Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Nigdy ale to nigdy nie mów kobiecie, że...
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Nigdy ale to nigdy nie mów kobiecie, że...

Artykulik z Onet.pl

Artykuł mam nadzieję stanie się źródłem ciekawej dyskusji, z której może obie płcie coś ciekawego wyniosą Tongue

Najpierw jednak... panowie... jakbyście odpowiedzieli na te pytania?

Przykład pytań zadawnych przez panie:

Ona (przed wielkim wyjściem): Jak wyglądam?
Ona: Smakuje ci zupa?
Ona (pytanie rzucone podczas przymierzania nowego nabytku): Ładna sukienka?

Kategoria "Bądź bardzo ostrożny w odpowiedzi..."
Ona (stojąc od 10 minut przed lustrem): Nie wydaje ci się, że trochę przytyłam?

Gdy już odpowiedzieliście na te - popatrzcie na inne i na podpowiedzi Tongue

LINK_LINK_LINK

A moze nasze Forumowiczki kofane zasugerują jakieś nietypowe pytania, których my Faceci powinniśmy się obawiać i wiedzieć, jak na nie TRZEBA odpowiedzieć? Tongue

Poooozdrawiam. Biggrin

21.07.2006 10:45:12
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

No faktycznie, chyba zadna nie chcialaby uslyszec od swojego faceta jaka to gruba jest Tongue ze zle gotuje Animatedwink
Najgorsze chyba jest to jak facet nie umie doradzic np przy wyborze owej sukienki i jest mu totanie obojetne co to kobita kupi.
Wiem wiem ze niestety kobieta i mezczyna to 2 rozne swiaty ale czasem chcialabym zeby byly choc troszke podobne w gustach, zdaniach, upadobaniach itp Smile
Strasznie wkurza tez gdy facet powie: ty caly dzien nic nie robisz! tylko sie byczysz!
Moze takie gotowanie, pranie czy sprzatanie w domu, pilnowanie dziecka, dla niektorych mezyczna jest tzw "byczeniem sie" ale ktory tego nie zaznal nie ma o tym zielonego pojecia Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
21.07.2006 13:06:05
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

iwcia,

Cytat:
ze zle gotuje

Gotować mogę ja Tongue

Cytat:
Najgorsze chyba jest to jak facet nie umie doradzic np przy wyborze owej sukienki

Heh, no ja moge doradzić, ale to będzie tak, zeby mnie się podobało Tongue A tak skromnych strojów to nie szyją w takich zwykłych sklepach Tongue Z resztą jeden już dostałyście zaraz po stworzeniu świata, hyhy.
Jak dla mnie - to dobrze jest, gdy kobitka dobrze się czuje w tym, co sobie wybierze - od czasu do czasu trzeba wyglądać inaczej i źle się w tym czuć, ale mam nadzieję, że są to wyjątki. Poza tym - żeby komuś coś doradzić, to trzeba go troszkę znać. Wiedzieć, co kto jak ile lubi. Np. nie ma sensu doradzanie oczojebnej czerwonej sukienki jeśli wiesz, że Twoja partnerka jest wręcz uczulona na czerwień Smile A tak z doświadczenia - to chyba lepiej po prostu sugerować coś, wskazywać jakieś ciekawe rzeczy, bo... kobieta raczej liczy na towarzystwo iż rozmowę, niż na faktycznie rzetelną radę 'fachowca' Smile

Cytat:
Moze takie gotowanie, pranie czy sprzatanie w domu, pilnowanie dziecka, dla niektorych mezyczna jest tzw "byczeniem sie"

i to jest właśnie jedna z cięższych prac, jakie się w życiu wykonuje. Angażuje wszyskie ludzkie zdolności i uwagę Smile Niekiedy siedzenie w biurze i przewalanie papierów na stanowisku pana dyrektora jest miej forsujące, niż wykąpanie i nakarmienie rozwszeszczanego 3latka Tongue Biggrin

A jakie pytania, drogie Panie, lubicie zadawać panom, żeby ich zakłopotać? Pytania pułapki, no podzielcie się swoją wiedza :urban: g:okulary

21.07.2006 14:15:06
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Pytanie pułapka hmm,
Dlaczego mnie kochasz? dlaczego ze mna jestes? heh bo cie kocham Animatedwink i tak w kolko Animatedwink nie wiem sama, wydaje mi sie takimi pulapkami moga byc wlasnie pytania dotyczace uczuc, albo interpretacji czegos "wyzszego" jak np wiersza czy piosenki Biggrin to chyba wtedy jest jak pulapka hehe.
Ogólnie staram sie Panów nie kłopotac Tongue wiec unikam jakichs strasznych pytan tabu Smile jezeli takie sa hehe, szkoda ze Panowie tak malo o sobie opowiadaja, bardziej otwarte sa kobiety Smile a od faceta trzeba wszystko wyciagac zdanie po zdaniu Animatedwink jak mowi sam to albo wypil cos mocniejszego Biggrin albo przytrafilo mu sie cos nieziemsko superoowego Animatedwink hehe nikogo nie obrazajac Animatedwink

Zapraszamy
21.07.2006 14:25:36
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Reputacja: 0
Portfel: 1,026

Iwka nie zgodze sie z toba w 100% To co napisałas to pokazałas jakis dziwny utarty juz dawno stereotyp chłopaka-męzczyzny ktory tylko i wyłacznie uwielbia sam siebie a w tobie dziewczynie ciało...A tak nie jest wiekszość osob które znam a znam ich kilka kilka nascie mam na mysli chlopaków wcale nie sa zamknieci a co wiecej sa nad wyraz otwarci i to nie po pifku tylko poprostu....tylko ze jest inna kwestia trzeba umiec z nimi rozmawiac. Tzn musi dziewczyna z chlopakiem umiec porozumiec sie na wszystkich pułapach jako dziewczyna, jako przyjaciółka jako kolezanka i jako (tu nie ktorych zadziwie pewnie) wróg A dlaczego? Dlatego ze dziewczyna z ktora sie chce spedziec dalsze zycie musi byc obiektywna i bardzo ufna. I to działa w obie strony. Zaufanie to podstawa. A takie zdania do dziewczyny typu Zle gotujesz!! według mnie nie są złe!! Jesli jest sie wobec siebie szczerym to trzeba mowic co i jak...chociazby prosto z mostu!! Z doradzaniem to jest tak ze chlopak powinnien według mnie byc przy wiekszosci zakupów robionych przez kobiete ale nie przy wszystkich odrobina prywatnosci....Ale jesli dziewczyna sie pyta czy ci sie to podoba to oczekuje albo akceptacji albo usłyszenia czegos obiektywnego typu: Fajne ale w tamtym lepiej wygladasz...itp.. Tym sammym dziwczyna czuje sie dowartosciowana bo w koncu nie ubiera sie tylko i wyłącznie dla siebie ale i dla faceta a załoze sie ze pragnie sie mu podobac...a skoro pomagał jej przy wyborze kiecki napewno tak jest!!

21.07.2006 19:11:06
Falkhor
Administrator
*

No podzielę zdanie mojego przedmówcy Smile Tzn. po części, wiadomo, we wszystkim z nim się zgodzić nie mogę Tongue

Cytat:
mam na mysli chlopaków wcale nie sa zamknieci a co wiecej sa nad wyraz otwarci i to nie po pifku tylko poprostu....tylko ze jest inna kwestia trzeba umiec z nimi rozmawiac.

Popieram w całej linii. Po prostu dziewczyna musi CHCIEĆ rozmawiać, a nie przybrać pozę wyczekująco-obronną. Jak dla mnie tak zachowują się tylko nadęte lale, z którymi szkoda tracić czasu, bo na wstępie widać, ze mają się za ważniejsze od słońca. A dokładniej - zamiast od razu przybierać pozycję "napastowanej" - powinna się skupić na tym, aby być partnerem w rozmowie. I już Smile

Cytat:
Zaufanie to podstawa.

Absolutna racja.

Cytat:
A takie zdania do dziewczyny typu Zle gotujesz!! według mnie nie są złe!! Jesli jest sie wobec siebie szczerym to trzeba mowic co i jak...chociazby prosto z mostu!!

no i tu już na szczęście sa jakieś róznice w naszym rozumowaniu Biggrin A mianowicie... jest delikatna różnica między waleniem prawdy ostro z mostu a powiedzem wprost, ze coś jest nie w porządku i.... że lepiej by było trochę nad tym popracować, bo na prawdę, ja uwielbiam Twoją jajecznice, ale nie za bardzo przepadam za odłamkami skorupek więc nastepnym razem... No jest różnica - bo powiedz - Ta jajecznica jest totalnie skrewiona, gorszej w życiu nie jadłem, żygać mi się chce, jestes potworem Tongue

Cytat:
jesli dziewczyna sie pyta czy ci sie to podoba to oczekuje albo akceptacji albo usłyszenia czegos obiektywnego typu: Fajne ale w tamtym lepiej wygladasz...itp.. Tym sammym dziwczyna czuje sie dowartosciowana bo w koncu nie ubiera sie tylko i wyłącznie dla siebie ale i dla faceta a załoze sie ze pragnie sie mu podobac...a skoro pomagał jej przy wyborze kiecki napewno tak jest!!

No i tu tez się zgadzam Smile pooooozdro.

21.07.2006 19:51:34
profesoq

*

Grupa: kolor szary
Portfel: 1,026

Animatedwink Falkhor jaki zgodnis Smile hehe

Cytat:
no i tu już na szczęście sa jakieś róznice w naszym rozumowaniu Biggrin A mianowicie... jest delikatna różnica między waleniem prawdy ostro z mostu a powiedzem wprost, ze coś jest nie w porządku i.... że lepiej by było trochę nad tym popracować, bo na prawdę, ja uwielbiam Twoją jajecznice, ale nie za bardzo przepadam za odłamkami skorupek więc nastepnym razem... No jest różnica - bo powiedz - Ta jajecznica jest totalnie skrewiona, gorszej w życiu nie jadłem, żygać mi się chce, jestes potworem Tongue

Wiadomo ze nie powiem wez mi to z oczu ale jakos trzeba dosadnie powiedziec nie urażając kobiety ale na pewno nie zachował bym sie tak ze bym to zjdał i powiedzial ze było pyszne ale juz nie chce....Bez przesady nie popadajmy w jakies dziwne uwielbenie kobiet rozumiem trzeba je szanowac byc fiar i wogle....ale nie zeby odrazu wszystko wykazykac w superlatywach.... trzeba miec swoje zdanie i jesli sie czegos nie lubi lub nie smakuje to po prostu o tym powiedziec i koniec kazdy ma swoj gust swoje podniebienie Tongue Jedni lubia to inni tamto...

21.07.2006 20:01:45
terelka
Moderator
*

Status: Online
Portfel: 3,494

No a jak ona sie starała bardzo i chciała żeby Ci smakowało? Biggrin napewno jej nie zdobędziesz stwierdzeniem - "nie umiesz gotowac"
np. Kamil w m jak milosc zjadł przesoloną zupę Madzi Tongue i nic niepowiedział, poprostu skrzywil sie i zjadł , to było miłe Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

21.07.2006 20:22:35
iwcia
Moderator
*

profesoq napisał(a):
Iwka nie zgodze sie z toba w 100% To co napisałas to pokazałas jakis dziwny utarty juz dawno stereotyp chłopaka-męzczyzny ktory tylko i wyłacznie uwielbia sam siebie a w tobie dziewczynie ciało...

Profesoq nie wiem gdzie cos takiego napisalam i pokazalam wedlug ciebie. Jestem kobieta i pisze z perspektywy kobiety tak jak ja widze pewne sprawy, wiec nie dziwcie sie ze widze jeroche inaczej. Po pierwsza taka szczerosc do bolu potrafi naprawde zranic, nawet jezeli jest to drobnostka, nie napisalam ze facet uwielbia siebie bo wcale tak nie mysle, w dziewczynie jezeli ja kocha uwielbia wszystko nie tylko cialo wiec nie wiem skad takie wnioski.
Chciec rozmawiac...hm wierzcie mi ze czasem zwykle chcenie nie wystarczy bo zawsze jest cos co przeszkadza, co jest wazniejsze. No ale czasem sie udaje tak naprawde porozmawiac.
To ze mezczyzn widze jak widze wynika z moich wnioskow, bo jezeli rozmowa ma polegac na wyciaganiu na sile informacji i ciaglych znakach zapytania to taka rozmowa mija sie troszke z celem. Obydwie strony powinny wykazac chec rozmawiania ze soba, poznawania sie wtedy bedzie zawsze wporzadku.

Zapraszamy
21.07.2006 21:04:55
Falkhor
Administrator
*

terelka, No ale z czasem może dostać kamicy nerkowej i umrzeć...

Trzeba być po prostu w miarę delikatnym, ale nie zaniedbywać przy tym swoich praw i racji. Można stać się wtedy... zwykłym pantoflem. pantofel to okropna skrajność i założę się, ze żadna ciekawa kobieta nie chciałaby by meić w domu milczka, mega-zgodnisia i sługusa... Nuda aż skrzypi Biggrin

21.07.2006 21:08:57
Guest
Unregistered

Portfel:

Kobiety czesto lubia byc adorowane przez swoich wybranców, ale osobiście nie chcialabym słyszeć codziennie,że pieknie wygladam, ze jestem niesamowita, takie słowa staja sie wtedy mało znaczace dla mnie. Dla mnie wystarczy, że Ukochana osoba jest przy mnie, czasami daleko, a jednak tak blisko bo głęboko w sercu.!!!

30.07.2006 18:48:21
Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

gdy facet czyni ze wszystkich miłych słów taką jednolitą nieurozmaiconą papke, to faktycznie, może to nie być zbyt fajne...

Ale różni ludzie - różne potrzeby. niekórzy lubią takie okrągłe lukrzenie Biggrin W sklepei skarbeczku, dzióbku, cukiereczku, misiu, pysiu, misiu-pysiu-z-kremem Biggrin Czasem wydjae mi się, ze jest to na pokaz, no ale kto wie...

pozdro.

30.07.2006 20:28:25
iwcia
Moderator
*

Hm co do np w sklepie mowienia sobie wlasnie tak to nic przeciwko nie mam Biggrin fajne jest gdzy potrafimy powiedziec do siebie czule takze przy ludziach obcych, czy tez znajomych, w roznych miejscach. Moim zadaniem np mowienie sobie we dwoje ciagle cukiereczku, malineczko Animatedwink czy cos w tym stylu a niestosowanie jakichs pieszczotliwych nazw "przy ludziach" jest troche fauszywe albo ktos sie tego wstydzi Smile

Zapraszamy
30.07.2006 21:25:31
Falkhor
Administrator
*

iwcia, To tak, zgadzam się - że powiedzieć Kochanie, Skarbie, Słońce przy "obcych" to na prawde miłą sprawa. Chodziło mi jednak o to, ze znam ludzi, którzy "cukrują" jak popadnie i ile wlezie ale tylko wtedy, gdy są między ludźmi, jakby chcieli pokazać wszystkim, jak to oni sie bardzo "kochają", a domu to siedzą w dwóch różnych pokojach a jak ze sobą gadają, to o pogodzie... porażka.

Poza tym nie lubię, gdy ktoś narzuca mi swoje zachowanie - nie mam nic przeciwko, jak się para całuje, obejmuje, itd. Ale nie, ze siądą sobie tuż obok mnie, gdy w parku czytam książke, i slinią sie tak, że zaraz i ja będę cały mokry. Tutaj chodzi tez o uszanowanie oczu i uszu osób postronnych, które najzwyczajniej w świecie chca sobie poaptrzeć na zieleń Biggrin Dla takich "kochasiów" to jest mnóstwo miejsca.

Chyba, że jest to przypadek extrawertycznych ekhibicjonistów - podnieca ich to dopiero wtedy, gdy patrzy jak najwięcej osób Biggrin

pozdro.

31.07.2006 07:31:39
iwcia
Moderator
*

Falkhor - faktycznie jezeli "slodzimy" sobie przy ludziach, a potem tak jak mowisz gdy jestesmy sami praktycznie nie przyznajemy sie do siebie, to jest wtedy ewidentny fausz. Ja takiego zachowania unikam, jezeli jest nam dobrze we dwojke i nie oszukujemy siebie nawzajem to dlaczego ludzie nie moja a tym wiedziec? tez jestem za tym ze takie zdrabnianie nie do przesady oczywiscie jest bardzo fajna rzecza, pod warunkiem ze zdrabniamy rowniez gdy jestesmy sami Smile

Co do par calujacych sie to hmm powiem ze specjalnie mnie one nie raza, jestem do tego przyzwyczajona, czasm ludzie chca pokazac innym jak bardzo sie soba ciesza i jak bardzo sa szczesliwi, no ale oczywiscie zgadzam sie ze wszystko ma umiar. Trzeba tez szanowac czlowieka, miejsca w ktorych sie wypoczywa i zwrocic uwage ze nie wszystkim moze podobac sie "obslinianie" Biggrin

Zapraszamy
31.07.2006 13:20:30
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: