Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 Następna > Ostatnia »
MŁODE MATKI
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 5
Portfel: 1,335

jak zawsze zwalić wine na faceta Smile napewno wina jest po obu stronach no ale bardziej dziewczyna powinna dbać o "swoją czystość" facet jak ma okazje to sobie zaru**a.... znaczy sie taki wolny

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
13.07.2007 19:17:21
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Portfel: 2,409

Bake może i masz troszke racji. Dziewczyna powinna pilnowac swojej 'czystosci' ale facet tez powinien od czasu do czasu umiec pochamowac swoje instynkty...

Bake napisał(a):
facet jak ma okazje to sobie zaru**a....

to czasem powinien sobie odpóścic, a nawet jeżeli nie to niech uzyje zabezpieczenie. W końcu zyhemy w XXI wieku!!

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
14.07.2007 12:53:37
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Bake, ma racje facet to takie stworzenie ze jak ma okazje (taki wolny chodz sa tez wyjatki) to z niej skorzysta - nie raz pomysli nie ta glowa co trzeba ale to inna bajka a jesli chodzi o zabezpieczenia to kobieta jak juz sie decyduje na akcje z typem to tez moze o tym pomyslec

rudzia napisał(a):
W końcu zyhemy w XXI wieku!!

14.07.2007 14:11:21
rudzia

*

Qmar jesteś facetem to będziesz brobił swojego rodu ale nie mozna wszytskiego zwalac na kobietę czy dziewczynę. W takich sytuacjach wina lezy po obydwu stronach. Ale mężczyzna jako istota myślaca dochodzi do takiego wieku, że zamiast spodniami powinien myślec głową nawet w ekstremlanych sytuacjach !!

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
15.07.2007 10:55:05
Qmar
Moderator
*

rudzia,

rudzia napisał(a):
nie mozna wszytskiego zwalac na kobietę czy dziewczynę. W takich sytuacjach wina lezy po obydwu stronach

to pisz ze winne za to sa rowniez kobiety ?! nikogo nie bronie tylko jesli piszesz ze to wina facetow to nie masz racji bo kobiety tez chyba mysla sa rowno uprawnione i moge sie nei decydowac na takie rzeczy ale jak ktoras ma wielka ochote a nie pomysli to najlepiej obwinic faceta Animatedwink

15.07.2007 12:18:37
rudzia

*

Qmar napisał(a):
nikogo nie bronie tylko jesli piszesz ze to wina facetow to nie masz racji bo kobiety tez chyba mysla sa rowno uprawnione

Ty nie mieszaj do tego równouprawnienia Tongue :hihi: to nie ma nic do rzeczy Tongue czasem jest tak , że kobieta musi byc specjalnie traktowana miedzi innymi jak jest w takiej sytuacji o której rozmawiamy w tym topicu.

Qmar napisał(a):
moge sie nei decydowac na takie rzeczy ale jak ktoras ma wielka ochote a nie pomysli to najlepiej obwinic faceta

ale tak jest o wiele prościej. Tyle zyjesz na tym świecie i jeszcze nie wiesz, że wiekszośc łezek wylanych przez płec piekna jest przez faceta, a po za tym jak coś sie wali to trzeba na kogoś zwalic wine Tongue

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
15.07.2007 16:14:28
Bake

*

rudzia, właśnie jesteś takim dobrym przykładem pewnej grupy kobiet które wykorzystują równouprawnienie wtedy jak coś im potrzeba a tak w ogóle to

rudzia napisał(a):
kobieta musi byc specjalnie traktowana

i NIGDY was nie rozumiałem.
Za wygodne jestescie i za duzo kombinujecie. Równouprawnienie to RÓWNOUPRAWNIENIE a nie coś takiego bo to jest śmieszne i żałosne.

Ja osobiście w równouprawnienie nie wierze... traktuję każdą kobietę wyjątkowo, bo przecież z facetami w wielu dziedzinach nie mogą się równać... Animatedwink hheh

pozatym rudzia Ty też bronisz swojego rodu

rudzia napisał(a):
mężczyzna jako istota myślaca dochodzi do takiego wieku, że zamiast spodniami powinien myślec głową nawet w ekstremlanych sytuacjach

Twoje posty sa sprzeczne ze sobą Smile Piszesz ze my bronimy siebie i to jest be a sama robisz to samo... Smile

A co myślicie o pomocy finansowej dla młodych matek od Państwa,.... ja mam mieszane odczucie....z jednej strony szkoda dziecka ... z drugiej sami sobie zgotowaliście ten los to ponieście konsekwencje a nie żyjcie na mój, nasz rachunek.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
17.07.2007 08:34:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Qmar
Moderator
*

rudzia, probojac pokazac ze masz racje przeczys samej sobie przeczytaj sobie swoje posty Drwi bake ma racje Animatedwink

17.07.2007 19:24:44
rudzia

*

Qmar napisał(a):
rudzia, probojac pokazac ze masz racje przeczys samej sobie przeczytaj sobie swoje posty bake ma racje

spadówa...kobueta ma zawsze racje to jest ounkt pierwszy. Punkt drugoi nawet jak jej nie ma patrz punkt pierwszy. Może i sobie zaprzeczam ale jak wiadomo kobiety sa pełne sprzeczności Tongue więc musicie mi to wybaczyc i przyznac ze i tak wiem i co biega Tongue

Bake napisał(a):
A co myślicie o pomocy finansowej dla młodych matek od Państwa

Kobieta każda i w każdym wieku jest matką, dlatego powinan dostawac pieniądze od panstwa. W sumie takie 'wpadki' ziekszają nasz przyrost naturalny i idstniejsze szansa, że nasród polski tak szybko nie wyginie XP :lol-sweat: cos takiego powinno funkcjonowac

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
17.07.2007 22:30:16
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Bake,

Cytat:
A co myślicie o pomocy finansowej dla młodych matek od Państwa,.... ja mam mieszane odczucie....z jednej strony szkoda dziecka ... z drugiej sami sobie zgotowaliście ten los to ponieście konsekwencje a nie żyjcie na mój, nasz rachunek.

Rzeczywistość jest chyba taka, że kasę dostaje mama. I ona nią całkowicie dysponuje. Niestety, w niektórych rodzinach :/ owa kasa wcale nie idzie dla dobra dziecka. często jest przepijana.

Dlatego jak dla mnie - jeżeli państwo łoży na dziecko, to matka powinna przedstawiać rozlcizenie z tych pieniędzy. Aby przynajmniej w 80% było realnie rpzeznaczone na dziecko.

rudzia,

Cytat:
Kobieta każda i w każdym wieku jest matką dlatego powinan dostawac pieniądze od panstwa.

Ech Smile To facet też powinien, za to, że jest ojcem. Wiesz, Rudzia - to tak, jak byc kobietą a MAMĄ - to jednak dwie całkiem różne sprawy.

Nie mam nic przeciwko, by kobiety stawały się mamami wcześnie, np. koło 20 roku życia. Jak wyjdzie wcześniej - to nie ma co generalizować, są kobiety gotowe do tego juz wcześniej. Ale ja zakłądam, że dziecko pojawia się owoc dojrzałeś miłości, a nie jako 'wpadka', podciągająca nasz przysrost naturalny. Oj, Rudzia :/

18.07.2007 09:16:43
magdaaa

*

Reputacja: 0
Portfel: 524

Bake napisał(a):
Ja osobiście w równouprawnienie nie wierze... traktuję każdą kobietę wyjątkowo, bo przecież z facetami w wielu dziedzinach nie mogą się równać... Animatedwink hheh

I tak powinno być. każdy człowiek jest inny, nie ma takich samych dwóch mężczyzn jak i kobiet. Jednak do niektórych zawodów kobiety mają lepsze predyspozycje, a do niektórych mężczyźni. Wynika to zarówno z odmiennej budowy fizycznej, jak i z różnic w psychice, chociaż i od tego są wyjątki.
A jeśli chodzi o to kto jest winny wpadce w młodym wieku, to oczywiści winni są oboje. Kobieta powinna umieć powiedzieć nie, ale jeśli chodzi o młodą dziewczynę (ok.16 lat) to ta sztuka mówienia nie jest o wiele trudniejsza. Chyba nie bez powodu wiek dojrzewania nazywa się "głupim wiekiem". Jak byłam na koloni jako wychowawca to widziałam do czego zdolne są dziewczyny, jak zachowują się, jakie są naiwne kiedy jakiś chłopak pojawi się na horyzoncie. Wszystkie by się o niego pobiły. A dodając do tego burzę hormonów u chłopaka i powiedzenie "nie" wcale nie jest takie łatwe.

Nikt nie zasługuje na Twoje łzy, a kto na nie zasługuje na pewno nie doprowadzi Cię do płaczu...
18.07.2007 18:18:13
rudzia

*

Falkhor napisał(a):
Nie mam nic przeciwko, by kobiety stawały się mamami wcześnie, np. koło 20 roku życia. Jak wyjdzie wcześniej - to nie ma co generalizować, są kobiety gotowe do tego juz wcześniej. Ale ja zakłądam, że dziecko pojawia się owoc dojrzałeś miłości, a nie jako 'wpadka', podciągająca nasz przysrost naturalny. Oj, Rudzia

No dobra poddaje się i przynaję do błedy i złego rozumowania!! Masz rację Animatedwink (i żeby nie było bo wcale nie mówie tego na odczepnego)

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
20.07.2007 13:53:52
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

rudzia, Animatedwink

magdaaa,

Cytat:
A jeśli chodzi o to kto jest winny wpadce w młodym wieku, to oczywiści winni są oboje.

Też tak uważam. Mimo wszystko - kobieta może bronić się przed natarczywością faceta, który gdy jjuż jest natarczywy i przechodzi do działania - czyni gwałt. jeżeli kobieta zostanei zgwałcona - tez ma jakieś możliwości działania. Ale to inny temat - gdy kobieta jest młoda... nie da się ukryć. TEŻ DAJĄ O SOBEI ZNAĆ HORMONY. Chce czułości, bliskości, namiętności.

21.07.2007 11:03:40
Gothka =)
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Młode kobiety często mylą namiętność i pożądanie z miłością. Jeśli są spragnione miłości, mogą zgodzić się o wiele szybciej i na dużo więcej, byleby tylko przez chwilę poczuć się "kochaną". Jak dla mnie jest tu też duży wkład rodziców - jeśli nie zaspokoją potrzeby miłości córki, może ona szukać tego poza domem w ramionach swojego "chłopaka", który często po fakcie, tym "chłopakiem" już nie chce być. :/

Cytat:
Mimo wszystko - kobieta może bronić się przed natarczywością faceta,

Może, jak najbardziej, ale jeśli jest taka sytuacja jak opisałam wyżej, nie będzie się bronić, bo miałaby się bronić przed tą "namiastką ciepła"?
Młodość, hormony, okres dojrzewania określany przez psychologów czasem burzy i naporu, nieodpowiedzialność, wpadki, wczesne macierzyństwo - to cała sieć zależności. Nic nie dzieje się bez przyczyny.
Wczesne macierzyństwo - nie odbieram go jak koniec świata, ale zamiast rozpaczać nad tym co sie stało, a się nie odstanie, lepiej pomyśleć o przyszłości swojej i dziecka, i zacząć się przygotowywać na przyjście nowego człowieka. Bo nawet jeśli się jest samotną młodą matką coś można zrobić, gdzieś znaleźć pomoc i oparcie, nawet poza domem. No i bezpowrotnie należy się pożegnać z beztroską - czas dorosnąć do zadania.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
21.07.2007 12:19:19
Bake

*

najgorsze jest to jak młode "matki" zabijają swoje dopiero co urodzone dzieci :/

30.07.2007 13:57:13
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: