Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Obecnie 143% kobiet więcej bije swych mężów.
AutorWiadomość
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Dlaczego facet ma być wyśmiany na komisariacie, bo sobie z babą nie radzi? A co, jesli się dopiero wtedy wnerwi, nerwy mu puszczą, wróci do domu i spierze żonę?

Bo Polską rządzą stereotypy, że kobieta jest tą ofiarą, która cierpi a męzczyzna jest kwardy. Facet ma się nie dawac przemocy, bo to moze świadczyc o jego słabosci czy to fizycznej czy psychicznej. Takie jest życie, że jak coś jest oczywiste ale niestety czasami nieprawdziwe, ciężko to wykorzenić z rozumowania ludzi.

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
29.10.2007 20:45:22
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

ziomalka, Dziwne to o tyle, że dawniej (drzewiej) chłop mógł bić babę ile wzlezie, aż się zmęczył, i nikt mu nic nie powiedział. Żony też lały swoich facetów, gdy wracali po gorzołce albo przyłapała ich z inną. Kto wtedy myślał o tym, by iśc na skargę do szlachcica na przykład? Chyba tylko wtedy, gdy spór szedł już o majątek Tongue

Teraz jak i wiele rzeczy, stereotypy się przeobrażają - upadają... Stąd ważny los mężczyzny bitego przez kobietę. Równouprawnienie jest potrzebne jak widać - obu płciom Smile

30.10.2007 08:15:16
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Stąd ważny los mężczyzny bitego przez kobietę. Równouprawnienie jest potrzebne jak widać - obu płciom Smile

To prawda,ale z drugiej strony w takiej sprawie niezwykle trudno będzie o równouprawnienie z tego wzgledu, że co się utrze już z wiek wiekiem, cięzko z ludzkich rozumów wybić. Potrzebne i równouprawnienie i też wyrozumiałość innych, tzw trzecich ludzi, a nie wiem o co trudniej.

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
30.10.2007 23:50:37
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, Nie sądze, aby pomogły jakieś reportaże i np. nagranie z ukrytej kamery, jak żona okłąda męża żelazkiem... Tylko nielicznych by to wstrząsnęło, a innych by to rozbawiło i na youtube czy na smogu zaraz by były komentarze, że co to za facet :/

31.10.2007 09:17:28
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
Nie sądze, aby pomogły jakieś reportaże i np. nagranie z ukrytej kamery, jak żona okłąda męża żelazkiem... Tylko nielicznych by to wstrząsnęło, a innych by to rozbawiło i na youtube czy na smogu zaraz by były komentarze, że co to za facet :/

Nietsety obawiam się, że masz rację. Na dobrą sprawę ciężko będzie z tym ludzkim przekonaniem walczyć i ja osobiście nie widzę żadnego sposobu na to, by z tym skończyć, jak ten, coby kobiety przestały używać przemocy wobec facetów. Ehh ciężka sprawa....

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
31.10.2007 11:36:38
SunShine

*

Reputacja: 0
Portfel: 1,514

Nie uderzyłabym celowo nikogo :/ ja bym w sumie nawet muchy nie zkrzywdziła, jak sie denerwuje to prędzej sobie krzywde zrobie niż komuś... wydaje mi się że to przesadzone statystyki
Jakbym była facetem i żona by mnie biła to bym od niej odeszła :/

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
09.11.2007 02:00:40
Falkhor
Administrator
*

SunShine, Ale jakby Cię mąż bił to też byś tak od razu od niego odeszła?

Statystyki raczej nie są przesadzone, tylko po pierwsze nie są medialnie rozdmuchane a po drugie - ciągle są nieprecyzyjne, bo policja opiera ta wiedzę na donosach i na załątwionych lub toczących się sprawach. neiujawniona szara strefa jest na pewno więsza.

09.11.2007 08:39:07
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Falkhor napisał(a):
Ale jakby Cię mąż bił to też byś tak od razu od niego odeszła?

Wszycy wiemy, że to nie jest takie proste, bo miłość nie kończy się od razu. Nie z pierwszym uderzeniem. Zawsze w sercu pozostaje ta nadzieja, że wszystko się zmieni...z tym, że to jest ułuda

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
11.11.2007 17:59:47
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

RAZ by mnie moj mąż pobił i bym sie wyprowadziła.
Oczywiscie jak by mnie przeprosił to bym w końcu wrociła.
Ale potem bym wyła już wyczulona na agresje i jak by sie ta sytuacja powtorzyła znow bym odeszła ale już bym tak szybko nie dała sie przeprosic i wrocic.
Bo to przeciez nie ma sensu zebym dla męża/narzyczonego/chłopaka czy kogokolwiek była workiem treningowym na ktorym moze sie wyzyc... :/

12.11.2007 10:25:33
porki568

Reputacja: 0
Portfel: 18

Moim zdaniem jeśli kobieta uderzy mężczyznę to musi mieć ku temu powód. Wiele słyszałem o
tym, że to facet bije swoją kobietę. Myślę, że czasami "plaskacz" (taki malutki oczywiście) od kobiety działa dobrze i daje do myślenia... czy jestem dobrym mężem... dobrym chłopakiem...
przyjacielem... Może najwyższy czas się poprawić

19.11.2007 12:20:28
Falkhor
Administrator
*

porki568,

Cytat:
Myślę, że czasami "plaskacz" (taki malutki oczywiście) od kobiety działa dobrze i daje do myślenia

Taki plaskacz czasem otrzeźwia, daje wyraźny sygnał 'dość' - nie mówię tu o sierpowym zwalającymz nóg i przesuwającym żuchwę o parę nawiasów, ale... plaskacz. 'Z liścia'. Publicznie silne upokorzenie... mimo to jednak bym wolał reprymendę słowną :]

20.11.2007 00:13:31
okimaxim

*

ja jednak bym chyba preferowała bardziej takiego liścia dla faceta niż mu gadać, bo gadania i tak może nie zauważyć, nie słuchać a taki liść jednak daje sie odczuć nie tyle jako ból a urażona duma ^^

20.11.2007 00:16:28
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, No to powodzenia życzę Animatedwink W postępowaniu z facetami Animatedwink Dla mnie tali liść musiałby być mega-uzasadniony, żebym na niego zareagował tak, jak oczekuje kobieta.

Cytat:
bo gadania i tak może nie zauważyć

Aleś powód znalazła - zwykłe neisłuchanie i już z liścia? To pewnie facet Ciebie z liścia musiałby bic dość często? XP Animatedwink

20.11.2007 00:23:49
okimaxim

*

Falkhor, niechby spróbowal Tongue oddałabym mu z podwójną mocą i nawet bym sie nie zastanawiała za co mi przywalil Tongue kobiet sie nie bije Tongue

21.11.2007 12:16:16
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, Bez powodu na pewno się nie bije Tongue Tongue Tongue Tongue

Cytat:
oddałabym mu z podwójną mocą

Sądzisz, że po ciosie takiego przeciętnego nawet faceta, taką porzadną gałę w nos - wstałabyś i jeszcze mu w dwójnasób oddała? Tongue :lol-sweat:

21.11.2007 20:10:36
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: