Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Nie dla Giertycha - manifestacja w Warszawie
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

pablo, Hmmm... a wg mnie nie. To uczula człowieka - każe sobei zapamiętac pewne schematy wyrażania się i psotępowania. Ale trzeba byc konsekwentnym - wybranie kogoś to nie nasz kaprys i łąska, tylko PRAWO Smile Dlatego jak tłum idzie do urn, to i tak cudnie zapomina, co dany polityk zrobił do tej pory, tylko jaką ulotkę wydał Tongue

Czy mi się wydaje, czy teraz cicho jest z naszym ministrem edukacji coś?

25.03.2007 14:45:53
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 1,393

Falkhor napisał(a):
Czy mi się wydaje, czy teraz cicho jest z naszym ministrem edukacji coś?

On ma teraz swojego bullteriera - wiceministra Orzechowskiego, który przedstawia kolejne pomysły ministerstwa.

25.03.2007 15:08:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

grzenio, W sensie Roman stracił swoje niepokokane złote usta i teraz posłuuje się... heroldem? Smile Smile Smile

25.03.2007 15:43:19
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
typ
: )
*

Portfel: 183

Witam
ja tam za panem ministrem nie przepadam, tegoroczni maturzyści łatwo nie maja.
ale to co sie dzieje wokół jego osoby jest równie straszne, ledwo co zasiadł na stołku a już były fale protestów...
cała ta inicjatywa uczniowska O_o , jak czytam takie rzeczy to widzę jaki ten system edukacji produkuje teraz ludzi

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/spotkanie_pod_men_giertych_musi_odejsc_5726.html napisał(a):
Wśród uczestników demonstracji po stronie Kampanii GMO dominowali gimnazjaliści i licealiści. Niestety, większość z nich nie była w stanie określić dokładnych powodów swojej obecności, odpowiadając na pytania ogólnikami, podobnymi do wypowiedzi Oli z gimnazjum nr 14: - Nie chcę wyglądać tak samo jak inni, lubię się wyróżniać i nie wyobrażam sobie noszenia mundurków – powiedziała.
Dokładne powody podawali jedynie niektórzy, jak licealista Kuba Machaj: – Myślę, że przyjście tutaj było moim obowiązkiem. Chcemy odwołać Giertycha, bo Giertych to obciach. Minister Giertych to podwójny obciach, a Minister Edukacji Giertych to obciach potrójny. Nie chcemy, żeby o tym czego i jak się uczymy decydowała osoba, która stała się symbolem nietolerancji i PAP/Bartłomiej Zborowskiszowinizmu w Polsce – mówił. – Giertych jest już ministrem, kilka miesięcy i narobił już tyle głupstw (np. obietnica amnestii maturalnej, niedopuszczanie przedstawicieli organizacji gejowskich do szkół), że zostawianie go na tym stanowisku byłaby głupotą – dodał Kuba.

to nie tylko sam pan minister robi politykę w edukacji tylko media, i pewna taka moda Giertych to ... że Giertych tamto.....
ale fakt faktem narazie poprawy w szkołach nie widać...

25.03.2007 16:40:07
Falkhor
Administrator
*

Cytat:
gimnazjaliści i licealiści. Niestety, większość z nich nie była w stanie określić dokładnych powodów swojej obecności

echhhh... juz to widze, jak naucyzciele zachęcają do wyjazdu na manifestację mówiąc, że będzie dzień wolny albo coś tam... wiadomo, jak bywa...

Cytat:
Chcemy odwołać Giertycha, bo Giertych to obciach.

Ta, jasne. Jesli Giertych jest sam z siebei obciachowy, to ja już nie wiem, jak odnieść się do INNYCH polityków...?? Zero argumentów.

26.03.2007 08:24:41
Svirus

*

Portfel: 173

No właśnie...to jest problem niektórych ludzi...że robią to co inni a sami boją się wyłamać z tłumu...ja nie przepadam za politykami jednam Roman według mnie niektóre decyzje miał dobre, chociażby mundurki. Teraz obwinia się go, że jest Giertychem raczej, a nie za to co robi, a trzeba przecież pamiętać że obecna sytuacja w szkolnictwie nie jest tylko jego zasługą, reformę która wprowadziła gimnazja itp zapoczątkowano kilka rządów wcześniej, a teraz są to tylko skutki tych zmian. Politycy dawnego AWS-u oraz SLD to główni sprawcy całego zamieszania...

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
27.03.2007 10:41:46
Falkhor
Administrator
*

Svirus, Roman Gierych na pewno dostanie wiele batogów za przeszłość swoich poprzedników, ale nie można ukryć tego, ze sam także pracuje na batogi... porwał sie z motyką na słońące. Nie mówię, ze nie powinien - wdepnął w bajoro bardzo głęboko, ale zamiast stopniowo z niego wyłazić - strasznie się szamocze i jeszcze sprawia wrażenie, ze mu się to podoba i nad wszystkim ma kontrolę...

27.03.2007 20:45:17
grzenio

*

Portfel: 1,393

Svirus napisał(a):
niektóre decyzje miał dobre, chociażby mundurki.

Z tym akurat się nie zgodzę. Nie bardzo rozumiem co ma wspólnego dyscyplina z mundurkiem. Jeśli uczeń będzie chciał narozrabiać to nie będzie miało znaczenia czy jest w mundurku czy bez. Ale za to już zaczyna się rewia mody - u dyrektorów szkół. Niektórzy mocno wczuli się w mundurkowy temat i zaczynają wymyślać - mundurki letnie, zimowe, polary itd. Tylko chyba nie zdają sobie sprawy że to rodzice zapłacą za wszystko a nie wszystkich na to stać. Są już "tanie podręczniki" teraz jeszcze będą "tanie mundurki".

27.03.2007 22:11:16
Falkhor
Administrator
*

grzenio, Hymmmm... co do mundurków to mam dość ukształtowaną opinię, ale mówiąc skrótowo - mają swoje zalety i wady. A decydowac o nich powinni /1/3 głosu dyrekcja, 1/3 uczniowie, 1/3 rodzice uczniów. Minister zapodał dobry temat po prostu Biggrin

28.03.2007 14:09:06
Svirus

*

Portfel: 173

Nad takim kramem to nikt by nie zapanował... a on się podjął tego i fakt, że zdaje się mu, że panuje na tym jednak nie znalazł się jeszcze taki co by dogodził: nauczycielom, uczniom, rodzicom i opozycji Smile Koś musi być pokrzywdzony. A mundurki są ok, kiedyś były mundurki i nikt nie narzekał, nie było wywyższania się innych, bo ten ma dresik adidosa a tamten nice Biggrin

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
28.03.2007 17:13:55
siss

*

Portfel: 791

Svirus napisał(a):
A mundurki są ok, kiedyś były mundurki i nikt nie narzekał

E tam, to były fartuszki!

Mam wrażenie, że Giertych robi wszystko, byle by tylko nie było o nim głośno, żeby się o nim mówiło. I nie mam tu na myśli (tylko) jego manii wielkości, ale sytuacji politycznej. Liga jest na poziomie poniżej 5%-w wyborach nie miała by najmniejszych szans, bo się Tatko R. od nich odwrócił i nawet moherowy elektorat cudu nie sprawi. Sam Roman dał się już wszystkim zapamiętać nieprzemyślanymi pomysłami, pochopnymi decyzjami i bezmyślnymi wypowiedziami, które nie tylko w Polsce odbiły się echem.
Jakie "korzyści" z jego ministrowania?
*uczniowie protestują-chcą odejścia Romana
*rodzice protestują-nie chcą Romana
*nauczyciele megaprotestują-j.w., i mają rację.
Giertych to największa porażka tego rządu. Nie wiem, może ma dobre intencje, a może sam to sobie wmawia, ale polską edukację, która i tak była w kiepskim stanie, ściąga na muliste dno. A potrzeba będzie duuużo czasu, pieniędzy i dobrych pomysłów, żeby ją stamtąd wyciągnąć.

28.03.2007 18:52:32
typ
: )
*

Portfel: 183

siss napisał(a):
Mam wrażenie, że Giertych robi wszystko, byle by tylko nie było o nim głośno

a prowokują to też często media

siss napisał(a):
bezmyślnymi wypowiedziami, które nie tylko w Polsce odbiły się echem.

O_o

to nie wolno mu mówić ? Jest chyba przecież wolność słowa. Nie mialy by takiego echa jakby z Giertycha nie zrobiono kozła ofiarnego za rasizm, antysemityzm, katoprawice, nacjonalizm, hmm no faszystą też ponoć jest. Wiec jeśli rzuci co nie pasuje innym nurtom to odrazu po nim można jechać przecież to ten od rydzyka od fanatyków polskich. Ba nawet jak ktoś nawet powie że go popiera, to staję się tumanem z ciemnogrodu.

Ja Giertycha nie popieram, ale przeciwnicy też przesadzają. Olewam i jego i tamtych Animatedwink

29.03.2007 09:16:30
siss

*

Portfel: 791

typ napisał(a):
to nie wolno mu mówić ? Jest chyba przecież wolność słowa. Nie mialy by takiego echa jakby z Giertycha nie zrobiono kozła ofiarnego za rasizm, antysemityzm, katoprawice, nacjonalizm, hmm no faszystą też ponoć jest. Wiec jeśli rzuci co nie pasuje innym nurtom to odrazu po nim można jechać przecież to ten od rydzyka od fanatyków polskich. Ba nawet jak ktoś nawet powie że go popiera, to staję się tumanem z ciemnogrodu.

Ale niech sobie myśli i mówi co mu się podoba. Jednak istnieje taka instytucja jak Racja Stanu i polityk na takim stanowisku powinien to uwzględnić.
Nie wydaje mi się, żeby z Giertycha ktoś robił kozła ofiarnego. Jemu się tam krzywda nie dzieje, jak widzę. W cywilizowanych krajach europejskich polityk, który swoje skrajne poglądy wyrażane na forum międzynarodowym jako stanowisko rządu zostałby odpowiednio ukarany. Giertych dostał tylko lekko po paluchach, ministruje sobie dalej i wymyśla coraz to nowe i bardziej zakręcone pomysły na uzdrowienie polskiej edukacji.
Przy okazji otacza się samymi "mądrymi głowami" (w/m Orzechowski), które ochoczo naśladują szefa i plotą co im ślina na język przyniesie, żeby potem głupio się tłumaczyć.

Ja Giertycha nie nienawidzę. Tylko się mogę powkurzać, jak widzę co on i jemu podobne tęgie głowy wyrabiają. A wkurza mnie to tym bardziej, że jestem bezsilna.

31.03.2007 20:13:28
Cerberion

*

Portfel: 378

ale gadacie hjehe Smile Geirtych jest ograniczony, to raz. mysli ze skoro dostal jeden z bardziej rozwalonych resortow, to sobie moze fanaberie prawic. reprezentuje NAUKE a nie KOSCIOL i jest mu to ciezko pojac. Powinien dostac jakas teke od sekt i mniejszosci religijnych, a nie szkoly, do ktorych kiedys beda chodzic moje dzieci!

dla mnei to on jest beznadziejnym ministrem - fajnie ze sie tak nauczyl straszyc ludzi i politykow ale niestety nie uzyl tego ani w dobry sposb ani w dobrym kierunku

zmiencie go i juz. :nerd:

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.04.2007 07:36:22
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: