Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Najlepsze konto pocztowe?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
Najlepsze konto pocztowe?

Witam...

Kto funduje Wam konto pocztowe? Biggrin Czy często doklejają Wam reklamy do mejli, dlaczego uważacie, że dana oferta jest znacznie lepsza od innych a dlaczego inną stanowczo odradzacie, bo jest koszmarem??

Mój typ - o2.pl. Why?
1. Przede wszystkim - szybkość i prostota obsługi.
2. Przejrzystość.
3. Pojemność (1GB)
4. Prędkość
5. Niska awaryjność
6. Nie doklejają reklam! Jesli już - przesyłają je w oddzielnym mejlu.
7. AntySpam i AntyVirus (w sumie to działa także na ich korzyśc, no ale jakieś standardy wreszcie są Biggrin )
8. Współpraca z komunikatorem Tlen

Pozdrawiam.

04.07.2006 11:39:37
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0

Ja mam wiele kont założonych na róznych portalach, od interni po tenbit na onecie kończąc Tongue i moim zdaniem najlepsze jest na o2.
Przede wszystkim decyduje o tym, szybkość załączania załączników i łatwość obsługi. Poza tym przyzwyczaiłam sie do niego Tongue Jedyna wada i ta najważniejsza to, to, że na poczte przychodzi rózny spam, a nie włącze funkcji antyspamu, bo kiedys moje maile od niektorych osob w tym folderze lądowały... Ale i tak jak dla mnie to konto jest najlepsze Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

11.11.2006 21:16:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5

terelka napisał(a):
szybkość załączania załączników

Możesz to wyjaśnic precyzyjniej, bo według mnie szybkość zależy od tego jaki szybki masz internet Animatedwink pomijając fakt jakichś ograniczeń na serwerach bo takowych nie ma na Polskie realia... Smile

Pozdrawiam Maciej
11.11.2006 22:09:20
terelka
Moderator
*

No może nie szybkość ale łatwość Tongue Po prostu porównując załączenie załączników na poczcie na onecie i na poczcie na o2. uważam, że na o2. jest lepiej, prościej i szybciej Tongue może ta szybkośc wynika z tego, że mam teraz szybszy internet Tongue Tongue Ale chodzi mi też o to, że np. pisze wiadomość i daje załącz plik, klikam wyślij wiadomość i czekam aż te pliki sie załącza itp. - tak jest na onecie. Na o2 natomiast, pisze maila i załączam załączniki i one się załączają od razu (po paru chwilach) i klikam wyślij i wiadomośc już poszła, nie musze czekac aż się i kiedy wreszcie się załączał, tylko od razu wysyłam maila. Moze to nie jest duża róznica, ani znacząca ale jak dla mnie to lepsza możliwośc załączania to ta z 02 Animatedwink

11.11.2006 22:16:28
maciej
Administrator
*

Reputacja: 5

terelka napisał(a):
może ta szybkośc wynika z tego, że mam teraz szybszy internet

chyba tylko z tego Biggrin z mojego punktu widzenia

terelka napisał(a):
daje załącz plik, klikam wyślij wiadomość i czekam aż te pliki sie załącza itp. - tak jest na onecie. Na o2 natomiast, pisze maila i załączam załączniki i one się załączają od razu (po paru chwilach)

Hmm wysyłasz ten sam plik więc czas załączenia jest taki sam uwzgledniajac warunki, że w tym samym czasie prędkość internetu jest taka sama Animatedwink hmm jeśli sie myle proszę o wyprowadzenie z błędu Smile

Pozdrawiam Maciej
11.11.2006 22:29:07
terelka
Moderator
*

maciej napisał(a):
Hmm wysyłasz ten sam plik więc czas załączenia jest taki sam uwzgledniajac warunki, że w tym samym czasie prędkość internetu jest taka sama Animatedwink hmm jeśli sie myle proszę o wyprowadzenie z błędu Smile

możliwe Tongue ale chodzi mi o sam fakt załączania, czy dzieje się to w trakcie pisania maila czy na samym końcu przy wysyłaniu wiadomości. Ja bardziej lubie gdy pliki ładują się od razu i gdy na koncu maila moge dać wyślij i mail pojdzie od razu bez czekania aż dopiero sie załączy. To bardzo mała róznica ale jednak jak dla mnie tak jest lepiej Smile

11.11.2006 22:33:36
Falkhor
Administrator
*

No na o2 dzięki temu, ze jest prościej, to jest szybciej - nawet w komunikatorze wskazujesz klik klik klik klik pliki, które mają być wysłanie, nie załaczasz każdego oddzielnie (jak np. na Interii).

poza tym samo działanie strony z pocztą - poczta.o2.pl jest szybsze niż poczta.interia.pl. To samo z onetem. Za dużo skryptów i innych bajerów Smile

12.11.2006 08:37:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

najleprzy i niezastąpiony jest gmail Biggrin polecam polecam jak ktos chce to zaprosic moge tylko trzeba podac maila - antyspam najleprzy ze wszystkich doslownie mam zero spamu szybki 2.5gb skrzynka i jej wielkosc caly czas rosnie i wszystko szybko chodzi i po polsku Smile

12.11.2006 17:41:36
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... mogę spróbować Smile Kusi silny antyspam. Bo obecnie SPAm to jest dosłownie ZMORA każdego konta...

12.11.2006 20:38:02
Qmar
Moderator
*

No to poprosze o adres email w celu wyslania zaproszenia (kto chceSmile ) Drwi moze byc na PW Biggrin

edit maciej
Zaproszenia tylko na pw Smile

edit qmar Biggrin
Zaproszenia musze wyslac ze swojej poczty bo inaczej jej nie załozysz wiec prosze o swoje maile kto chce na PW Smile

12.11.2006 21:26:16
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... z drugiej strony to dość takie ciekawe, dlaczego jeden user musi zapraszac drugiego, aby wogóle można było założyć konto... Czemu to tak jest?

13.11.2006 08:21:20
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani

Falkhor napisał(a):
to dość takie ciekawe, dlaczego jeden user musi zapraszac drugiego, aby wogóle można było założyć konto.

A może to jakaś sekta :?: Tongue

13.11.2006 18:50:03
Qmar
Moderator
*

ja juz dzisiaj Falkhorowi wytlumaczylem co i jak Biggrin zadna tam sekta odrazu no chyba ze sekta ludzi majacych super poczte Biggrin

13.11.2006 19:05:42
Falkhor
Administrator
*

Hewhehe Smile No nie wiem, czy to sekta, w każdym razie po założeniu konta nie domgali się jakichś ofiar Tongue

GMail zrobił na mnie dobre wrażenie, nawet z tą świadomością, ze to Qmar mi to polecił Tongue Tongue Tongue Hmmm...
- konto na pewno jest OGROMNE.
- nie zauważyłem, aby doklejało do wysyłanej poczty jakiekolwiek reklamy
- jest szybkie, nie ma przeciążających bajerów (jak Interia, Onet, czy WP)
- funkcjonalne (sporo rzeczy da się ustawić)
- innowacyjne - łączenie mejli z jedną osobą w kształt hmmm... takiego czata Tongue
- dodawanie miniaturek fotek swoich 'kontaktów'
- Gmail Talk - takie coś do czatowania bezpośrednio ze skrzynki. Jeszcze nie obczaiłem...
- niedrażliwe reklamy na samym oknie poczty - reklamy głównie tekstowe i w sumie nienarzucające się
- prostota obsługi przyzwoita.

Hmmmmm Smile

14.11.2006 11:56:20
Qmar
Moderator
*

mowilem Drwi jak ktos jeszcze sie nie zrazi ze to ja polecam jak w przypadku Falkhora Tongue to pisac na PW Tongue albo maila Biggrin
apropo skrzynki tego czatu tez nei obczajalem bo mi sie niechce Biggrin i tak bym z tego nie korzystal Drwi

14.11.2006 17:24:26
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

praca Zgierz Opisy do gg location appartement paris Biuro księgowe Warszawa Sklep komputerowy e-Comp.pl