Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Nie sprzedadzą działek pod e4?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Question  Nie sprzedadzą działek pod e4?

Cytat:
W 2005 r. planował sprzedaż 27 arowej działki w Łańcucie. Rzeczoznawca, którego najął uznał, że metr ziemi wart jest 100 zł. - Drogowcy chcą mi ją teraz zabrać za śmieszne odszkodowanie - denerwuje się Koza.

GDDKiA chce wziąć 8 arów. W 2006 r. jej rzeczoznawca wycenił jeden metr kwadratowy gruntu Kozy na niecałe 30 zł. Pominął wartość ogrodzenia, 25 krzaków czerwonej porzeczki, tunel foliowy i tablicę reklamową. Do wartości ziemi wliczył orzechy włoskie, wiśnie i winorośle. W sumie za całość ponad 32 tys. zł.

Po interwencji Kozy w Małopolskim Biurze Inwestycyjnym, które przygotowuje inwestycję oraz u wojewody, jeszcze inny rzeczoznawca naliczył mu już ok. 50 tys. zł.
Skąd taka rozbieżność?

Źródło - Nowiny24.pl

...bo są rzeczoznawcy i... rzeczoznawcy? 32 tysiaki a 50 tysiaków - różnicę widac od razu. Nie jest to wg mnie chyba jakoś ewidentnie powiązane z chęcią blokowania przebudowy drogi e4, co z wartością odsprzedawanej ziemi. Chociaż dokładnie słowo 'wartośc' ma tu wartość niejasną. CHYBA, że po części ktoś podał takie informacje o niejasnościach w cenach działek po to, by zwiększyć opór włąścicieli przed sprzedażą i automatycznie napowietrzyć kłopoty z naszą lokalną częscią E4.
Co Wy na to? Apple

Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!!
Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
14.04.2008 19:56:29
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Jaruszczow

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 585
RE: Nie sprzedadzą działek pod e4?

taak, nie sprzedawać.... niech ich wysiudają za bezcen (patrz procedura wywłaszczeniowa)... moim zdaniem lepiej sie dogadać niż czekać aż administracja weźmie to w swoje ręce.... czy artykuł ma znamiona prowokacji nie wiem... ale ludzie lubią sie wyżalać do gazety i opowiadać jacy to oni pokrzywdzeni

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
15.04.2008 22:28:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
darekielb

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 228

Jaruszczow napisał(a):
taak, nie sprzedawać.... niech ich wysiudają za bezcen (patrz procedura wywłaszczeniowa)... moim zdaniem lepiej sie dogadać niż czekać aż administracja weźmie to w swoje ręce.... czy artykuł ma znamiona prowokacji nie wiem... ale ludzie lubią sie wyżalać do gazety i opowiadać jacy to oni pokrzywdzeni

Teraz do głowy przyszła mi tylko jedna myśl
Jak byś skomentował ten artykuł, gdyby to dotyczyło Twojej działki Rolleyes
To chyba jasne, że nikt nie chce oddawać swojej ziemi za bezcen. Teraz ludzi nie stać na takie straty (bynajmniej nie w Polsce).

Moje fotki
16.04.2008 11:17:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Ludzie chcą ją sprzedac z zyskiem, co jest oczywiste. I jakoś nie krzyknęli sobie 100.000zł za metr czy coś w tym stylu. Nawet na pierwszy rzut oka widac, że oceny rzeczoznawców są niejasno... RÓŻNE. 3-4krotnie... No to jak to ma być?? Ktos tu coś kręci.

Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!!
Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
16.04.2008 16:10:32
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: