Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 Następna > Ostatnia »
Miłość na chacie
AutorWiadomość
Cerberion

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 378

milosc na czacie mozna tylko wyrazac, ale nie mozna jej stworzyc.

bez dotyku, slow, widoku, smaku... to nie jest to. dlatego jak dla mnie czat to tylko mozliwosc nawiazania kontaktu, a potem wszystko musi przejsc do reala. nie ma innej drogi.

ALE... mozna w necie... uciec...

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
31.01.2007 18:00:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Nie ma milosci na czacie, moze pojawic sie fascynacja, pozadanie danej osoby, zauroczenie ale nie milosc Smile milosc to juz tylko i wylacznie na real w miare rozwoju czasu.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
31.01.2007 19:44:56
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

Cerberion,
milosc na czacie mozna tylko wyrazac, ale nie mozna jej stworzyc.

Trafnie wg mie powiedziane. Można coś zacząc, pielęgnować, a nawet zakończyć, ale całe uczucie nie zrodzi się w necie... Może tylko jego namiastka, jakaś ułuda, ale nie realne uczucie dwojga rzeczywistych ludzi.

iwcia,

Cytat:
milosc to juz tylko i wylacznie na real w miare rozwoju czasu.

Różne są przypadki, ale moze z tym czasem to dodam jeszcze, że niektórzy na prawdę mogą się zakochac od peirwszego wejrzenia (zauroczyć), a takie coś na czacie jest wg mnie jednak trudne.

31.01.2007 20:16:08
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

na czacie odbieramy tylko to, co nadawca nam wysyła. To co chce ukryć, ukryje. W realu jest trudniej. Na czacie ma czas na zastanowienie sie, ułożenie wszystkiego a w realu raczej wszystko dzieje się spontanicznie, bez zastanowienia. Niewiele można ukryć

31.01.2007 21:17:11
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Dlategóż właśnnie okimaxim często bvywa tak, że po spotkaniu w realu okazuje się, że ktoś ma dwa JA, netowe i to w realu. Czasmi jest tak, że kłamiemy, zafałszowujemy pewne detale po to, po pierwsze, by nie odkrywac samego siebie zupełnie nieznanej osobie, ale i po to, by ..... spodobać się, podporządkowac się rozmówcy, by nie czuł sie rozczarowany .... często tak miałam .... wkurza mnie w ludziach to, że np podczas pierwszej rozmowy zaczynają schematowo - co słychać, skąd jesteś, ile masz lat .... Jaaak ja tego nienawidzę, nie macie pojęcia Animatedwink Animatedwink Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
03.02.2007 23:23:14
Falkhor
Administrator
*

Jeśli jeszcze zdarzy mi się zaglądnąć na czat albo np. rozmawiać z kimś 'neiskatalogowanym' w moim gg - to praktycznie orzucam całość formułek powitalno-poznawczych Smile Dawniej człowiek jakoś to robił tak hmmmm... schematycznie... a teraz nikogo nie oszczędzam, od razu jestem wymagający Tongue Bo z pewnego punktu widzenia zmarnowałem sporo czasu na znajomości, które nie były po prostu nic warte.

Dlatego na czacie najlepiej siedziec trochę na 'ogólnym' i tam gadać, a ciekawsi rozmówcy pojawią się sami... Smile

04.02.2007 11:12:21
okimaxim

*

no ale po co siadać na czata wogóle? to jakby sie nie miało nic lepszego do roboty tylko gadaś z obcymi osobami niewiadomo skąd... już wole fora Smile tu można sie więcej dowiedzieć o danej osobie zanim sie do niej zagada - po napisanych przez nią postach! Smile

04.02.2007 14:31:48
Falkhor
Administrator
*

E tam, ja uważam, ze czasami czat to fajny sposób na zabicie wolnego czasu a nawet, ba, znalezienie pomocy. Wchodzi sie do sprawdzonego pokoju, który nei nazywa się ani randka, ani towarzyski, to tam w końcu siedzi cały element Biggrin tylko ja wiem... cos niepozornego, ale każdy musi sobei taki pokoik znaleźć. NIO - i wtedy jest ok, fajna rozmowa, bez bluzgów, ofert sponsoringu, molestowania...

popeiram, ze Forum jest fajniejsze niż czat Smile I chyba tutaj można szukać miłości lepiej niż na czacie, ale i tak trzeba w końcu zdecydować się na reala Smile

04.02.2007 15:30:01
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

miłoscie czatowe.... niby żałosne i dla dziecia, ale z drugiej strony kilka par zostalo malzenstwem dzieki temu.
Jak dla mnie odpada.
Na czat - owszem czasami - uprzykrzac luserom czatowanie ;] Biggrin

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
04.02.2007 16:34:00
okimaxim

*

ja też uważam że miłość przez czat jest żałosna i niedojrzała. Miłość potzebuje bliskości, czułości i ciepła a nie klawiatury... jeszcze jako uzupełnienie miłości to ok... ale też znowu lepiej przez gg bo jakoś tak chyba łatwiej i tylko do tej jednej osoby sie pisze... ale czat nie powinien być miejscem szukania miłości. To tak samo jak szukać drugiej połowy przez gazete, listy, firme, czy SMSy :/

04.02.2007 21:03:57
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

okimaxim napisał(a):
To tak samo jak szukać drugiej połowy przez gazete, listy, firme, czy SMSy

Dokładnie tak, czasem szuka sie miłości przez net, a nie dostrzega, że budzi się ona tuz obok, w drugim człowieku .... Nawet czasem nie dostarzegamy, że miłośc jest tak blisko, na wyciągnięcie dłoni ....

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
04.02.2007 21:44:20
Cerberion

*

Portfel: 378

ja sie pcham na czata zeby sie posmiac z zalosnych ludkow walacych tekstem, ktorego nie rozumieja... albo wogole ic nie rozumieja. jak dla mnie to istnieja tylko dwa pokoje na onetowskim czacie, tam sie czuje dobrze i koajrze wiele nickow, na prawde fajna sprawa.

ale zeby szukac milosci? no nie wiem, chyba bym nie zaryzykowal tekstu z dugonoga 'sexiblondijakmarzenie19', ktora w realu okaze sie ryjoszpetnym paszczurem.

tylko jako podtrzymywanie i rozwijanie znajomosci z reala lub jako ewentualne zrodlo umawiania sie na real. reszta jest milczeniem Biggrin

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
05.02.2007 09:45:26
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Cerberion napisał(a):
ale zeby szukac milosci? no nie wiem, chyba bym nie zaryzykowal tekstu z dugonoga 'sexiblondijakmarzenie19', ktora w realu okaze sie ryjoszpetnym paszczurem

Świetny text Cerberion Animatedwink
Ale czasaaaami takie netowe znajomości przeradzają się w naprawdę bliskie i ciekawe relacje. Czasami warto zaryzykować, choć nie zawsze Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
05.02.2007 13:57:36
Danka28

*

Portfel: 134

uważam, że czat jest dobrym sposobem na poznanie, a resza w realu! Poznałam na czacie mojego męża i jestem bardzo szczęśliwa!

05.02.2007 14:19:20
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Danka28 napisał(a):
uważam, że czat jest dobrym sposobem na poznanie, a resza w realu! Poznałam na czacie mojego męża i jestem bardzo szczęśliwa!

A można zapytać, jak długo ze sobą rozmawialiście na czacie, póki nie spotkaliscie sie w realu ?? Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
05.02.2007 14:22:45
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku