Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odwet sieci P2P
29.09.2006, 21:27:42
Odwet sieci P2P
Cytat:Szefowie Lime Wire, aplikacji umożliwiającej wymianę plików przez Internet, złożyli w nowojorskim sądzie pozew przeciwko 14 wytwórniom fonograficznym. Oskarżają je o działania monopolistyczne w dziedzinie dystrybucji muzyki. Lime Wire zwraca także uwagę na fakt, że wytwórnie uzgadniają między sobą stawki za opłaty licencyjne tak, aby niezależni dystrybutorzy nie byli w stanie ich opłacić. Dodatkowo udowadnia, że firmy fonograficzne zmuszają dystrybutorów muzyki do korzystania wyłącznie z zależnych od nich dostawców systemów filtrowania treści, takich jak iMesh (jeden z głównych szefów iMesh jest byłym wysokim przedstawicielem organizacji RIAA).

Operator sieci Lime Wire domaga się procesu przed sądem. Nie zgadza się na żadne ugody i tym bardziej nie zamierza płacić odszkodowań zasądzonych przez RIAA.
republika.onet.pl

Może ktoś wreszcie zauważy również działania firm fonograficznych? Swoimi działaniami sami powodują wzrost piractwa.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
29.09.2006, 21:47:47

grzenio, gdzies tu wcześniej pisąłem, że gdyby cena płyty audio oscylowała w okolicach 15-25 złotych, to ludzie po prostu kupowaliby oryginały! ja mam szacunek dla twóców, kiedys kupiłem przez net płytę Perfectu - Schody. i co z tego, że była w sieci P2P? Chciałem wspomóc artystów. Ale taka polityka zdzierstwa tłoczona przez potentatów fonograficznych... to po prostu ślepa uliczka. Im oni wyższe mury bydują, tym bardziej piraci sie smieją. I im więsze ceny płyt i zabezpieczeń - tym piraci mają więcej kasy...
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy