Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 Następna > Ostatnia »
Operacje plastyczne. Za czy przeciw czy reklamacja?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ziomalka,

Cytat:
Wydaje mi się, że takie dziewczyny mają tez błędne przekonanie, że to wygląd w największym stopniu decyduje o tym, że ejst się akceptowanym, lubianym, że ma się przyjaciół i jest się szczęscliwym.

Za to odpowiadają media i biznes. REKLAMA. Od wieków już lansuje się jakiś tam typ urody, sylwetki, itp. Po to tylko, by móc zarabiać na zmianie.

MODA dla mnie... albo raczej dla TAKEIGO faceta jak ja to czysta abstrakcja Smile Sam jakoś opracowałem swoje kanony co jest ładne a co nie i nie trzeba mi do tego czytać Avanti albo LOGO Smile Moge sobie też na innych ludzi popatrzeć, którzy są na mieście, w autobusie i budować WŁASNY STYL.

Operacja plastyczna wg mnie niepotrzebnie zmierza w stronę uznania za coś... zwykłego, za zabieg kosmetyczny. Takei ciało, jakie dało nam geny - jest jakims obrazem nas samych, tam w środku. Nie wiem, jak wyglądałby świat, gdyby wszyscy mogli 'zrobić się' na Angelinę XP

18.05.2007 05:51:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

ziomalka,

Cytat:
Wydaje mi się, że takie dziewczyny mają tez błędne przekonanie, że to wygląd w największym stopniu decyduje o tym, że ejst się akceptowanym, lubianym, że ma się przyjaciół i jest się szczęscliwym.

Zgadza się, ale piękno dodaje pewności siebie, tym, którym tej pewności brakuje. Tak już jest, że te kobiety, które uważają się za brzydkie kaczątka marzą o tym żeby stać się pięknym łabędziem i pozbyć się kompleksów oraz zastać zauważoną. Nie zawsze sam intelekt wystarcza. Kobieta może być mądra, zdolna, ale sama. Tylko dlatego, że nie ma wymiarów 90-60-90. Życie bywa czasami okrutne Shy

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
27.05.2007 11:23:15
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Gothka =) napisał(a):
te kobiety, które uważają się za brzydkie kaczątka marzą o tym żeby stać się pięknym łabędziem i pozbyć się kompleksów oraz zastać zauważoną. Nie zawsze sam intelekt wystarcza

Intelekt może i nie, ale osobowość, otwartość dla ludzi, uśmiech, optymizm, pełnia życia, energia, swawola, poczucie humoru, troszkę śmiałości, szczerość i spontaniczność - to się podoba innym w nas samych, już nie mówię tu o wielbionych cudnych idealnych ciałach kobiet z reklam czy tv, bo wiadomo, trzeba sobie wmówić, że to ściema ... nie ma innego sposobu .... Animatedwink
Natury nie powinno się poprawiać - nie mamy do tego prawa, nie mówię tu naturalnie o oszpeceniach w przypadku zdarzeń losowych, tu sprawa jest oczywista ....

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
27.05.2007 17:22:47
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

ziomalka,

Cytat:
osobowość, otwartość dla ludzi, uśmiech, optymizm, pełnia życia, energia, swawola, poczucie humoru, troszkę śmiałości, szczerość i spontaniczność

No już jak czasem Ziom coś powie... to w tym przypadku mówi prawdę Smile WYGLĄD... wg mnie zawsze dostrzega się coś wyrywkowo. Nie wiem, czy są ludzie, którzy zawsze wszystkich oceniają całościowo - nawet jesli chodzi o wygląd... Czas i tak daje w kość i w naszym życiu zostaje to, KTO JAKI jest, a nie jak wygląda. I nic tego nie zmieni.

27.05.2007 21:55:35
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

wyglad nie jest najwazniejszy ale dzisiejsze mass media sprawiaja ze dziewczyny czuje sie niepewnie i chca byc ja modelki...a tu przeciez ni o to chodzi...kazdy z nas zawsze zwraca uwage na wyglad bo jest on na pierwszym czy na grugim miejscu ale uroda jest i jutro moze jej nie byc...szkoda sie kroic tylko dlatego zeby cos zrobic...jestesmy jacy jestesmy i uwazam ze natury nie powinno sie poprawiac..nic nie dzieje sie przez przypadek i to kim jestesmy w w naszym zyciu jakas celowosc

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
27.05.2007 22:03:47
Falkhor
Administrator
*

et powiem prawdę - uroda przyciąga uwagę. Nie można temu zaprzeczyć. Ale to jest tak chwilowe i dalekie od głębokiego zachwytu, zeż szkoda słów. MOja siostra czasem sama słyszy, jak igram sobei z pustych plastikówek, które spoko, ładnie się ubiorą, są wypacykowane i wychuchane... ale jak tak acoś powie, to ręce opadają. i ich żywot sprowadza się do tego, aby być zabawką i przedmiotem. Dlatego krojenie się 'dla frajdy' z samego takeigo zabiegu - to ejst po prostu... kiszka Animatedwink

27.05.2007 22:07:09
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
No już jak czasem Ziom coś powie... to w tym przypadku mówi prawdę Smile

Ziom zawsze mówi prawdę XP XP XP

Falkhor napisał(a):
ch żywot sprowadza się do tego, aby być zabawką i przedmiotem. Dlatego krojenie się 'dla frajdy' z samego takeigo zabiegu - to ejst po prostu... kiszka Animatedwink

Kiszką to mało powiedziane - to jest zła inerstycja, lepiej oszczedzić kasę i może zmienić coś innego - może hmmmmm ukształtować swój charakter ? Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
27.05.2007 22:11:30
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Za ową kase kupić sobei stos książek i je przeczytać. Oczywiście książek przynajmniej z zakresu dla licealistów Tongue /intelektualnie/ Smile Efekt - lepszy Smile

27.05.2007 23:03:50
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Za ową kase kupić sobei stos książek i je przeczytać. Oczywiście książek przynajmniej z zakresu dla licealistów Tongue /intelektualnie/ Smile Efekt - lepszy Smile

That's right ! Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.05.2007 00:17:41
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Wg mnie piękno rzadko idzie w parze z inteligencją. Albo rybki, albo akwarium. Nie można mieć wszystkiego. A dziś pragnęłoby się wszystkiego właśnie, bez względu na cenę.
Osobiście wolę być inteligentna niż piękna Smile Nie dam się pokroić, bo jeśli ja nie będę sobą [ja nie będę wyglądać jak ja], to kto będzie mną? :O Patrzeć potem w lustro i widzieć obcą twarz? :eek: Odpada! :lol-above:

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
28.05.2007 08:20:53
rudzia

*

Gothka =) napisał(a):
Osobiście wolę być inteligentna niż piękna

zgadzam sie..co Ci z urody jak nic nie wiesz i co ci z urody jak zaraz mozesz ja stracic...w życiu nic nie trwa wiecznie

ziomalka napisał(a):
Falkhor napisał/a:
Za ową kase kupić sobei stos książek i je przeczytać. Oczywiście książek przynajmniej z zakresu dla licealistów /intelektualnie/ Efekt - lepszy

Smile zgadzam sie Smile ale wiecie ile za to mozna fajnych ksizek kupic...kurcze jak bym mial tyle kaski to bym wreszcie pelnila swoje marzenie i utworzyla swoja wlasna biblioteczke domowa :letssin: Tongue

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.05.2007 09:24:26
Falkhor
Administrator
*

Jakby ludzie byli TYLKo piękni, to juzd awno by wyginęli.

jakby nie ludzie brzydcy, ale inteligentni - to obecnie na ulicach ginęło by mnóstwo ludzi. Dwa razy tyle w nowoczesnych hipermarketach Tongue

Trzeba być inteligentnym. Inaczej 'wielki świat' zrobi z człeka papkę. Dlatego operacja plastyczna to jak dla mnie cos ostatecznego... gdy ktoś jest ze względu na wygląd poniżany, wyśmiewany...

28.05.2007 17:47:39
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
gdy ktoś jest ze względu na wygląd poniżany, wyśmiewany...

ale sam wiesz ze ludzie nie zwracają uwagi na wnetrze nie za pierwszym razem. Wygląd jest ważny i tak naprwde tylko to sie liczy na pierwszy rzut oka. Jestem zdania ze nie powinno sie niczego zmieniac na siłe, bo każdy z nas jest piekny na swój tylko sobie własicy sposób. trzeba tylko umiec to piekna w ludziach odnaleźc

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
28.05.2007 20:11:17
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

rudzia napisał(a):
ludzie nie zwracają uwagi na wnetrze nie za pierwszym razem. Wygląd jest ważny i tak naprwde tylko to sie liczy na pierwszy rzut oka

Ludzie, którzy tak innych odbierają, najczęściej się rozczarowują :/

rudzia napisał(a):
każdy z nas jest piekny na swój tylko sobie własicy sposób. trzeba tylko umiec to piekna w ludziach odnaleźc

Szkoda tylko, że ludzie usiłuja upiększać się na siłę, robią wszystko by cudnie wyglądać,a nie zważają na to, co istotne ...

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.05.2007 23:56:49
Falkhor
Administrator
*

rudzia,

Cytat:
Wygląd jest ważny i tak naprwde tylko to sie liczy na pierwszy rzut oka.

Zależy KTO patrzy i czego oczekuje.

Jeden jest plus a moze raczej minus dla tych, co sie operują. Knony piekna się zmieniają. Wielki biust oraz wiecznie głądka buźka nie są już tak wychwalane - bo często są szykanowane (bo z operacji). wraca powolutku pochwała zdrowej, naturalnej sylwetki. Tak samo WYGLĄDU ogółem.

29.05.2007 05:50:49
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: