Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
L Nińo cz.1 - Nowa płyta Liroy'a tylko...na Allegro!
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
L Nińo cz.1 - Nowa płyta Liroy'a tylko...na Allegro!

Źródło - ALLEGRO.PL

Cytat:
'L Nińo cz.1' to 10 premierowych utworów, przesiąkniętych funkiem lat 70., mocnymi beatami, mistrzowskimi scratchami i ciekawymi, często kontrowersyjnymi tekstami, słowem - Esencja Starej Szkoły Rapu. Dodatkową atrakcją jest z pewnością fakt, iż pierwszy nakład płyty zawierać będzie limitowaną wersję okładki autorstwa znanego meksykańskiego malarza Omara Fabiana.

Nie podaję dyskusji twórczości Liroya, gdyż to kwestia gustu - ale sam fakt zaistnienia Allegro w takiej materii, jako dystrybutora...

Bo zapewne do ceny trzeba będzie doliczyć z 5zł (,7 ?) kosztów przesyłki, ale...16zł za CD? Legalne? Mnie się to podoba. I przypomina mi się płyta perfectu Schody, dostępna w necie do ściągnięcia za 10zł!

Mooooże stanie się to powszechniejsze? Smile

12.11.2006 08:54:57
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

Falkhor napisał(a):
16zł za CD? Legalne? Mnie się to podoba. I przypomina mi się płyta perfectu Schody, dostępna w necie do ściągnięcia za 10zł!

Czyli widać ile za każdą płytę z muzyką (po odliczeniu wartości samej płytki i kosztu nagrania) dostają artyści. To skąd biorą się te absurdalne ceny płyt 60-70 zł. Czy takie są dodatkowe koszty dystrybucji płyt do sklepów? Wątpię, pewnie ktoś próbuje lekko zarobić w krótkim czasie dużą kasę, nie licząc się z barierą popytu. I tak kwitnie piractwo.

12.11.2006 09:35:11
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

grzenio, No bo tak jest! W sklepach muzycznych nowość audio kosztuje przynajmniej 50zł. 50zł.... to jest dla sporej grupy ludzi 1/10 tego, co mają na miesiąc... a i czasem gorzej. no ale tak czy owak - to okropelnie za duzo...

Perfect nie narzekał po sprzedawaniu swojego krążka w sieci - być może tylko inni dystrybutorzy pogrozili mu palcem, ze ie wydadzą mu innych [płyt, jak będize robił takie numery?

Z resztą... z tych 50-70zł za płytę do kieszeni artysty i tak trafia 10-20... góra.

12.11.2006 10:34:11
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

reklama warszawa opony nitrobolon fotografia ślubna bielsko-biała hotel a londres