Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Nasze drogi po zimie
AutorWiadomość
Jaruszczow

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 585
Nasze drogi po zimie

wprawdzie zimna sie jeszcze nie skończyła, ale już są efekty współpracy między zimą a słabą jakością dróg.

nasza kochane e-40 na pewnych odcinkach jest znacznie podziurawiona, a i na lokalnych drogach ubytków niebrakuje.

Aż strach pomyśleć co będzie na wiosne

Whispering voices in my head, Sounds like they're calling my name
01.02.2007 15:29:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Cerberion

*

Portfel: 378

Jaruszczow, chyba jestes kolejnym kierowca, ktory czepia sie tego, ze sa dziury w drogach. a tak o to kazdy by chcial jak najmiejsz epodatki placic i tak dalej. drogi sa POLSKIE, lepszych miec nie bedziemy, moze za jakies 50 lat, wiec poki co zainwestuj w ROWER bo wtedy latwiej dziury omijac.

ja sie przyzwyczailem, wiem gdzie drogi sa dziurawe i po prostu zmieniam predkosc a dla bardziej wtajemniczonych - bieg. jak jest straszna dziura, to bez paniki, w koncu jak jest zgloszenie to oni to jednak lataja, bo trzeba inaczej im palcic odszkodowanie.

JA POPIERAM polskie dziurawe drogi! Precz z gladkimi drogami, bo polcyt kierowcy to skretyniale dzieci nie umiejace jezdzic! Szybko to moga jexdzic karetki.

pooooozdro

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
01.02.2007 15:55:52
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Cerberion, A pomyślałeś o karetkach i policji i straży pożarnej i ogólnie o tym, że drogi mają służyc temu, że mają służyć szybkiemu i sprawnemu przemieszczaniu się?

Ale mają tez być bezpieczne i najwięszym problemem polskich dróg jest nadmierna prędkość. JEDNAK jako że tamat traktuje o drogach PO zimie, to... wiecie, to trudna sprawa Smile

Rozpiętośc temperatur w Polsce to blisko 70 st C. w skali ROKU. Mówię o temperaturze drogi (czarnego asfaltu), czyli w zimie ok. -30, a w lecie do +50st. Mało który materiał wytrzymuje takie warunki i jeszcze da się na nim dobrze jechać Tongue Biggrin Druga sprawa - takie mamy drogi, bo budowano je szybko i TANIO. Wymiana wszystkich dróg na lepsze w całym kraju to tak wieka inwestycja i tak długotrwała, ze o rany boskie Tongue Smile

Zatem... poruszajcie się po drogach ostrożnie albo korzystajcie z rowerów Tongue Biggrin

03.02.2007 12:19:43
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Joy_ride

*

Portfel: 703

dziury w polsce były, są i będą czy to w drogach czy też w budżecie Sad

jak wiadomo jak wypada dziura to ekipa zjawia się kilka lat później wysypuje z worka w kałużę masę asfaltopodobną u ubija butami :/

tak samo w chodniku na przeciwko poczty pod papierniczym wykruszyła się kostka brukowa to asfaltem załatali SZOK, SZOK,SZOK!!!!!!!!!!

ostatnio widziałem suuuuper piaskarkę w centrum łańcuta, samochód dostawczy coś jak lublin za samochodem przyczepka a na przyczepce piasek i operator łopaty hahahahahahaahahaha

boki zdzierać hahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhaha

czysty profesjonalizm!

ciekawe gdzie była policja w tym czasie ??!

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
03.02.2007 14:39:46
Cerberion

*

Falkhor, pomyslalem, le o ile rzadziej musialby wyjezdzac do wypadkow, gdyby polskie drogi byly fatalne?? dobra, troche przegialem, ale jednak uwazam, ze i tak polscy kierowcy przesadzaja z predkoscia. nie ma przebacz.

ja tam do sluzby drogowej wiele zarzutow nie mam. jak dla mnie - to majac taki sprzet jaki maja i tak dorbze dzialaja.

05.02.2007 10:28:32
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

Cerberion, ale jestes geniusz ja pierdziele....

gdyby drogi byly lepsze bylo by o wiele mniej wypadkow. Ile razy wypadki byly spowodowane tym ze ktos patrzy jak ominac dziure a nie na to co jedzie z naprzeciwka itp...

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
05.02.2007 10:38:37
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Cerberion

*

Bake, jak dla mnie to wyglada po prostu tak, ze wszedzie tam, gdzie jest lepsza droga to ludzie jezdza jak powaleni. przyklad - trasa z lancuta na lezajsk. a nawet sam podzwierzyniec. rowerzysci maja przewalone, bo na szczescie chociaz peisi doczekali sie chodnikow z obu stron.

a kosor juz jestem tkai genialny to powiem jeszcze, ze kolizja/awara samochodu a wypadek to dwie rozne rzeczy. wypadek to takei niewesole zdarzenie, gdzie ofiara jest człowiek, a nie maszyna. bo jak inaczej to pogodzic ? samochod spoko wytrzyma uderznei w czlowieka przy predkosci 30km na godzine. a czlowie? A co dopiero przy 100??

jak Polacy beda umeic jezdzic, wtedy sie pozdejmuje progi zwalniajace Biggrin Biggrin Biggrin :564:

05.02.2007 10:50:12
Falkhor
Administrator
*

Wg mnie jest w tym zasada, że jak POLAK widzi dobrą droge, to zawsze ciśnie pedła do dechy. Dlaczego? Bo przecież jakby tak na takiej trasie jechał 60 zgodnie z wymogami, to by na niego mówili, że to jakaś sierota jedzie, bo taka ładna prosta droga a on cisnie 60...

To przecież widać - że zima u nas to zawsze wiele kiloemtrów dróg do napraw. ja się juz przyzwyczaiłem, nie wierze, ze kiedyś... za mojego życia... drogi się całkowicie zmienią. Polska droga to dziurawa droga. Smutne Sad

05.02.2007 16:54:23
Joy_ride

*

Portfel: 703

poczekajcie jeszcze parę lat i ludzie się nauczą jeździć po tych dobrych drogach Biggrin

tylko się pozabijają ci co szybko śmigają a potem luuuz

tylko żeby nie ucierpieli inni użytkownicy dróg

dokupią jeszcze fotoradarów gnojki popłacą mandatów odechce się jazdy z cegłą na gazie Biggrin

powoli Smile

12 stycznia 2013 pierwsze posiedzenie Sejmowej Komisji Śledczej ds. Afery Euro 2012.
05.02.2007 18:10:52
Falkhor
Administrator
*

Zwolnij. Szkoda życia.

To taki troche paradoks, ze w sumei spieszymy sie po to, aby miec wiecej czasu dla siebie, prawda?

Ale żeby zostać w temacie Biggrin - w tym roku zima jeszcze nie dopisuje tak strasznie... wyglada na to, ze jest krótka... i raczej delikatna. Dla dróg to na pewno baaardzo spokojna zima Smile Dla przyrody też - znacznie mniej soli.

05.02.2007 19:37:20
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: