Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (5): « Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
MŚ siatkarzy 2006
Autor Wiadomość
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 3,475
MŚ siatkarzy 2006

Dzisiaj nareszcie mialam okazje obejrzec mecz Polakow z Japonia! Cos pieknego!!! Grali bardzo dobrze, latwo i przyjemnie, w ostatnim 3 secie mielismy troche nerowy koniec ale mamy w druzynie Sebastiana Swiderskiego Biggrin wiec wszystko dobrze sie skonczylo.

Dokladna relacja ze spotkania

Trzeba tez podkreslic, ze Polacy jako jedyna druzyna wygrala wszystkie mecze w fazie grupowej bez straty seta - czyli 3:0

Teraz czekaja nas mecze z Tunezją, Kanadą, Rosją i Serbią i Czarnogórą Smile

Takze trzymamy wszyscy kciuki!

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

22.11.2006 12:23:59
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Sweet_Girl

*

Grupa: Zarejestrowani
nfm: 49

O TAK!!! gratulacje dla naszych siatkarzy Smile było genialnie oby tak dalej :>

22.11.2006 16:03:15
Svirus

*

nfm: 175

Chłopaki pokazują siatkówkę na najwyższym poziomie. Oby tak dalej. Już nie mogę się doczekać meczów z Rosją i Serbią.

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
22.11.2006 17:02:01
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
terelka
Moderator
*

Svirus napisał(a):
Chłopaki pokazują siatkówkę na najwyższym poziomie. Oby tak dalej. Już nie mogę się doczekać meczów z Rosją i Serbią.

Dokladnie! Smile Ja tez nie moge sie doczekac, mam tylko nadzieje, ze te mecze nie beda tak wczesnie rano :/ chcialabym zobaczyc jak walcza i ..... wygrywaja Biggrin Wierze, ze zajda daleko w tych mistrzostwach Biggrin

Cytat:
Najlepszym rozgrywającym pierwszej fazy grupowej został Paweł Zagumny . Polak wyprzedził Kwon Young-Mina (Korea Płd.), Ghaziego Guidarę (Tunezja) oraz Nikolę Grbica (Serbia i Czarnogóra).

W klasyfikacji najskuteczniejszych zawodników zdecydowanie prowadzi Sebastian Świderski (65,82% udanych ataków). Za polskim przyjmującym plasują się Brazylijczyk Dante (61,64%) i Serb Ivan Miljkovic (56,64%). Czwarte miejsce zajmuje Mariusz Wlazły (56,35%), zaś Michał Winiarski jest ósmy (54,67%).

W czołowych dziesiątkach są także sklasyfikowani: Łukasz Kadziewicz - 6. wśród najlepiej zagrywających, Daniel Pliński - 6. wśród blokujących oraz Piotr Gacek - 10. w kategorii najlepszych libero.

źrodlo - onet.pl

I jak tu nie wygrywac? Biggrin Skoro mamy zawodnikow na najwyzszym swiatowym poziomie Biggrin <lol> Mam nadzieje, ze taki stan utrzyma sie do konca mistrzostw Biggrin

[ Dodano: 2006-11-24, 21:20 ]
Przypominam, że jutro o 7.00 mecz Polska - Tunezja na Polsacie Sport Biggrin
Chociaż lubie spać to napewno wstane, żeby obejrzec i trzymać kciuki za naszych chłopców Biggrin

22.11.2006 18:05:20
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4
nfm: 15,825

I jak tu nie oglądac Smile

Cytat:
- Dobra siatkarska robota. Mecz bez historii. Godzina z kąpielą - ocenił spotkanie były reprezentacyjny siatkarz, a obecnie trener i komentator telewizyjny Wojciech Drzyzga.

- Dziś pełna koncentracja, jutro odpoczynek, a we wtorek gra o wszystko - powiedział tuż po zakończeniu meczu libero polskiej drużyny Piotr Gacek.

- Zdajemy sobie sprawę, że polskich kibiców może już trochę nudzić to ciągłe nasze 3:0 - żartował po spotkaniu drugi trener reprezentacji Alojzy Świderek. - A mówiąc poważnie, bardzo obawiałem się tego meczu. Wymagający, rozważny przeciwnik, z którym trzeba wygrać, by spokojnie myśleć o kolejnych meczach. Okazało się, że dziś rywal nie postawił nam trudnych warunków, nie mieliśmy większych problemów, by zdominować grę i spokojnie wygrać. Bardzo dobre zmiany dali dziś Łukasz Żygadło i Grzesiek Szymański. Zwłaszcza ten pierwszy pokazał spokojną, mądrą grę, co cieszy w perspektywie kolejnych spotkań.

Źródło - o2.pl LINK LINK LINK

Gratulejszyn i czekamy na dalszy ciąg znakomitej hossy Smile Tongue

26.11.2006 13:35:27
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
terelka
Moderator
*

Teraz czeka na nas Rosja Biggrin Wtorek - godz. 7.00. Takiego meczu nie można przegapić. Teraz zaczyna sie dopiero gra z drużynami z najwyższej póki. Ale nie mamy co się obawiac, bo nasi są formie Biggrin Mimo iż do tej pory nie grali z niewiadomo jak wielkimi drużynami, ale nie można tez powiedzieć że grali z słabeuszami. Jakby nasi nie byli dobrzy to by przecież aż 7 meczy pod rząd nie wygrali bez straty seta! Co innym wielkim drużynom się nieprzydarzyło....

Trzymamy kciuki!!!

26.11.2006 13:48:16
Falkhor
Administrator
*

terelka, Też myślę, e trzeba być dobrego zdania, bo... ASama drużyna też podnosi swoje morale tak łądnie wygrywając z innymi drużynami. Może i prawdziwe wyzwanie przed nami jeszcze, ale znając polskie dyscypliny gier zespołowych Tongue to... to to co zrobili, to jest wielki sukces Smile

Pozdro Smile

26.11.2006 15:48:46
terelka
Moderator
*

Falkhor, zgadza sie to jest wielki sukces ale mysle, ze czas najwyzszy aby w siatkowce nasza reprezentacja osiagnela cos wielkiego. Oni na to zasluguja! Jak teraz nie dadzą rady, to watpie czy jeszcze kiedys w tym skladzie..... ale mam nadzieje, ze jednak sprostaja zadaniu! Trzeba byc dobrej mysli. Musimy pokonac Rosjan!

26.11.2006 16:50:16
Svirus

*

nfm: 175

No chłopaki dali niezły łomot Kanadyjczykom Animatedwink opłacało się wstać o 4.30. Rosję rozjedziemy 3:0 w najgorszym przypadku urwą nam jednego seta.
_______

Haha dokopaliśmy ruskim Biggrin

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
26.11.2006 18:22:22
Falkhor
Administrator
*

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Cytat:
- Siłą polskiego zespołu jest bardzo długa ławka rezerwowych- mówił dzień wcześniej słynny argentyński gracz Marcos Milinkovic. Były to słowa prorocze. W trudnych i decydujących momentach spotkania ważną rolę odegrali m.in. Piotr Gruszka i Grzegorz Szymański, którzy zastąpili słabiej spisujących się we wtorek kolegów z wyjściowego składu.

Mecz rozpoczął od prowadzenia Rosjan 4:0. Mocno atakował i zagrywał Siemion Połtawski, który w dwóch pierwszych setach wyrządził wiele szkody polskiej drużyny, w której nie było przede wszystkim przyjęcia. Rywale mieli ogromną przewagę w bloku. Polacy nie kończyli ataków, praktycznie nie podbijali piłek po akcjach rywali, którzy prowadzili m.in. 8:4, 16:11 i 21:16.

Drugi set rozpoczął się od asa Aleksieja Kuleszowa. Rosjanie szybko narzucili swój styl gry i przebieg tej partii był podobny jak w pierwszej. Polski zespół nie był w stanie znaleźć jakiegokolwiek sposobu na rosyjski blok. Doskonale grający w tym fragmencie kapitan Rosji Siemion Połtawski mylił się czasem w ataku i na zagrywce, ale też zdobywał punkty. W ataku Mariusz Wlazły nie miał w kolegach wsparcia. Dotychczasowy lider zespołu Sebastian Świderski miał wyraźnie słabszy dzień.

Trzeci set rozpoczął się od prowadzenia Polski 3:0. Rywale odrobili straty na 4:4 i do końca seta raz jedna raz druga drużyna prowadziła 1-2 punktami. Polskie akcje stawały się coraz bardziej skuteczne. Rosjanie popełniali błędy, a ich trener Zoran Gajic zaczął dokonywać zmian.

W polskim zespole okres dobrej gry miał Grzegorz Szymański, który kończył każdą piłkę. Poprawiła się gra w obronie i Polska zwyciężyła 25:22.

W czwartym secie przy pierwszej przerwie technicznej Rosja prowadziła 8:7, ale w dalszej części tej partii dominowała Polska. Rosyjskie ataki były zatrzymywane blokiem. Rywale popełniali coraz więcej błędów i Polska wygrała 25:20.

Jeżeli w tie breaku można mówić o jakimkolwiek przełomie, to mógł nim być serwis Łukasza Kadziewicza. Autowa piłka trafiła w plecy kapitana Rosji Siemiona Połtawskiego. Polska objęła prowadzenie 5:3. Trener Gajic wziął czas, ale Piotr Gruszka i jego koledzy nie oddali już inicjatywy, prowadząc 8:6, 10:7 i 13:10.

- Wszyscy jesteśmy ogromnie szczęśliwi, zresztą widać było tą radość po ostatniej piłce - powiedział II trener reprezentacji Polski Alojzy Świderek. - Cieszy nas bardzo nie tylko zwycięstwo, choć ono przede wszystkim, ale również gra i to, że potrafiliśmy się podnieść po dwóch słabszych setach. Nie jest tak, że na trzeci set wyszła zupełnie odmieniona drużyna. Już w drugim secie zaczęliśmy powoli swoje, a kulminacja była w partii trzeciej i kolejnych. Jest to ukoronowanie naszej dotychczasowej pracy. Zrobiliśmy krok, którego do tej pory nam brakowało.

W środę Polska rozegra ostatnie spotkanie drugiej fazy mistrzostw w grupie E z Serbią i Czarnogórą.

Żródło - Wiadomości sportowe Portal o2 PL

JUPI Smile Noooo to musiał być mecz Smile Kto oglądał, ten na pewno potwierdzi to, co wyżej napisane. Najlepszy mecz polskich siatkarzy od 30 LAT!

Poooozdrawiam. Smile

28.11.2006 12:13:50
Teddy_85

*

nfm: 272

Tu Rosjanie STOP Gratulujemy wygranej STOP Gaz STOP Ropa STOP - przypomniał mi sie taki żart Animatedwink Wyczytałem też inny, troche polityczny - że ta wygrana to ZA MIĘSO... Ehh

Tak serio - GRATULACJE za grę jednym i drugim, ale lepsi dzisiaj byliśmy MY... W naszej trochę szarej rzeczywistości takie wydarzenia potrafią sprawić, że dzień staje się bardziej kolorowy. Cieszę się, że Polacy w grach zespołowych budzą respekt przeciwników Biggrin

28.11.2006 13:03:53
terelka
Moderator
*

Wooow! Poprostu! Taki mecz nie zdarza sie często! Wygraliśmy, chociaż już zwątpiłam. Niestety nie oglądałam go na żywo, bo poszłam na wykład Biggrin Ale znałam wynik na bieżąco, dzięki komórce i tacie który oglądał mecz oraz dzięki koledze, który słuchał radia na wykładzie Animatedwink Jak dowiedziałam się, że przegrali 2 set to pomyślałam, że napewno bedzie 0:3 Sad A tu nagle wiadomośc 1:2 --> 2:2 a potem 9:6 w tiebreaku dla nas!!! i ostateczny wynik 3:2! Kuurcze jestem pod takim wrażeniem i tak się ciesze, że trudno to opisać Biggrin Biggrin Biggrin Biggrin
Jutro gramy z Serbią o 1 miejsce!

Poooooooolska! Trzymamy kciuki!!!

28.11.2006 16:03:25
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,400

Ja niestety nie oglądałam żadnego meczu, wiem, wiem, wstyd się przyznać, ale nie było czasu ani odpowiedniego sprzętu ... ubolewam nad tym niesamowicie, no ale jak dzis usłyszałam, że po serii wspaniałych zwycięstw w fazie grupowej pokonaliśmy wielką, potężną Rosję, pomyślałam ----> nasza drużyna jest niezwykła i gratuluję im bardzo, bardzo serdecznie Biggrin Biggrin Biggrin

POLSKA - BIAŁO - CZERWONI - POLSKA !! Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
28.11.2006 19:55:18
terelka
Moderator
*

Ziomalko czekałam az wypowiesz się tym bardzo ważnym temacie Biggrin

Ja przed chwilą oglądałam powtórke i poprostu nie mam pojęcia jak oni to zrobili Biggrin W dwóch setach ich gra wyglądała kiepsko i nagle takie ożywienie i wielki come back naszej
ukochanej drużyny Biggrin Co bardzo bardzo baaaardzo mnie cieszy! Biggrin Smile Smile Smile Smile juuupi!

Fajnie, że siatkówka jednoczy ludzi, dzisiaj to z każdej strony w szkole słyszałam tylko o zwycięstwie, nawet ludzie koszmarnym kołem z ekonomii sie nieprzejmowali, tylko mówili "A co tam, ważne że wygralismy" Biggrin Na porannym wykładzie to samo, ciągle ktoś jak wiedział cos o wyniku to zaraz przekazywał informacje dalej. Na mnie aż pani od wykładów dziwnie sie popatrzyła, jak troche zbyt głóśno powiedziałam 2:2!!!! Biggrin

[ Dodano: 2006-11-28, 20:07 ]
P.S Kocham ten sport! Biggrin

28.11.2006 20:05:50
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
nfm: 4,400

terelka napisał(a):
Kocham ten sport!

Yeahhh, me too, me too Biggrin Biggrin Biggrin

Tylko dlaczego nikt jeszcze nie zasponsorował mi jeszcze mini telewizorka do mieszkania, co ja pocznę podczas następnych meczy .... Proszę Terelka o obszerne relacje, no i w grudniu, podczas przery świątecznej, jak zawitam do city i pójdziemy na piwko, przygotujcie się na potok pytań typu: który mecz njlepszy, jaki gracz najskuteczniejszy itp Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
28.11.2006 20:13:11
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *