Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Paliwa w Auchan
13.11.2006, 15:01:11
Paliwa w Auchan
Witam!

Niedawno miałem okazję zatankować LPG na stacji Auchan po 2,07 za litr. Wybierałem się wtedy do Wa-wy.
To, co mnie skusiło najbardziej, to oczywiście cena. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Chciałem się podzielić z Wami wrażeniami i skonsultować odczucia...

Otóż, w moim odczuciu auto zachowywało się znacznie lepiej, miało dużo lepsze osiągi niż w porównaniu z LPG Statoil czy Shell w Rzeszowie, lub stacji "pod kominem" w Łańcucie (bo tam tankuję najczęściej).

Czy ktoś z Was podziela moje zdanie? A może ktoś już się tam naciął?

Czekam na opinie, bowiem mam zamiar się "przerzucić" właśnie na tą stację.

Pozdrawiam!
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
13.11.2006, 15:15:50

hmm, a czy to nie jest tak, że na początku, aby skusić klientów ceny sa prawie dumpingowe?? Często jak tamtędy przejeżdżam to widac kolejki, aż pod sam wjazd z E4 Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji więc heh żeby zaoszczędzić kilka złotych ludzie stoja ponad 30 min w kolejce Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale sam jestem ciekawy co z jakością...

Pozdrawiam Maciej
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
13.11.2006, 15:23:34
Co do jakości...
Jak już pisałem - jakość jak dla mnie to rewelacja.

A co do ceny to nie takie groszowe sprawy jak się przekonałem robiąc trasę Rzeszów-Warszawa i spowrotem.

2,07 w porównaniu do 2,20-2,27 na litrze to na pełnych 2 butlach to już jakaś oszczędność.

W Wawie widziałem ceny nawet po 2,27.
Jak wróciłem do Rzeszowa to na Statoil na Rejtana było już 2,30 !! Na Auchanie 2,10 wczoraj przed zamknięciem stacji.

A że drogę Łańcut-Rzeszów pokonuję często to nie jadę tam specjalnie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
13.11.2006, 17:55:28

No o tej cenie paliwa to nawet ja słyszałem, mimo, że obracam się w bardzo niezmotoryzowanych kręgach...

20 groszy to kolosalna roznica... i jesli na 1 litrze to jest 20 gr, to na 10 litrach 2 ZLOTE! Jak moja radzinka tankuje, to najczesciej jakies 30 literow chyba Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji 6 zł. No to większych trasach... to są ogromne oszczędności.

Czy cena ta jest faktycnzie tak dumpingowa... no nie wiem. Nastawiając się na ogromny ruch w interesie można na tym wyjśc na swoje. potem wystarczy podnieśc cene do 2,15-2,18 i już... klienci dalej się garną, a zyskl jest ogromny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
14.11.2006, 20:57:52

Faktycznie jest tam taniej... My dziś jadąc na zakupy (nie do Auchan) wstąpiliśmy tam zatankować Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i tankujący tam mój szwagier bardzo sobię tą stacje chwalił...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
15.11.2006, 08:06:02

SunShine, Heheheh Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji No a kto by nie chwalił? Chyba tylko konkurenci. Myślę, ze cena wyrówna się dopiero po świętach Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Chociaż jesli tłok się utrzyma, to nadal będzie niska. Smiejcie się, ale paliwo lubi się marnować... Nie jest to produkt trwały.
19.11.2006, 16:17:41

Macie już zdanie o benzynie? Mój motor jest strasznie grymaśny w sprawach paliwa. Zatankuje mu troszkę gorszej jakości paliwo to od razu kicha prycha i stęka. Jak by paliwko było dobre to i ja bym poił tam moje moto :]
20.11.2006, 00:12:55

Janteek, Hmmmm... ja go nie używam, ale sądząc po dzisiejszej kawalkadzie aut do oszołoma i ciągłej rotacji aut w okolicach stacji, to... chyba musi byc spoko to paliwo... po 2.10. Tankują jak szaleni Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
20.11.2006, 10:15:48

Wczoraj (niedziela) uzupełniałem paliwo w Auchanie. Kolejki takie, że aż momentami to ich rondo się korkowało i musiała intwerweniować ochrona i "ustawiać" kierowców. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Jakoś się nie dziwiłem, bo jeszcze bardziej obniżyli cenę za Pb95 - obecnie 3,44 zł za 1 litr.
20.11.2006, 12:04:32

retec, Nooooo to może widzieliśmy to samo, tylko o różnych porach, ale choroba jasna... Pogrom Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

W takim tempie sprzedaży i przy takich cenach konkurencja będzie miała niezłe poty z nerwów... bo taka kampania paliwowa szybko powygryza konkurencję...

Z resztą z drugiej strony - to taka moja uwaga, że mozna sprzedawać paliwo po niższych cenach i więcej na tym zarobić, niż... sprzedawać mniej i drożej.

Pozdro.
23.11.2006, 11:46:14

Byłem ostatnio Auchan i postanowiłem zatankować, przeważnie to tankuje na Orlenie ale cis mnie podkusiło żeby zatankować w Auchan. Zatankowałem za 60,06 zł tak na próbę.
Gdy podjechałem do kasy okazało sie, że nie ma takiej kwoty na komputerze, tankowałem z pozycji 7. Na dystrybutorze ukazała się cena j.w napisałem a na rachunku było 59,80zł.
Nie kłóciłem się tylko grzecznie zapłaciłem. Na drugi dzień dowiedziałem się, że "podobno"? dystrybutory okłamują („podobno, nie chcę siać plotek”Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji tzn. że w rzeczywistości leją mniej paliwa niż to co pokazuje na dystrybutorze. I powiem wam, że to całkiem możliwe, ponieważ zawsze jak tankowałem w Orlenie czy gdziekolwiek indziej wydawało mi się, że paliwa jest jakby trochę za mało (patrząc na wskazówkę). Jeżeli to faktycznie prawda to już mnie tam więcej nie zobaczą.
To kolejny chwyt reklamowy "taniej" dobre sobie.
Pozdrawiam.

[ Dodano: 2006-11-23, 10:59 ]
Zapomniałem jeszcze dodać, że co do jakości paliwa to auto jak narazie jedzie he he.
23.11.2006, 12:15:47

marko, Heh... Co do tego nie nalewanego do końca paliwa... Moja mama zatankowała sobie na Orlenie. I w sumie na rachunku było 37,7 litra. Stwierdziła, że było to po prostu niemożliwością, bo powinno się ok. 5 litrów wylać z wlewu...

Coś w tym jest - że dystrybutory są 'podkręcone'. Ale trudno sobie wyobrazić, że przeciętny klient robi chryję i na głos podejrzewa, że ktoś tu oszukuje...
23.11.2006, 13:49:50

Hmm... Co do jakości paliwa nie mam nic negatywnego do powiedzenia, ale jeżeli jest chociaz "ziarenko" prawdy w tym co mówice - to zmieniam zdanie o Auchanostacji...

Każdy dystrybutor "oszukuje" powiżej pewnej granicy - w przypadku gazu jest to ok 10 l. Może w tym przypadku nie ma tylko "dolnej" granicy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
23.11.2006, 14:23:56

A ja zauważyłem coś dokładnie odwrotnego. Z tymże chodzi mi o LPG.

Już na niejednej stacji do butli weszło mi 30,5-31,5L co raczej jest dosyć dziwne, bo zazwyczaj wchodzi 29L, a już maksymalnie 30L.
Podejrzewam, że tam gdzie wskazuje mi więcej to albo coś jest nie tak ze składem gazu (proporcje) albo szmają dystrybutory.

Co do stacji Auchan z dystrybutorem LPG myślę, że na pewno jest OK. Tankowałem już nie raz i zawór zawsze odbija przed 30L.

Uprzedzam uwagi co niektórych - dane te dotyczą tylko sytuacji, gdy butlę wypróżniam "do dna". Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
23.11.2006, 15:11:03

retec napisał(a):butlę wypróżniam "do dna"

To jest właśnie najlepszy sposób na sprawdzenie danego dystrybutora, a przez to stacji... Niestety rzadko stosuję taki "trick", bo nie lubię jak auto jeździ "kaczką" Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Kiedyś niejednokrotnie zdarzało mi się dojeżdżać "na oparach" do dystrybutora - a nie jest to zbyt komfortowa sytuacja... Heh...
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy