Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Nie chcesz isc do wojska ??
AutorWiadomość
kochaś

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 113

okimaxim napisał(a):
panowie... idźcie do woja! za mundurem panny sznurem Biggrin ja was nie rozumię, przecież to takie męskie... Tongue Tongue Tongue

Tak byłem z wojsku i co z tego jak przez wojsko.................................
Kto chce iść niech idzie fajnie jest POLECAM

Falkhor napisał(a):
, Ja nie mam nic przeciwko wojsku. Ale mam sprzeciwy do tego, co się tam dzieje i że czas tam spędzony to czas zmarnowany, dziura w życiorysie.

Fajnie jest tam podrobisz sobie parę granatów,parę stonek, biedronek, klapki....... i wiele rożnych ciekawych rzeczy. Wiecie czasami mi tego brakuje Biggrin
Ludzie w wojsku fali nie ma Biggrin haha. Kto był to to zrozumie. Popieram dziura w życiorysie.

27.02.2007 20:58:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

kochaś napisał(a):
Fajnie jest tam podrobisz sobie parę granatów,parę stonek, biedronek, klapki....... i wiele rożnych ciekawych rzeczy. Wiecie czasami mi tego brakuje Biggrin
Ludzie w wojsku fali nie ma Biggrin haha. Kto był to to zrozumie. Popieram dziura w życiorysie.

no no ty stary :030: tam jest aż tak fajnie??!! :zly: to dlaczego nie idziesz na zawodowego?? com??

ahaaa i z tego co pamiętam to nie pisze się posta pod postem <--ot takie małe spostrzeżenie :030:
pozdrawiam...

a co do tematu, to ja się osobiście do woja nie wybieram...mam zamiar iść na jakieś fajne studia - wiecie - nie lubię jak ktoś mną pomiata :030:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
27.02.2007 21:20:57
kochaś

*

Portfel: 113

levi napisał(a):
no no ty stary :030: tam jest aż tak fajnie??!! :zly: to dlaczego nie idziesz na zawodowego?? com??

chciałem zostać ale pod warunkiem ze w ................ a wiesz po drugie służba zasadnicza a zawodawa to nie jest to samo niestety.
Zasadnicza jest o wiele ciekawsza Smile

28.02.2007 00:54:03
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

Cytat:
służba zasadnicza a zawodawa to nie jest to samo niestety.
Zasadnicza jest o wiele ciekawsza Smile

noo ale myślełem, że z takim 'uwielbieniem' do wojska to będziesz się starał posiedziać tam jak najdłużej :030:
heh wiesz...ja nie przepadam za wojskiem :030: poprostu nie lubie jak jakiś koleś mi się przygląda :030: hmmm chyba , że ty masz inaczej?? :one: Biggriniabel2:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
28.02.2007 11:45:01
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

szkoda mi ~~roku zycia pobiegam troche po poligonie bede rowno scielil łozko (chociaz i tak juz w miare rown to robie) bede jadl konserwy i strzelal z karabina i po co mi to ?! do zycia mi sie to nie przyda - zawodu po tym nei dpostane (a na zawodowego nie chce isc bo mnie wojsko nie rajcuje) i po co mi to - ni kuku niii ide

28.02.2007 16:00:11
Padlinka

*

Reputacja: 1
Portfel: 1,431

Qmar nie przsadzaj , wojsko jak by nie patrec jest potrzebne . jak dla mnie powinno ono trwac 1 gora 3 miesiace i nauczyc postawowych rzeczy , masz racje to marnotrastwo roku

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
28.02.2007 16:10:38
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Padlinka, Popieram. Mimo wszystko wojo jest potrzebne - z resztą łątwo wyobrazic sobie różnicę między społeczeństwem, w którym 95% nie wie, jak się zachować w czasie nalotu, a społeczeństwem, któro WIE w 90% JAK się zachować... Albo nawet JAK obsługiwac broń... przeież niektórzy wogóle tego nie wiedzą, a oglądanie filmów z Rambo czy Szwarcenegerem nie wystarczą...

28.02.2007 17:00:25
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Portfel: 3,541

Hehe no tak jedno to to ze jak jakies panstwo nie umie ale jakby zadne nie mailo wojsk to by bylo niepotrzebne Tongue ale jakby niep[atrzec to zawsze jakis zawod dla duzej ilosci ludzi wiec ok Smile
Szkoda ze jest taka bron jaka jest jakby bylo jak w sredniowieczu - bron biala to bym odrazu szedl do wojska Biggrin

28.02.2007 18:21:31
grzenio

*

Portfel: 1,393

Qmar napisał(a):
do zycia mi sie to nie przyda - zawodu po tym nei dpostane

Ale niektórym może się przydać, jeśli np. chcą pracować w policji.

Ja mam za sobą półroczne przeszkolenie w szkole podchorążych i miałem mieszane uczucia co do tego okresu, ale z czasem zdanie się trochę zmienia.

Mimo istnienia armii zawodowej i tak musi istnieć pewna rezerwa na wypadek "W". Może będą to jakieś tygodniowe lub weekendowe przeszkolenia, ale pewnie coś takiego i tak wymyślą.

28.02.2007 18:24:02
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

grzenio, W Polsce jeszcze długo utrzyma się tradycja wojskowości Smile Ja nie widze w tym nic złego, przeciwko tym szkoleniom 3miesięcznym na prawdę nie mam nic a nic. Mnie to po prostu odpowiada i patrząc, jak niektórzy ludzie czasem się zachowują, to się chce aż powiedziec, ze pasowałoby go posłać do woja Smile

Qmar,

Cytat:
Szkoda ze jest taka bron jaka jest jakby bylo jak w sredniowieczu - bron biala to bym odrazu szedl do wojska

Heh... tak trochę btw Animatedwink Świat bardzo się zmneinił. Kiedyś trzeba było człowieka przynajmniej widzieć, aby go zabić, i to gołym okiem, a teraz tylko dwie rakiety i nie ma miasta... echhhh... broń biała jednak miała to coś.

28.02.2007 20:43:41
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: