Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 4 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mrówki maszerują...
27.04.2007, 22:39:05
Mrówki maszerują...
Szukam skutecznego sposobu na mrówki, które dosłownie drzwiami i oknami pchają mi się do domu. :O Macie jakieś pomysły na to jak je zniechęcić? Hm? ^_^

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
27.04.2007, 22:44:13

Nigdy nie miałam problemu z mrówkami :/ więc niestety nie pomogę. A dużo ich? Moze da się jakoś je wytępić.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
27.04.2007, 22:47:40

oj ciężka sprawa :O wiem, że takie coś może być denerwujące - moja babcia ma podobny problem :O już próbowała różnych sposobów, ale nic nie pomagało :eek:
więc ja nie jestem w stanie podsunąć ciekawego pomysłu <bezradny> :wow:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
27.04.2007, 23:11:48

terelka, napisała:
Cytat:A dużo ich? Moze da się jakoś je wytępić.
Dużo mam mrowisk naokoło domu, bo taka ziemia [piasek], a mrówek jeszcze więcej. Pojedynczo tłuc? Truć czymś?

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
28.04.2007, 08:34:16

Pojedynczo to raczej nie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Bo nie dość, że małe to jeszcze jest ich dużo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Lepiej truć czymś, ale nie mam pojęcia czym.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

28.04.2007, 10:22:46

Mogę polecić z własnego doświadczenia kiedyś taki produkt link

Po pozbyciu sie mrówek, dobrze zabezpieczyć sylikonem, otwory przez które wchodziły.

Pozdrawiam Maciej
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
28.04.2007, 11:48:54

Ja obczaiłem bo u mnie w domu były faraonki - gdzie wchodza do chalupy zaklepiłem tamrto miejsce silikonem i tyle. Mrowki wyodkurzałem albo zatłukłem i jzu ich nie ma Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Musze dodac ze kiedys robiły sobie ognisko w jednyej doniczce dosc duze i tam w rezultacie chodziły ale takze widywalem je w spizarce - juz nie ma ani jednej Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

28.04.2007, 22:07:25

Jeszcze 6 miesięcy temu miałem 6 królowych, które składały jajeczka... Fajne te mrówki były, ale przybywało ich w powolnym tępie więc wypuściłem na wolność...

Może kiedys jeszcze założe hodowlę... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Liberate tute me ex inferis
30.04.2007, 00:43:46

Gothka =), Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji U mnie w domu najskuteczniejszym sposobem na mrówki jest... CUKEIR WANILIOWY Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jesli np. przechodzą przez szczeliny w drzwiach balkonowych - wysyp trochę proszku na ich 'ścieżkach' i np. rozdmuhcaj trochę w szczelinach. U mnie zawsze pomaga Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
30.04.2007, 19:17:22

wysyp killo cukru sasiadowi pod dom ... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
30.04.2007, 19:50:08

Kupuje się środek specjalny i sie sypie tam gdzie chodzą Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji (o ile nie ma się małych dzieci i nie chidzą tam zwierzątka domowe) swoimi czasy opryskiwałam je dyzoryrantem lub perfumą ^^ fajnie sztywniały Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale niestety z dziury wychodziły nowe... Siostra w Warszawie miala w bloku faraonki... Niczym sie ich wytępić nie dało, kupiła jakaś płytke i mrówki znikneły...

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy