Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Temat zamknięty Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] Ostatnia »
Nasze przedwyborcze spekulacje o...
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335

2 lata temu przecież tak było... sPISkowcy.... Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
19.10.2007 14:15:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika UnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 3,494

Ciekawy filmik --> LINK

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

19.10.2007 14:36:44
Znajdź wszystkie posty użytkownika UnknownUnknown
Kuru

*

Portfel: 1,066

Fajne gry:
http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/gra
http://fakty.interia.pl/raport/wybory_2007/gra2

[ Dodano: 2007-10-19, 17:08 ]
Tylko w tej pierwszej coś mi nie wychodzą specjalne ciosy Smile

19.10.2007 17:06:44
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

a ja nadal myślę, że wygra PiS...dlaczego :?: a dlatego, że ta partia jest NIEDOSZACOWANA - już pisałem dlaczego i nie będę się powtarzał...
...i mam nadzieję, że wyborcom PO da do myślenia ta cała sytuacja z prywatyzacją, bo przecież odrazu widać, że czyści oni nie są...

zreszta: przypomnijcie sobie jak było 2 lata temu - tam też PO prowadził a wygrał PiS...
...ja wam mówię, że wygra PiS i to z większą przewagą jak w poprzednich wyborach...

a co do koalicji :?: hmmm tego to ja nie wiem - nie widzę realnej koalicji...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
19.10.2007 19:11:30
Kuru

*

Portfel: 1,066

No.. jeszcze niecałe 5 godizn możecie sobie rozmawaic. Potem cisza wyborcza Biggrin

[ Dodano: 2007-10-19, 19:17 ]
Levi zapraszam na stronę: http://www.pis.org.pl/multimedia.php?page=dodatki
pobierz sobie jakąś maskotke Smile

19.10.2007 19:16:00
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Cytat:
http://fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/news/kancelaria-prezydenta-zamawiala-viagre,997043

z taka pomoca PO nie ma szans!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
19.10.2007 19:32:40
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika UnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Kuru bez przesady - fanatykiem to ja nie jestem...powiem więcej - wcale nie uważam, że PiS to partia idealna - ale (w moim przekonaniu) najlepsza na to polskie bagno...
...i jeszcze jedno - ja w cuda nie wierzę, tylko w ciężką, może nawet dla niektórych niewygodną (ale to już ich strawa) pracę...

[ Dodano: 2007-10-19, 19:34 ]
Bake,

Cytat:
z taka pomoca PO nie ma szans!

Bake chciałem przypomnieć, że kancelaria prezydenta nie ma żadnych prawnych związków z PiSem i wyborami... {takie małe wtrącenie} - więc nijak się to ma do wyborów...

19.10.2007 19:33:02
Mariusz Prawy

*

Portfel: 147

Oto czego spodziewam się po wyborach:
1. Wygra PO i rządzi PO.
2. Wygra PiS, ale nie wchodzi z nikim w koalicję.
3. Wygra PiS, ale rządzi PO z PSLem.

Podoba mi się wariant 1 i 3.
2 = nowe wybory.

Na koalicję PiS z LiD'em, Samoobroną LPR'em czy PSL'em nie liczę. Dlaczego? Samoobrona i LPR nie wejdą do Sejmu. LiD odpada, bo w końcu "postkomuniści". A PSL już podpisał dokument, że z PiS'em nie będzie koalicji.

levi' - z całym szacunkiem - ale to bagno (jak określiłeś polską rzeczywistość) pogłębił właśnie PiS. Na to bagno lepsze będzie PO. Albo inaczej - partia która nie będzie się bać społeczeństwa. Przykład - jeżeli kopalnia jest nierentowna, to ją trzeba zamknąć, a nie pompować (czyt. marnować) publiczne pieniądze. Czyli jednym słowem - potrzeba jest nam polska Margaret Thatcher. Wg mnie to właśnie dzięki niej i kontynuatorom jej programu Polacy emigrują do Wielkiej Brytanii.

Zakon Rycerzy Boju Dnia Ostatniego komturia łańcucka
19.10.2007 21:30:51
levi'
Moderator
*

Mariusz Prawy,

Cytat:
levi' - z całym szacunkiem - ale to bagno (jak określiłeś polską rzeczywistość) pogłębił właśnie PiS. Na to bagno lepsze będzie PO.

wybacz - mieliśmy już pare lat socjalistycznej i liberalnej polityki, więc wybacz, ale to niec nie da =D

19.10.2007 21:34:45
SzalonyMściciel

*

Portfel: 303

Ja będę głosował na PiS i niczego się w związku z tym faktem nie wstydzę. Niech się wstydzą ci, którzy zagłosują na zliftingowane SLD.

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
19.10.2007 21:45:11
terelka
Moderator
*

Portfel: 3,494

SzalonyMściciel,

Cytat:
Niech się wstydzą ci, którzy zagłosują na zliftingowane SLD.

Ano z tym się zgodzę. Smile SLD już miało swoją szanse i wiadomo jak się to skończyło, ile afer wynikło z tego...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

19.10.2007 21:49:24
Avalanche

*

Portfel: 212

Proszę nie wierzyć w sondaże, bo niby jakim cudem w ostatnich dwóch dniach kampani notowania PO skoczyły o ponad 10%, chociaż PiS skutecznie robił wszystko, by było zupełnie inacznej (przedstawienie wideo z Sawicką na kilka dni przed wyborami napewno nie było fair, skoro można to było zrobić dużo wcześniej, na dodatek cios był bardzo mocny, ponieważ dotyczył dosyć kontrowersyjengo tematu prywatyzacji szpitali).

Jednak PiS strzelił sobie samobója w ostatnim dniu kampani, podpisując dokumenty potrzebne do przyjęcia Traktatu Refomującego UE, czyli ekshumowanej konstytucji europejskiej, na którą nie zgodziła się m.in. Francja, oraz wstępnie zgadzając się na podpisanie go 13 grudnia 2007 (swoją drogą, dziwna zbieżność dat), który w praktyce oznacza:

Cytat:
1. Nie możemy zaakceptować nadania UE osobowości prawnej, gdyż oznacza to tworzenie nowego państwa – superpaństwa (Art 2). (Polska stanie się prowincją UE)
2. Nie możemy przyjąć zobowiązania do przyjęcia euro, co osłabiłoby suwerenność i podniosło ceny (załącznik 1 punkt 3 bis).
3. Nie możemy zaakceptować nadrzędności Traktatu Reformującego nad prawem państw członkowskich (co to oznacza, można się domyślać, rygorystyczne regulacje i ograniczenia gospodarcze oraz m.in wracają sprawy roszczeń niemieckich) (Art. 3).
4. Nie możemy zaakceptować Karty Praw Podstawowych, która zawiera ideologiczne zapisy przeciwko życiu i rodzinie (Art. 9).
5. Nie możemy zaakceptować takiego systemu liczenia głosów, które preferuje Niemcy jako dominujące państwo (Art. 13).
6. Nie możemy zaakceptować wspólnego Prezydenta i Ministra Spraw Zagranicznych (Art.12). (czyli wola Niemiec i Francji wolą całej Unii)
7. Nie możemy zaakceptować Preambuły do Konstytucji (Traktatu) bez odniesienia do Boga czy Chrześcijaństwa.

Nie ma żadnego powodu by Polska podpisywała ten dokument!!! Spowodny przepływ obywateli i towarów ustala przynależność do strefy Shengen, która nie ma nic wspólnego z UE.
Prezydent i media wprowadzają opinie publiczą w błąd, mówiąc, że mechanizm z Joaniny da nam możliwość odsuwania decyzji, aż do uzyskania kompromisu. Oczywiście, ale tylko wtedy jak kompromis zostanie uzyskany w ciągu trzech miesięcy(!!!), jeśli nie, to niekorzyste regulacje wchodzą wbrew nam w życie.
Natomiast jeśli chodzi o politykę zagraniczą to tutaj trzy największe partie mówią jednym głosem - byle jak najszbciej Polska stała się częścią jednego socjalistycznego superpaństwa. Kłócą się tylko, że to oni nie mogą brać w tym udziału. Borowski nawet mówił dzisiaj, że by nawet o tą "Joaninę" by nie walczli, bo po co się narażać, jak dają to trzeba podpisywać i nie marudzić.

Liczę na bardzo dobry wynik KW LPRu (ponad 10%), który od początku stanowczowczo się sprzciwiał w głębsze wchodzenie struktury UE (jak 25% Polaków), a ponieważ dzisiaj PiS pozbawił nas wszystkich złudzeń, część ich głosów właśnie na nich przejdzie.
Aha, LiD uzyska jednak słabszy wynik niż sądziłem, nie 16%, a cześć ich głosów przejdzie na PO i PSL.
Co do zwycięstwa, typuję jednak mimo wszystko, że o włos wygra PiS, już nie z tak dużą przewagą, wszystko zależy od frekwencji (im wyższa, tym większa sznasa na wygranie pseudo-liberałów z KLD, AWS i UW, czyli PO).

19.10.2007 22:02:40
Temat zamknięty Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: