Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Największe zamieszki
AutorWiadomość
pablo

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 0
Największe zamieszki

Cytat:
Kompromitacja, wstyd i hańba polskich kibiców, ale nie tylko. Litewska prasa ma wielkie zastrzeżenia do organizatorów wczorajszego meczu i policji.
Największy dziennik litewski „Lietuvos Rytas" relację z wczorajszych zamieszek na stadionie zatytułował "Tysiące Polaków dewastowało Wilno". Dziennik „Respublika" podsumowuje wczorajszy wybryk jednoznacznie - chuligani z Polski nie pozwolili zwyciężyć wileńskiej „Vetrze".

Media nie pozostawiają też suchej nitki na policji i organizatorach meczu. Ich zdaniem nie potrafili w żaden sposób zapewnić bezpieczeństwa ani kibicom, ani piłkarzom. Prasa informuje, że chuligańskie ekscesy zaczęły się na długo przed meczem, a policja na nie nie reagowała. Dopiero gdy pseudokibice wtargnęli na boisko, policja zdecydowała się użyć gazu łzawiącego i gumowych kul.

Po wczorajszych zamieszkach na stadionie w Wilnie do aresztu trafiło 16 pseudokibiców. Dzisiaj po południu sąd zadecyduje jaką wymierzyć im karę. Jak podaje radio RMF, Polacy jeszcze dziś mogą wyjść z aresztu, bowiem grożą im tylko kary administracyjne w rodzaju grzywny lub prac społecznych.

Litewska policja zatrzymała w sumie 30 polskich chuliganów, czternastu z nich już wypuszczono - podaje RMF.

źródło

Tak więc psedokibice Legii W-wa pokazali sportowe zaachowanie Litwinom. Przy okazji dopomogli swojemu klubowi który może zostać wykluczony z europejskich rozgrywek.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
09.07.2007 13:42:56
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

pablo,

Cytat:
Przy okazji dopomogli swojemu klubowi który może zostać wykluczony z europejskich rozgrywek.

...i to na wiele lat :/

Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd! I potem się dziwić , że Polacy mają taką a nie inną opinie w świecie...

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

09.07.2007 13:46:06
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

pablo, jak owe wydarzenia w TV, to sobie pomyślałem, ze kurcze, szkoda organizowac meczy. Niech po prostu zrobią odzielnie stadiony dla kiboli. makiety piłkarzy, aha - i makiety cywilów. Po zapłaceniu biletu siekiery, maczety, łańcuszy itp. - gratis. Neich się powyżynają, tylko niech już dadzą innym święty spokój :/

09.07.2007 14:44:29
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6

Polacy znów dali plamę i to wielką, wstyd - tylko to słowo mi teraz przychodzi do głowy... U siebie nie potrafia się zachować, a za granicą kreują nam kiepską, bardzo kiepską twarz i wizerunek... :/

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
09.07.2007 14:59:34
terelka
Moderator
*

kompromitacja... jakby teraz miały się losy euro 2012 rozstrzygać, to myślę, że nikt nie powierzył by nam organizacji tej imprezy...

09.07.2007 15:32:25
Qmar
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
pablo, jak owe wydarzenia w TV, to sobie pomyślałem, ze kurcze, szkoda organizowac meczy. Niech po prostu zrobią odzielnie stadiony dla kiboli. makiety piłkarzy, aha - i makiety cywilów. Po zapłaceniu biletu siekiery, maczety, łańcuszy itp. - gratis. Neich się powyżynają, tylko niech już dadzą innym święty spokój

albo zrobic tak jak to robia kibice z poznania umawiaja sie na bicie na boisku tak 20 na 20 i sie leja czym badz ^^ - przynjamniej nikt inny nie cierpi xD

09.07.2007 17:26:59
levi'
Moderator
*

ja to skomentuje tak: oczywiście ta wielka Legia...nieznosze tego klubu i ich bandziorów na trybunach - tam zawsze coś się musi dziać :!:
to już nie pierwszy wybryk kibiców legii - dziś w tv widziałem zestawienie wybryków: m.in Barcelona i 2 razy Wilno...oczywiście lista była znacznie dłuższa!!
moim zdaniem za ten wybryk na kibiców legii oraz na sam klub powinny być nałożone ZNACZNE kary:!: przecież tak nie może dalej być...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
10.07.2007 12:14:32
terelka
Moderator
*

levi',

Cytat:
ja to skomentuje tak: oczywiście ta wielka Legia...nieznosze tego klubu i ich bandziorów na trybunach - tam zawsze coś się musi dziać

Dokładnie tak!! Mam takie same odczucia.

10.07.2007 12:21:15
levi'
Moderator
*

terelka,

Cytat:
Dokładnie tak!! Mam takie same odczucia.

cieszę się, że mamy takie samo zdanie...
...bo pewnie zaraz pojawi się tu jakiś kibic z łazienkowskiej i powie, że kibice zostali sprowokowani, bo sędzia im bramki nie uznał albo coś......brednie :!: takich ludzi poprostu wyśmiać :!:
może mi ktoś zarzuci, że jestem za bardzo krytyczny w stosunku do Legii i to, że uważam, że karami należy obciążyć klub jest niesłuszne...
...a może tak sobie mówić, ale to, że karą jest, że 30 kibiców nie będzie miało wstępu na mecze nie jest żadną karą :!: przecież na trubunach było znacznie więcej bandziorów, a nie tylko ta 30ka :!: :eek:

moim zdaniem ta sprawa powinna dotknąć klub :!: bo to przecież ON jest odpowiedzialny za kibiców...a nie rząd albo minister sprawiedliwości jak niektórzy 'mądrzy' uważaną...

ahaaa i jeszcze jedno: Wisła K, Wisła P, Groclin, Zagłębie, BOT - wszystkie te drużyny grały w róznych pucharach...z różnymi wynikami...i jakoś nie przypominam sobie takiej historii :O a w wykonaniu kibiców Legii to już kolejny 'wybryk'...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
10.07.2007 12:27:10
terelka
Moderator
*

Teraz wladze Legii maja zaostrzyc przepisy... Bilety na mecze - tylko imienne, ulepszony montoring i zakaz wyjazdów dla kibiców na mecze, nawet te rozgrywane w ekstrklasie. Trzeba walczyc z takimi pseudokibicami, pilka nozna powinna jednoczyc, na mecze powinny przychodzic cale rodziny i spokojnie kibicowac. Niestety tak nie jest bo wciaz na polskich stadionach istnieje prawopodobnienstwo rozrób i huliganstwa. Trzeba temu położyc kres!!!!

10.07.2007 12:37:52
pablo

*

terelka napisał(a):
kompromitacja... jakby teraz miały się losy euro 2012 rozstrzygać, to myślę, że nikt nie powierzył by nam organizacji tej imprezy...

Też tak sądzę, że gdyby dziś decydowano o Euro 2012 to komisja mocno by się zastanowiła nad wyborem Polski i Ukrainy.

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
11.07.2007 07:22:05
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy

Teraz nikt by nam Euro 2012 nie przyznał.

Ukaranie klubui zaś to i tak tylko półśrodek - z racji tego, że kibole nie są kibicami swojej drużyny. Jeśli nawet wykreslono by ów klub z rozgrywek - kibole znajdą sobei następny klub.

11.07.2007 08:31:34
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

wizażystka przeprowadzki Commercial union branze Witryny chłodnicze