ludziom starszym, którzy często chodzą np. aleją bukową - a tam są tylko dwie ławki i to przy samej szkole muzycznej... a potem to dopiero przy stawie lub na dróżce równoległej... Nooooo ale tak czy tak - śmietników jest STRASZECZNIE mniej...

No i chyba, że śmietniki także są jakieś... kryminogenne...
24.10.2006, 22:28:05
Re: Park Zamkowy w Łańcucie
Falkhor napisał(a):Któż nie wagarował w Parku? Kto nie próbował po kryjomu popijac napoje wyskokowe czy to o świcie, czy po zachodzie słońca, w stanie neutralnym uciekając przed Złotym Matizem Porządku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ......

Hmm jakby to no ten teges tak: ja nie wagarowłem w parku (edit ja wogole nie wagarowalem ^^) Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
i nie uciekałem ale pic to sie i napiło Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

W parku zrobic nowe drogi Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
oswietlenie, kosze na smieci, lawek hmm kilka wiecej wystarczy ale koszy duzo wiecej. Pozatym to ze Matiz jest to akurat dobrze jakis porzadek jest Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i przynajmniej masz wieksza pewnosc ze nikt Ci wparku nie stuknie co i tak sie czasem zdarza niestety ... pozatym co napisałem park jest ok zwlaszcza na spacer Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
24.10.2006, 22:48:14

nasz park jest wspaniały, moze pisze tak dlatego, ze juz sie do niego przyzwyczailam , do takiego jaki jest, wprawdzie ideałem nie jest ale ja czuje w nim nasza lancucką atmosfere i wydaje mi się, ze jest on ozdoba naszego city Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Pozdraaawiam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
26.10.2006, 20:54:49

nasz park to się dzieli na strefy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji najwięcej łąwek i koszy jest przy części zbliżonej do centrum... jakby druga strona parku - to już trochę inne przestrzenie... Większe, ale i mniej uspołecznione, ze tak powiem...

A park to wg mnie inwestycja, która może dac zarobić nie tylko na siebie, ale raczej całemu miastu... ludziska chca spacerować, częściej po spacerze wstąpią na kawe/herbate, coś zjedzą... No i ruch, świeże powietrze, większy poziom endorfin Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Ale..... jak widać, na razie park sobie rośnie... I tyle. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy