Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 Następna > Ostatnia »
MŚ siatkarzy 2006
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0

terelka, Ciekawie wyglądało spotkanie drużyny z panem Kaczyńskim Tongue Tylko z trenerem Lozano mozna było popatrzeć oko w oko Tongue, że tak powiem Smile

Co do dyscypliny fakt, narzucił i to bardzo konsekwentną. i jak widać - Polacy tak mają, że jak nad nimi jakiś bat wisi, to dają z siebie dużo więcej Tongue Chociaz ja sądzę, że to nie był znowu taki bat, a charyzma samego trenera.

10.12.2006 09:56:20
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
grzenio

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

Falkhor napisał(a):
Co do dyscypliny fakt, narzucił i to bardzo konsekwentną. i jak widać - Polacy tak mają, że jak nad nimi jakiś bat wisi, to dają z siebie dużo więcej Tongue Chociaz ja sądzę, że to nie był znowu taki bat, a charyzma samego trenera.

I miał również wsparcie od środowiska siatkarskiego. Przecież kluby zgodziły się na przesunięcie rozgrywek, żeby miał czas na dobrze przygotowanie kadry.
Słyszałem także że system szkolenia siatkarzy jest lepszy niż np. w piłce nożnej. Jest bardziej efektywny i pozwala na wychwycenie talentów.

10.12.2006 12:03:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

grzenio,

Cytat:
system szkolenia siatkarzy jest lepszy niż np. w piłce nożnej. Jest bardziej efektywny i pozwala na wychwycenie talentów.

Hmmm... a moze to tak, jak powli w piłce? Że pojawiają się nowe nazwiska? Jest jakaś rekrutacja? Heh, tyle ode mnie, bo w sumei nie siedzę z nosem w siatkarskich newsach Smile Tongue

Ogólnie jednak można powiedzieć, że cuda się w Polsce dzieją, gdzy pozwolić komuś na konsekwentne działanie - w sensie zrealizowanei swojego planu, z którego rozlicza się dopiero na jego końcu, a nie w trakcie, rzucając kłody pod nogi...

Siatkarzom się udało Smile I myślę, ze sukces sportowy 'sreberek' Tongue wpłynął na samopoczucie Polaków... którzy teraz jeszcze pocieszyli się złotami, srebrami i brązami 'pływaków'.

11.12.2006 10:33:58
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Falkhor napisał(a):
Siatkarzom się udało

Im sie wcale nie udało. To nie jest przypadek, ze oni zdobyli ten medal, już od dłuzszego czasu grali bardzo dobrze i wiadome było, że wkońcu te sukcesy mogą przyjśc. Zatem to nie tylko kwestia szczęscia ale też ogromnej pracy, woli walki i chęci zwycięstwa Smile

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

15.12.2006 21:54:23
Falkhor
Administrator
*

terelka, Cóż - w przypadku polskich sprotowców, jak i sportowców ogółem, szczęście to także zawsze w jakims stopniu przyczynek do zwycięstwa. Zawsze tak było, człowiek nie jest precyzyjną maszyną programowalną w 1000% i szczęście towarzyszy mu we wszystkim, lub też czasem go opuszcza.

przyznaję jednak - zrobili duże postępy, przegrali tylko z wielką kanarkową Brazylią, co nie ejst najmiejszym uhybieniem. Pokazali, ze JAK CHCĄ, to stać ich na na prawdę wiele Smile Aaaaa może przez ten czas trener wyciagnie z nich jeszcze więcej Smile

16.12.2006 23:05:04
terelka
Moderator
*

Jak to mówią - szczęście sprzyja lepszym Biggrin A my byliśmy na tym mundialu naprawde dobrzy i lepsi od wielu, wielu drużyn, jedynie na Brazylie nie znaleźliśmy sposoby, ale cóż, niedługo ME a tam Brazylii już nie bedzie, więc... kto wie. A siatkarze poczuli jak smakuje sukces i myśle, że będą dalej pracować, trenować ciężko i grac jak najlepiej potrafią. Smile

:564:

16.12.2006 23:10:50
Falkhor
Administrator
*

terelka, Jk to dobrze, że Brazylia leży w Ameryce Południwoej, a nie np. koło Portugalii Tongue Smile Dobrze, ze ME jest bez nich Tongue To trochę nie sportowo, no ale ja to mówię żartobliwie Biggrin Smile Wg mnie - jest spora szansa na kolejne wielkie sukcesy. Oby tylko komuś nie przyszło do głowy... zmienić trenera Biggrin

16.12.2006 23:46:43
terelka
Moderator
*

Trenera nie zmienią, bo my wszyscy -czyli kibice byśmy ich zlinczowali pewnie Biggrin Animatedwink Jedyny problem może być taki, że trener będzie chciał sam odejśc... :/ bo wkńcu on jest tutaj przez większą część roku a w Argentynie jest jego rodzina - żona i 10-letni syn. Ale miejmy nadzieje, że Raul jesczze popracuje z naszą reprezentacją, bo to jemu zawdzięczamy ten srebrny medal Smile

17.12.2006 00:14:12
grzenio

*

terelka napisał(a):
Trenera nie zmienią, bo my wszyscy -czyli kibice byśmy ich zlinczowali pewnie Biggrin Animatedwink Jedyny problem może być taki, że trener będzie chciał sam odejśc... :/ bo wkńcu on jest tutaj przez większą część roku a w Argentynie jest jego rodzina - żona i 10-letni syn. Ale miejmy nadzieje, że Raul jesczze popracuje z naszą reprezentacją, bo to jemu zawdzięczamy ten srebrny medal Smile

Myślę że jednak zostanie. Taka ciekawostka że po Mistrzostwach świata chyba żadna z argentyńskich gazet nawet nie zająknęła się o tym że trenerem polskiej drużyny, jak by nie patrzeć wicemistrzów świata, jest argentyńczyk. A w Polsce jest teraz osobą bardzo znaną i cenioną.

17.12.2006 18:36:12
terelka
Moderator
*

Mam taka nadzieje Smile Powinien zostac i pracowac z nasza kadra jak najlepiej potrafi Smile

grzenio napisał(a):
A w Polsce jest teraz osobą bardzo znaną i cenioną.

Dokladnie Smile Nawet ostatnio czytalam z nim wywiad, w ktorym mowil, ze nawet jak wchodzi do pizzerii w Warszawie to zaraz wszyscy wstaja i bija mi bravo Biggrin
To dzieki niemu mamy medal i bez wzgledu na to, co bedzie pozniej - zawsze Polacy beda mu wdzieczni za te chwile z MS Smile

17.12.2006 21:42:25
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6

terelka napisał(a):
zawsze Polacy beda mu wdzieczni za te chwile z MS

Dokładnie tak, bo dokonał rzeczy niezwykłej i wspaniałej, jedynej w swoim rodzaju, niepowtarzalnej i wyśnionej przez wszystkich kibiców siatkówki

Brawo RAUL Smile

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
18.12.2006 10:34:06
Falkhor
Administrator
*

Jeszcze trochę, i będzie "Polak - Argentyńczyk dwa bratanki, i do szklanki i do siatki' Tongue

19.12.2006 09:13:01
terelka
Moderator
*

Cytat:
Rafał Stec: Sporo Pan osiągnął jako trener, ale szaleństwo w Polsce po srebrze mundialu zszokowałoby chyba każdego, najsławniejszego nawet człowieka siatkówki...

Raul Lozano: To wykracza dalece poza siatkówkę, w naszym świecie takie rzeczy się nie zdarzają. W telewizji nie widać wszystkiego, ale kiedy np. wchodzę do pizzerii w Warszawie, to klienci wstają i biją mi brawo. Gdzie zresztą nie jem, nie płacę, bo właściciel macha rękami i woła, że firma stawia.

Przeżył Pan kiedyś porównywalne wzruszenia związane ze sportem?

- Nigdy. Rozumiem, że drugie miejsce na świecie jest dla was ważne, że Polska jest głodna zwycięstw i nie możecie reagować jak Włosi, którzy taki sam rezultat przyjęliby z zadowoleniem, lecz nieprzesadnym. Ktoś by nawet pomarudził, że pewnie dałoby się sięgnąć i po złoto. Wszystkie okoliczności rozumiem, sam osiągnąłem wyjątkowy wynik w karierze, ale i tak czuję się, jakbym się znalazł w innym wymiarze. Dopiero tutaj pojąłem, jak piękny sukces osiągnęliśmy. Tutaj zdobyłem kolejny medal.

Ma Pan na myśli Krzyż Kawalerski od prezydenta?

- Nie, jeśli liczyć i to niezwykłe wyróżnienie, mam ich w sumie trzy. Pierwszy medal to ten właściwy, z mistrzostw, którego - co za okropność! - fizycznie nie mam, bo wręcza się je tylko zawodnikom. Drugi - prezydencki. No i trzeci, ten najtrudniejszy do zmierzenia, od ludzi, którzy obdarzyli i nasz sukces, i całą drużynę niezwykłym uczuciem. To nieopisywalne, jak nadzwyczajną satysfakcję daje oglądanie radości i zwariowanego szczęścia kibiców, kiedy się wie, że te cuda uczyniliśmy ciężką pracą.

Cytat:
Niech Pan sobie wyobrazi - Polacy grają coraz lepiej, zdobywają medale, po igrzyskach w Pekinie wszyscy chcą Pana zatrzymać...

- ...niech pan przestanie, bo męczę się samym myśleniem o takim scenariuszu. Przecież wiem, że wtedy nic nie byłoby łatwe. Życie bez żony, rodziny też potwornie wycieńcza. Poza tym ja nie jestem człowiekiem, który gdziekolwiek pracował bardzo długo. Po roku, dwóch zawsze czułem, że czas odejść. Z Polską będzie inaczej pod jednym względem - będę jej wdzięczny do końca życia, bo nigdzie nie doceniono tak mojej pracy i nie obdarzono mnie takim uczuciem. Mnie - obcego, Argentyńczyka - który po prostu dobrze wykonuje swoją pracę. Odchodząc, podziękuję wszystkim za to, co mi ofiarowali. Chociaż dziś nie chcę niczego deklarować co do odległej przyszłości. Nie mówię "tak" i nie mówię "nie".

Wielki Mały człowiek z tego Lozano Biggrin Oby pracował z nasza kadrą jak najdłużej Biggrin

Całość wywiadu z Raulem Lozano

21.12.2006 15:59:19
iwcia
Moderator
*

Reputacja: 3

Smieszny jest z wygladu Tongue ale sympatyczny Smile mysle ze swietnie sobie radzi trenujac nasza druzyne Smile szkoda tylko ze dobry trenerzy to zazwyczaj obcokrajowcy Animatedwink

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
21.12.2006 16:19:10
terelka
Moderator
*

iwcia napisał(a):
szkoda tylko ze dobry trenerzy to zazwyczaj obcokrajowcy Animatedwink

Trafna uwaga Biggrin
No niestety, życie pokazało, że zazwyczaj zatrudnienie trenera - obcokrajowca przynosi sukcesy na miarę światową... Obcokrajowcy trenują już z nasza reprezentacją w siatkówce, piłce nożnej, skokach. Mi to nie przeszkadza, a nawet myślę, że trener - obcokrajowiec to klucz do sukcesów... Przynajmniej takie są fakty, może uda się je kiedyś zmienić...

21.12.2006 16:36:28
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

VIRTUOZZO Prezerwatywy Wizażystka Erasmus Student Network Okulary przeciwsłoneczne