Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Nie podasz lub zapomniałeś hasła ? Będziesz siedzieć !
AutorWiadomość
Kuru

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Nie podasz lub zapomniałeś hasła ? Będziesz siedzieć !

Zapraszam do artykułu: http://ipsec.pl/drupal-5.2/brytyjskie-pr...Cycie.html

Teraz wystarczy czekać, aż takie głupie prawo wprowadzą w Polsce...

Co o tym sądzicie ?

17.10.2007 20:44:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
GothicSpirit

*

Jak tak dalej pójdzie to człowiek pożegna się w ogóle z prywatnością.

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
My heart just wants to die
17.10.2007 21:10:31
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Cytat:
obowiązek ujawnienia

Hmmm... Biorąc pod uwagę to, że jest na pewno wiele sytuacji, gdy taki obowiązek śledztwo by ułatwiał, to mogą być przypadki, gdy narusza on dobra osobiste i prawo do prywatności. Jako że i TAK można każdy szyfr złamac, co jest kwestią czasu - to potem pasowałoby, aby oskarżony postawił w stan oskarżenia sąd z racji naruszenia swoich dóbr Animatedwink

Poza tym jeszcze kwestia NIEPAMIĘTANIA - w polskim prawie jest to uwzględnione, że ktoś może czegoś po prostu zapomnieć. Z resztą - można się posiłkować wariografem Tongue

Wg mnie będzie to brytyjki kwiatek prawny - a to dlatego, że próba OSĄDU ludzkiej pamięci jest jak dla mnie co najmniej... niewykonalna.

18.10.2007 08:44:21
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Kuru

*

Falkhor napisał(a):
Z resztą - można się posiłkować wariografem Tongue

Można też go oszukać; wariograf nie daje 100% pewności - słyszałem, że w ogóle nie powinno się go stosować w jakichkolwiek sprawach sądowych, za duże prawdopodobieństwo złego odczytu/interpretacji wyników.

[ Dodano: 2007-10-18, 10:09 ]

wikipedia napisał(a):
Wątpliwości [edytuj]

Dokładność testów poligraficznych jest sprawą dyskusyjną. Niektórzy twierdzą, że dokładność wynosi od ok. 70% do 90% przypadków, krytycy twierdzą, że na badanie ogromny wpływ ma sposób przesłuchiwania czy zadawania pytań. Na niekorzyść wariografu świadczy też przypadek Aldricha Amesa - rosyjskiego szpiega w USA, który dwukrotnie przeszedł pomyślnie badanie poligrafem bez wykazania żadnych nieprawidłowości.

W psychologii opracowano wiele innych sposobów wykrywania kłamstwa. O tym, czy dana osoba kłamie, można wnioskować obserwując ruchy jej oczu, ton głosu, gestykulację i inne komunikaty niewerbalne.[2]

18.10.2007 10:08:25
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Bake

*

Reputacja: 6

ja bym zapomniał..... za kazdym razem jak loguje sie na NFM to łamie swoje hasła.... Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
18.10.2007 10:33:39
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Kuru, Wiem, że wariograf nie jest 100% pewny, ale zawsze można go przynajmniej spóbować użyć. Ot, zoabczyć, co się dzieje Animatedwink

Bake, W takim razie zawsze powinieneś po zmianie hasła wysłąć mejla do CBA Animatedwink z informacją, jakie było stare hasło, jakie jest nowe i kiedy masz zamiar zmienić je ponownie Smile Animatedwink

Heh, Brytole Smile Mają pomysły...

18.10.2007 13:43:36
Karl xD

*

Reputacja: 1

A ja powiem, że dobrze w Polsce jeszcze takiego "prawa" nie ma

15.11.2007 18:10:52
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

przepisy kulinarne REPERTUAR pozycjonowanie arnold schwarzenegger darmowe mp3