Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nieżyciowe ograniczenia
06.03.2007, 10:05:26

Hehehehe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji No bo takie rozwiązanie może się skutecznie sprawdzić tylko i wyłącznie na odcinku, z którego i do którego nie ma zjazdów i dojazdów, bo... okaże się, że jeden pojazd przejechał przez 1. bramkę i zjechał w prawo, a dokładnie w tej chwili inny pojazd wjecha tak jakby na jego 'lokatę' wjazdem oddalonym o 400 metrów a bramka wyjściowa wskazała, że pojazd musiał jechać z prędkością 210km.h Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Noooo nie wiem, ile w tym praktycznej prawdy, ale mogłoby tak chyba być, gdyby pojazdy nie były 'rozpoznawane'.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
06.03.2007, 20:46:42

Może nie w temat ale na zachodzie np. Niemcy, Hiszpania i Anglia tam gdzie byłem przez dłuższy czas a nawet Chorwacja nie ma kontroli drogowej a przynajmniej nie tak często jak u nas że policjant czai się z radarem za krzakiem. Jeśli nie ma natężenia ruchu to można jechać dużo szybciej o ile jest to bezpieczna jazda nie mówie tu o serpentynach górskich itp. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji W Niemczech nie ma ograniczeń co do autostrady. Teraz będzie remont drogi do Rzeszowa i chcą zrobić wysepki i pasy wyłączone z ruchu, obawiam się że podróż do Rzeszowa autem czy też autobusem znacznie się wydłuży Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
Znajdź wszystkie posty użytkownika
06.03.2007, 23:13:04

Prot, Wydłuży się na pewno, ale jak zwykle pytanie O ILE? Jeśli będzie na prawdę znaczne poprawienei bezpieczeństwa dla kierowców i dla pieszych, to nawet wydłużenie jazdy o te 10 minut będzie warte takiej ceny...
06.03.2007, 23:26:10

Falkhor napisał(a):Prot, Wydłuży się na pewno, ale jak zwykle pytanie O ILE? Jeśli będzie na prawdę znaczne poprawienei bezpieczeństwa dla kierowców i dla pieszych, to nawet wydłużenie jazdy o te 10 minut będzie warte takiej ceny..

No nie wiem obecny stan tej drogi- wysepki, wyłączone pasy jst już sporym utrudnieniem. Po tym remoncie i po wybudowaniu kolejnych wysepek, powodujących wydłużenie w czasie pokonanie odcinka Łańcut - Rzeszów bo jak wiadomo zaraz postawią znaki ograniczenie do 50 lub 60 tak jak na innych już wyrmontowanych drogach chociażby do Kolbuszowej Spowoduje wg mnie że kierowcy będą jechać jeszcze szybciej w tych miejscach gdzie się da, wyprzedzać gdzie tylko można - spowoduje to jeszcze większe zagrożenie niż obecnie - no ale to tylko moje zdanie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
07.03.2007, 07:48:50

pablo, Hmmmm... no cóż. Wg mnie masz sporo racji. Dlatego pytanie kolejne - gdzie oni to pobudują te wysepki i w jakim układzie... W niektórych miejscach złotym środkiem byłaby budowa prjść podziemnych lub naziemnych dla pieszych Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale to ogromne koszty. Wysepki? Czasem się przydają, ale nei bez przesady... a czy będzie poszerzana droga tu i tam? W to też wątpię.
07.03.2007, 09:50:33

A po co wysepki i przejścia dla pieszych skoro powszechnym zjawiskiem jest przebieganie osób w każdym wieku, przez droge w miejscy gdzie są cztery pasy

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
07.03.2007, 10:25:15

Jaruszczow, pieszy tez ma swoje obowiazki nie tylko prawa jak wbiega totalnie pod kola to prosze wybaczyc, ale to jego zasrana wina i glupota. mnie jeszcze tik tak uczyl, ze patrz i sie rozgladaj nim wleziesz na droge. kretyni tak gina. Nic nie jest warte takei pospiechu.

remont sie przyda ale jak nawala tych wysepek od groma to bedzie jak omijanie tluszczu w porzadnym rosole

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
07.03.2007, 19:18:05

Dzisiaj usłyszełemod kogoś że na remont jest przeznaczone 65 mln zł. Są dwie opcje remontu w Łańcucie
1. poszerzenie do nawet 4 pasów
2. budowa nowej obwodnicy przez Wysokę i Głuchów

Sam nie wiem który wariant jest lepszy a przede wszystkim czy to jest prawda :?:

Coś się skończyło zanim się naprawde zaczęło. A w głowie wciąż to samo pytanie: Dlaczego?
09.03.2007, 11:34:51

pablo, Hmmmm...no wieści widze bardoz gorące... i ja wiem, czy styknie 65mln? No nic, nie znam sie na kosztorysowaniu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ale cena trochę ciekawa, ze tka to okreslę...

Cytat:1. poszerzenie do nawet 4 pasów
2. budowa nowej obwodnicy przez Wysokę i Głuchów
:546:
Hummmhhmhmmmm... 4 pasy?? Ojjjj... to jakoś średnio mi się widzi. Prawie nierealne jak dla mnie. A nowa obwodnica? No no... na prawdę, ciekaw jestem, co dalej z tym newsem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Jak mowię - muso to być na piśmie z pieczątką Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
12.03.2007, 10:11:51

Panowie i Panie, to jest nienormalne. Policja stoi na wylotówkach z miasta, samochody jadą E40 prawidłowo, co powoduje że robi sie sznurek, włączyć sie do ruchu albo przeskoczyć droge obok cmetarza to nielada sztuka albo dużo szczęścia. Jeżeli samochody jechały by z większymi prędkosciami to między nimi robiły by sie luki umożliwiajace właczenie sie do ruchu kierowcom z dróg podporządkowanych. Ja tak twierdze, oraz mój tata który prawko ma już ze 30 lat

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
12.03.2007, 10:14:05

Jaruszczow, Koło cmentarza trudno mówic, że jakakolwiek prędkośc cos załątwi. Tam trzeba kompletnie to przebudowac, nie ma innego rozwiązania.
12.03.2007, 12:29:22

Falkhor napisał(a):Hummmhhmhmmmm... 4 pasy?? Ojjjj... to jakoś średnio mi się widzi. Prawie nierealne jak dla mnie.

Chyba tylko i w3yłącznie poprzez wyburzenie kilku domów

Falkhor napisał(a):Tam trzeba kompletnie to przebudowac, nie ma innego rozwiązania.

Jedyne wyjście to chyba rondo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

12.03.2007, 18:06:26

pablo napisał(a):Falkhor napisał/a:
Hummmhhmhmmmm... 4 pasy?? Ojjjj... to jakoś średnio mi się widzi. Prawie nierealne jak dla mnie.

Chyba tylko i w3yłącznie poprzez wyburzenie kilku domów
Niestety takie są czasem koszty.

pablo napisał(a):Jedyne wyjście to chyba rondo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Ta opcja została w projekcie wykluczona. Ze względu na zapewnienie płynności ruchu rondo musiałoby być bardzo duże i sięgałoby na teren obecnego cmentarza. Wymagałoby to ekshumowania grobów. Dlatego wybrano opcję wiaduktu, co ma również tę zaletę że przejazd np. tirów będzie mniej szkodliwy, ponieważ każde zatrzymywanie i ruszanie wywołuje spore dragania. Wiadukt można będzie też zabezpieczyć ekranami dźwiękochłonnymi.
13.03.2007, 00:03:12

grzenio napisał(a):Dlatego wybrano opcję wiaduktu

To jestem ciekaw jak na ten przykład jadący od Albigowej chcąc wjachać na e4 siuę na nią dostaną. Jedyna myśl jaka mi przychodzi do głowy to chyba przez miasto bo budowa wjazdów i wyjazdów na e4 czyli estakad

grzenio napisał(a):Wymagałoby to ekshumowania grobów

No chyba że sie mylę Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

13.03.2007, 00:16:19

Hm........... poczytałem co panowie tu powypisywali i jestem w delikatnym szoku .Po pierwsze wydaje mi sie ,ze bezpieczenstwo przejazdu jest rzecza najbardziej potrzebna w dzisiejszych czasach .Czesto jezdze do Rzeszowa i obserwuje jak to kierowcy stosuja sie do wysepek , powierzchni wyłaczonych z ruchu itp.Policja powinna stac i karac ,karac karac bezmozgów za kierownica.Wydaje mi sie ze po przebudowie jesli nawet czas przejazdu wydłuzy sie o 10 minut nikomu to nie zaszkodzi .Moze mniej trupów bedzie.Co do skrzyzowania na Albigowa ,zauwazylem ,ze jesli nie stoja tam polcjanci to ruch odbywa sie w miare spokojnie ,natomiast jesli sa na skrzyzowaniu pojawia sie konsternacji i zagubienie kierowców.Nie wiem czym to jest spowodowane .
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy