Odpowiedz  Napisz temat 
Nasz bank - czyli gdzie najlepiej mieć konto
Autor Wiadomość
maciej
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 5
nfm: 2,827
Nasz bank - czyli gdzie najlepiej mieć konto

Patrząc ostatnio na sprawę na forum dotyczącą banku PKO, chciałem zapytać jaki bank polecacie? Może ktoś z forumowiczów kto nie ma jeszcze konta, po przeczytaniu porad w tym topicu podejmie właściwą decyzje w wyborze swojego banku Smile

Osobiscie korzystam z Mbanku i cóż mogę powiedzieć opłaca się Animatedwink

A Wy gdzie macie swoje konta ? Smile

Pozdrawiam Maciej
16.03.2007 10:44:52
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
nfm: 2,320

właśnie ja bym chciała konto a nie wiem gdzie Sad też sie zastanawiałam nad Mbankiem. Ma ktoś coś lepszego?

16.03.2007 13:41:47
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
nfm: 3,475

Ja mam w PKO SA (z żubrem) Biggrin Konto studenckie.
Ogólnie nie narzekam Animatedwink Jest dużo bankomatów, a teraz po fuzji z BPH, jest ich jeszcze wiecej Animatedwink

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.03.2007 15:25:39
maciej
Administrator
*

terelka napisał(a):
Jest dużo bankomatów, a teraz po fuzji z BPH, jest ich jeszcze wiecej

To już za krótki czas nie będzie problemem dla nikogo. Została bodajże przyjęta ostatnio ustawa (albo będzie na czasie) która nakazuje bankom zniesienie opłaty manipulacyjnej w bankomatach Smile

Pozdrawiam Maciej
16.03.2007 17:10:00
Ahab

*

nfm: 814

Chyba najlepiej założyć konto w banku, który ma swoją placówkę, w Łańcucie... tak na zdrowy rozum... - jeden bank był w Łańcucie, a gdy go zlikwidowali, bratowa musi za każdą ważniejszą sprawą do Rzeszowa jeździć...

Liberate tute me ex inferis
16.03.2007 17:53:40
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3
nfm: 1,745

Obecnie Mbank Smile bardzo fajny bank, konto darmowe, karta tez, dla mnie idealne i dostosowane do moich potrzeb, szkoda tylko ze malo jest bankomatow mbanku, przewaznie trzeba wybierac pieniadze placac prowizje, ale za niedlugo to sie zmieni wiec nie bedzie zadnego problemu Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
16.03.2007 17:53:51
grzenio

*

nfm: 1,363

Niestety ilość bankomatów to nie wszystko. Ważna jest również jakość obsługi a przede wszystkim kompetencja pracowników banku. Ponieważ mocno "stoję na ziemii" podczas różnych kontaktów z bankowcami staram się uzyskać maksymalną ilość informacji na temat ich oferty. I niestety straciły w moich oczach banki uważane kiedyś przeze mnie za solidne ING, Pekao SA (z Żubrem) i przede wszystkim bank BPH w którym od kierownika jednego z oddziałów usłyszałem że, cytuję: "Bank robi mi grzeczność otwierając konto" !!! To ostatnie zdanie pokazało jaki jest stosunek pracowników do klientów, no bo przecież bank robi nam przysługę obracając naszymi pieniędzmi (i płacąc śmieszne odsetki) pobierając sporą opłatę za prowadzenie konta i zdzierając przy każdej okazji spore prowizje za wykonanie jakiejkolwiek operacji.

Korzystam obecnie z usług banku PKO BP, mając konto PKO/Inteligo przy czym staram się ograniczyć do minimum kontakt bezpośredni z oddziałem, starając się maksymalnie dużo załatwić za pomocą internetu, co oszczędza mój czas i nerwy.

16.03.2007 18:10:04
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3
nfm: 1,745

No wlasnie korzystanie z konta przez internet jest super sprawa Smile ulatwiajaco zycie, trzeba sie nauczyc tylko paru operacji jak np przelewy Smile dla mnie bardzo duze ulatwienie, w mbanku mala prowizja za przelew bo do innych bankow tylko 50 gr Smile a do mbanku 0 zl.
Co do obslugi to tez nigdy sie nie zawiodlam, mam nadzieje ze nadal sie nie zawiode Smile
W Rzeszowie jest juz wplatomat Mbank, przez co mozna oszczedzic sobie chodzenia na poczte.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
16.03.2007 18:20:36
Falkhor
Administrator
*

Reputacja: 4
nfm: 15,825

mBank i żaden inny Smile Super wygodne operowanie gotówką przez neta, mTransfer dostepny chyba we wszystkich serwisach, gdzie się za coś płaci... Prostota i wygoda. SZYBKOŚĆ i dostępnośc w piątek, świątek i niedzielę Smile

A że mnie nie trzeba karty kredytowej - to w sumei nie zwracam uwagi na bankomaty Tongue

17.03.2007 12:01:28
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Qmar
Moderator
*

nfm: 3,654

Falkhor napisał(a):
mBank i żaden inny Smile Super wygodne operowanie gotówką przez neta, mTransfer dostepny chyba we wszystkich serwisach, gdzie się za coś płaci... Prostota i wygoda. SZYBKOŚĆ i dostępnośc w piątek, świątek i niedzielę Smile

A że mnie nie trzeba karty kredytowej - to w sumei nie zwracam uwagi na bankomaty Tongue

Dokłądnie tak mBank polecam rozwniez - allegro - szybko i wygodnie - przelew za cos - szybko i wygodnie - wplata gotowki - szybko i wygodnie - w rzeszowie sa bankomaty gdzie wyplate mozna za free wziasc Smile praktycznie same +

17.03.2007 12:16:19
maciej
Administrator
*

Falkhor napisał(a):
A że mnie nie trzeba karty kredytowej - to w sumei nie zwracam uwagi na bankomaty

O ile dotąd słyszałem to karta kredytowa nie da sie wypłacić pieniędzy z bankomatu, chyba ze sie coś zmieniło Drwi do tego służy karta debetowa Biggrin którą po założeniu konta na pewno dostałeś Animatedwink

Pozdrawiam Maciej
17.03.2007 12:21:08
Falkhor
Administrator
*

maciej, Nie dostałem żadnej karty bo zaznaczyłem wyraźnie, że żadnej sobie nie życzę. W mbanku działa karta Visa Elektron, z której normalnie wypącasz sobie środki z konta. :nerd:

17.03.2007 13:13:16
Qmar
Moderator
*

ja karte debetową dostalem 2 lata po zalozeniu konta bo wkoncu stwierdzilem ze moze si eprzydac ^^ no w sumie sie przydała Animatedwink i fajnie wyglada ta z mbanku z izzykonta ;]

17.03.2007 13:19:46
Falkhor
Administrator
*

Qmar, Hehehe Smile Efekciarz Tongue Nie no - jak jakimś cudem karty bankomatowe staną się jeszcze bardziej funkcjonalne i bezpieczne, i zrobienie z nimi zakupów w sklepie nie będize trwało 5 minut więcej niż z gotówką ALBO nie będzie się wiązało z koniecznościa przechodzenia do innej kasy, to jestem na tak Tongue

17.03.2007 13:48:01
Qmar
Moderator
*

no ostatnio na stacji za paliwo zaplacilem raz dwa Biggrin w sklepie to zalezy - niektore sklepy to olewaja i np przy 2 kasach na 5 sa czytniki do kart ;/

17.03.2007 15:25:56
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *