Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 Następna > Ostatnia »
Operacje plastyczne. Za czy przeciw czy reklamacja?
AutorWiadomość
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Cytat:
zanim poprawisz swój wygląd, zastanów się i pomyśl, czy to nie jest coś z głową

Ludzie, którzy chcą być piękni za pomocą skalpela przeważnie nie akceptują swojego wyglądu, mają z tego powodu kompleksy, czują się niedowartościowani. Tak że psychika ma tu bardzo dużo do powiedzenia. Może zamiast skalpela wystarczyłoby inaczej na siebie spojrzeć i polubić swoje odbicie w lustrze? Znacznie tańsze wyjście. Smile Poza tym pewne niedoskonałości są nawet interesujące [oczywiście nie mam tu na myśli jakichś rażących deformacji]. Prawdziwe piękno jest w nas.
Operacje plastyczne po oparzeniach i wypadkach - jak najbardziej. Choćby po to, żeby pacjent nie doznał szoku na swój widok i szybciej doszedł do siebie.

Osobiście nie mam zamiaru niczego w sobie zmieniać za pomocą skalpela. Lubię siebie taką jaka jestem =D

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
18.03.2007 16:44:24
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Grupa: Zarejestrowani
Portfel: 791

Gothka =) napisał(a):
Może zamiast skalpela wystarczyłoby inaczej na siebie spojrzeć i polubić swoje odbicie w lustrze?

Pomysł, nie nowy, jest świetny, ale samemu raczej trudno.

A właśnie... Jak to wygląda w związku? Dość często się zdarza niestety, że partner namawia na operację, bo jemu się coś w drugiej osobie nie podoba. A to rodzi na pewno kompleksy, albo potęguje istniejące. To dopiero dramat ^^"

18.03.2007 20:24:55
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Gothka =),

Cytat:
Osobiście nie mam zamiaru niczego w sobie zmieniać za pomocą skalpela. Lubię siebie taką jaka jestem

Ciekawi mnie to, że... bardzo podobnie mówią młode gwiazdy, które - gry przybędize im lat - zamiast zarzekania się, ze nigdy nie pójdą pod skalpel, że biorą leki, drakońskie diety, ćwiczenia, itp... To jednak po dłuższej ciszy i braku ofert reżyserów - idą pod nóż...

'Plastyka na zamówienie' - czyli BEZ konieczności - to MODA. nie zdarzyło mi się, abym widział jakaś twarz PO operacji palstycznej, która nie wymagałyby znacznie lepszej i droższe opieki, niż zdrowa, naturalnie starzejąca się skóra. Którą - mówię jako nie-spec Biggrin - chyba takiej można porpawić i o nią zadbać...?

18.03.2007 20:36:21
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Falkhor napisał(a):
'Plastyka na zamówienie' - czyli BEZ konieczności - to MODA.

Najpierw moda, albo chęć zmiany czegoś w życiu albo zwykła ciekawość. Potem jakaś chciwość: bo może można lepiej, więcej, inaczej... Potem obsesja i... "konieczność", bo to co zepsuli pasowałoby naprawić. Zdarza się, że kończy się dramatem i wyniszczeniem zewnętrzym, wewnętrznym... Ehh, wystarczy parę "gwiazd" poobserwować.
Bo o "zwykłych ludziach" głośno nie jest.

18.03.2007 20:44:19
Falkhor
Administrator
*

siss, Zwykli ludzie dopiero przy oakzji jakichś większych afer wyłażą z cienia. W końcu ostatnio było trochę artykułów i nagrać TV o tym, jak potrafią spaprać komuś twarz 'niepwnie' chirurdzy obiecujący cuda świata za niewielkie pieniądze...

Brazylia... Czy to nie tam najmilej widzianym prezentem na 18. urodziny dla dziewczyny jest korekta nosa?? Coś mi się tak kojarzy...

18.03.2007 20:56:21
Gothka =)
Moderator
*

Cytat:
Ciekawi mnie to, że... bardzo podobnie mówią młode gwiazdy

Falkhor, zapewniam, że z gwiazdami nie mam nic wspólnego. Jak już ktoś wcześniej wspomniał Mistrza się nie poprawia Tongueuppyeyes:

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
20.03.2007 23:25:19
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Hehehehe Smile No tak, owszem, Mistrz swoje wie i swoje robi, wykonuje wielki plan Smile

Ale fakt, nie wiedziałem, czy jestes gwiazdą programów TV, a może wielkiego ekranu, no ale nie wnikam, zachowaj anonimowość Tongue Nawiązując - Cindy Crawford też baaardzo długo mówiłą, że nie pójdzie pod nóż. I co? Jednak poszła i to nie raz Tongue

21.03.2007 07:11:41
Gothka =)
Moderator
*

Może ktoś wywierał na niej presję? Albo wmawiał, że jest niedoskonała taka jaka jest? Takie sugestie mogą nieraz kogoś popchnąć do zrobienia czegoś, czego tak naprawdę się nie potrzebuje, ani dla zdrowia, ani dla urody. Zwłaszcza jak ktoś ma niskie poczucie wartości.

Anioł nigdy nie upada.
[Dostojewski]
22.03.2007 00:42:25
Falkhor
Administrator
*

Gothka =), Niskie poczucie wartości wmawiają ludziom media i 'moda kulturowa' - bądź trendy, dżezi, kuul Tongue i takie tam slogany, bełty myślowe Animatedwink To jest napędzane przez gospodarkę i jednocześnie gospodarka na tym jedzie. Reklama była chyba już w jaskiniach. 'Ty weź moja włócznia, ona być dobra, Ty mi dac 5 kamień. Twoja być wesoła wojownik po transakcja' Noooo i mamy kastę tych, co mają lepsze włócznie. Ci, co mają tańsze, czują się źle, i zamiast kupować sobie lepsze buty za 6 kamieni, za 5 biorą włócznię, mimo, że zbierają jagody, a nie łapią mamuty Tongue Tongue Tongue Tongue

XP XP XP

[ Dodano: 2007-03-22, 18:13 ]
Tak samo wygląda to w 'plastyce facjaty'. Jesteś inna - jesteś gorsza. Dopasuj się do aktualnego produktu rynkowego - noooo i tu chórem stoją okładki magazynów domowych, prasy kobiecej, itp.

22.03.2007 19:12:28
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

dokladnie Fakl . Wszeotaczajaca nas moda , sliczne modelki , smukle laseczki , aktorki to wszytko wywiera presje . wiadomo kobiety lubia sie podobac ale czasem jest to lekka przesada . :O

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.03.2007 20:42:55
Falkhor
Administrator
*

Padlinka, praktycznie każda zdrowa kobieta znajdzie faceta, któremu sie będzie podobać Animatedwink

Cytat:
wiadomo kobiety lubia sie podobac

Nom. I rozmieniają swój styl na ten, który jest na okładkach... Bo do stylu dojrzewa rzadziej osoba młoda. Dopiero ok. 25-30 lat - coś się utrwala.

22.03.2007 22:25:25
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

prawda "kazda potwora znajdzie swego amatora " :] ale sam dobrze wiesz ze koniety lubia nazekac na swoj wyglad i nieustannie chca byc piekniejsze , a koleja rzeczy starzeja sie i nie ma to rady . na konto starosci [ tzn czasu 1 mzmarszczek ok 30tki] robia sobie "male koretkty"
na teamt aktorek nie wypowiadam sie , pieniadze robia swoje z mózgiem :O

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
22.03.2007 22:43:01
Cerberion

*

Portfel: 378

tak czytam to co wyżej i sobie mysle, czy kiedys pokusze si eo operacje plastyczna na przyklad facjaty. i nie wiem, czy by to bylo fajne - mooooze gdybym mogl jakies ladne laski podrywac, np. takei jak w filmie Smak Zyzia (2), gdzie taka boska francussssska idzie sobei po ulicy MNIAM Biggrin no to moze wtedy ale tak o - to chyba sie spokojnie zestarzeje i bede malym, wesolym, pomarszczonym dziadkiem Biggrin

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 09:01:25
siss

*

Padlinka napisał(a):
prawda "kazda potwora znajdzie swego amatora " :] ale sam dobrze wiesz ze koniety lubia nazekac na swoj wyglad i nieustannie chca byc piekniejsze

Fakt, ale myślę, że często jest to chęć podobania się SOBIE. Dziewczyna myśl-i ma rację-że jak będzie się sobie podobać i siebie lubić, to inni też. To, że niekoniecznie ten brak pewności siebie i krytyka własnego ciała wynika z faktycznych niedostatków, nie jest odkryciem. To leży głębiej. Tak dla porównania-anoreksja. Przecież te dziewczyny wcale nie chcą nie jeść!

01.04.2007 12:19:20
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

siss napisał(a):
Dziewczyna myśl-i ma rację-że jak będzie się sobie podobać i siebie lubić, to inni też.

Wydaje mi się, że takie dziewczyny mają tez błędne przekonanie, że to wygląd w największym stopniu decyduje o tym, że ejst się akceptowanym, lubianym, że ma się przyjaciół i jest się szczęscliwym. Takie błędne myślenie plus sterowanie przez środki masowego przekazu wychwalające pod niebiosa i wielbiące smukłe i jakże wychudzone ciała kobiet - to doprowadza do pewnej reakcji w mózgu, która sprawia, że odwraca się tok myślenia, przestawiają się wartości, ich hierarchia ...
Idiotyzmem jest według mnie taka postawa młodych dziewczyn, które - są zgrabne, są ładne, ale np ich ideałem kobiecości jest - dajmy na to Angelina Jolie no i dadzą się pokroić, by tylko mieć takie ustta jak Angie, inne z kolei są MYLNIE utwierdzone w przekonaniu, że mają odstające uszy - mimo że tak naprawde tego nie widać a co więcej dodaje im to urody - jesli nawet troszę odstają. Ale upór jest silniejszym cęć bycia piękną góruje nad rozumem ...
no cóż, problem tkwi w psychice i od psychiki leczenie zacząć należy ....

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
18.05.2007 00:17:51
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku