Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 Następna > Ostatnia »
Miłość na chacie
AutorWiadomość
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 1,829

Przypominam sobie kiedys podobny przypadek Smile
Pisalam z facetem poznanym na czacie chyba wp, pisalo sie swietnie, dodam ze bylo to bardzo dawno temu Animatedwink rozmawialo przez mikrofon tez niezle Animatedwink hehe ale jak przyszlo do spotkania na zywo, to po pol godziny odrazu chcialam wiac Tongue bylam z kuzynka wiec dobrze sie stalo bo szybko pojechalysmy do domu Smile
Chlopak okazal sie dziwny, inny niz na zdjeciu i wogole... Od tego czasu drugi raz nie zrobilam takiego kroku, zeby umowic sie z kims z neta Smile tamten raz bardzo mnie zniechecil. Wole spotykac sie z kims kogo znam np z grona swoich przyjaciol czy znajomych niz z znieznanymi osobami z neta, ktore sprawiaja tylko wrazenie powiedzmy "idealu" a w rzeczywistosci okazuja sie zupelnie kims innym Smile

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
28.01.2007 14:27:15
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 6
Portfel: 4,364

iwcia napisał(a):
Wole spotykac sie z kims kogo znam np z grona swoich przyjaciol czy znajomych niz z znieznanymi osobami z neta, ktore sprawiaja tylko wrazenie powiedzmy "idealu" a w rzeczywistosci okazuja sie zupelnie kims innym Smile

Oczywiscie, ze lepiej spotykać się z dobrze poznamymi juz ludzmi, ale .... Biggrin Ja mam skłonności samobójcze i lubie stawiać na ryzyko Animatedwink Kiedys noga mi sie powinie i zobacze, jacy ludzie są naprawde i nastąpi szok. Ale jak narazie w moich netowych znajomościach nie bylo jakichs traumatycznych przeżyć. Zresztą, gdyby nie ryzyko i odwaga, nie poznałabym Was Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
28.01.2007 14:49:29
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Portfel: 16,128

Heh, na pewno lepiej próbowac nowych znajomości lub poszukiwania miłości przez swoich dobrych znajomych, bo to już oni sami na jakims etapie dokonują selekcji. No chyba, ze to nie są jacyc sprawdzeni przyjaciele, ale tak to jednak realne znajomości dają pewniejszą szanse... a takie w ciemno randki... Moga być nawet niebezpieczne.

28.01.2007 17:20:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
a takie w ciemno randki... Moga być nawet niebezpieczne.

Zgadza się, ale czasami trzeb podjąć ryzyko, aaaallleeee Animatedwink najpierw trzeba przez jakiś czas rozmawiać na różne różniste tematy, fakt, że do końca nie mamy pewności, ze osoba po drugiej stronie kabelków mówi prawdę, ale hmmm musimy w jakimś sensie zaufać. Wydaje mi się, że czasem po kilku rozmowach można zauważyć, czy dana osoba jest godna zaufania czy nie. A spotkanie - może być przecież nie stricte randewu, ale .... spotkaniem towarzyskim? Smile Niezobowiązującym?? Smile

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.01.2007 17:49:59
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 3,494

ziomalka napisał(a):
najpierw trzeba przez jakiś czas rozmawiać na różne różniste tematy, fakt, że do końca nie mamy pewności, ze osoba po drugiej stronie kabelków mówi prawdę, ale hmmm musimy w jakimś sensie zaufać. Wydaje mi się, że czasem po kilku rozmowach można zauważyć, czy dana osoba jest godna zaufania czy nie.

Dokładnie! Biggrin Popieram w 100% Biggrin

Ja spotkałam się pare razy z osobą poznana na necie Biggrin I to były naprawde bardzo fajne spotkania Smile Moje pierwsze spotkanie bylo z osoba, z ktora rozmawiam zaledwie 2 dni Tongue No ale miał to coś Animatedwink Okazał się przystojnym studentem socjologii Biggrin I bardzo fajnym człowiekiem Smile który pokazał mi miasto, oprowadził i dał pare cennych rad, co do życia w wielkim mieście Animatedwink

Pozatym jak się z kimś umawiamy na spotkania z netu to wiadomo, że w miejscu publicznym i nie po 22 Tongue

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

28.01.2007 18:00:12
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

terelka napisał(a):
Pozatym jak się z kimś umawiamy na spotkania z netu to wiadomo, że w miejscu publicznym i nie po 22 Tongue

Widzę, że nie tylko ja mam w tym gronie doświadczenia z ludźmi z neta Tongue Terelka - masz całkowitą rację !! Biggrin
Ja poznałam mnóstwo ludzi na necie, nie wszystkich była okazja i sposobność poznac w realu ( Opole, Glogów, Wawa ... ) ale uważam, że im dłużej i z im większą niecierpliwością czeka się na takie spotkania, tym większą ma się z nich później satysfakcję i przyjemność Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.01.2007 18:05:45
terelka
Moderator
*

Reputacja: 0
Portfel: 3,494

ziomalka napisał(a):
( Opole, Glogów, Wawa ... )

A ja najdalej klikałam z chłopakiem z Łodzi Biggrin Była to pierwsza osoba poznana na necie i jak dla mnie najważniejsza Smile Klikałam z nim dosyc długo, dzień w dzień Smile Jak dla mnie ideał! Smile Mądry, inteligenty, wykształcony, wysportowany, mogłam z nim rozmawiać na każdy temat, nawet całą noc Smile Ale niestety nie udało mi się z nim spotkać w realu, zbyt duża odległość... pozatym doszła moja matura, on zaczął pracować i też nie miał już czasu na posiadówki na necie. Mimo, że to było bardzo dawno mam sentyment do imienia Michał Biggrin

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

28.01.2007 18:21:01
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

terelka napisał(a):
Klikałam z nim dosyc długo, dzień w dzień Smile Jak dla mnie ideał! Smile Mądry, inteligenty, wykształcony, wysportowany, mogłam z nim rozmawiać na każdy temat, nawet całą noc Smile Ale niestety nie udało mi się z nim spotkać w realu, zbyt duża odległość... pozatym doszła moja matura, on zaczął pracować i też nie miał już czasu na posiadówki na necie.

To sytuacja bardzo podobna do mojej z niejakim Marcinem z Opola, ale tu akurat sprawa ma się tak, ze rozmawiamy ze sobą od pammiętnego dnia 28 marca 2006, ostatnio nieco rzadziej ze względu na naukę, ale jesli tylko - i mam nadzieje, że tak będzie - odwiedzę moją koleżankęz grupy, która jest właśnie z Opola, nie omieszkam dać mu znać i ... iśc z nim na piwko Biggrin

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.01.2007 18:44:18
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

mi sie udała tylko jedna znajomość przez net... ta osoba z daleka, nie widzieliśmy sie nigdy w realu ale już znamy sie ponad rok i mimo roznych sytuacji, kilku zmianach numeru telefonu, różnych porach przesiadywania na necie... jakoś sie znajomość utrzymuje i rozwija Biggrin nie narzekam Tongue

28.01.2007 19:06:36
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Hmmmm... a ja powiem, i to z włąsnego doświadczenia - że rozmowa przez net potrafi być BARDIEJ WYMAGAJĄCA niz na realu. Mimo wszystko, i pewnie w mniejszej ilości przypadków, ale takie jest MOJE zdanie.

jeżeli ktoś chce zrobić nei wrażenie, ale pewien obraz siebie i poakzać go drugiej stronie przez owe literki, zdjęcia, hmmm... głos na Skajpie - musi włożyć w to wiele wysiłku.

jak znam swoje rozmowy - czy różne nawiązywanie znajomości - to ejdnak net okazał się baaardzo silnym filtrem, e tak powiem. Dlatego jak dla mnie jest pon waznym uzupełnieniem realnej znajomości. Zwłaszcza, ze net stał sie bardzo popularny w domach.

28.01.2007 19:10:14
okimaxim

*

Reputacja: 1
Portfel: 2,337

racja Falkhor UZUPEŁNIENIEM a nie zastąpieniem. Znać kogoś z reala a tylko UZUPEŁNIAĆ wiedze o nim przez net to co innego i również uważam to za dobrą rzecz bo niektóre sprawy łatwiej napisać niż powiedzieć - bo mogą sie pojawić łzy w oczach, czy zadrżeć głos. A nie zawsze chcemy aby druga osoba to zauważyła...

28.01.2007 19:47:07
Falkhor
Administrator
*

okimaxim,

Cytat:
A nie zawsze chcemy aby druga osoba to zauważyła...

To akurat dwie bardo wazne rzeczy... aspekty rozmowy z drugą osobą... Której na gg wyczuć się nie da. A zatajenie ich... moze służyc różnym celom. Dlatego ja korzystam z netu często w tedy, gdy np. nie mam jak się z kims widziec. Poooza tym mimo wszystko - czyjś charakter daje o sobie znać w takich zwykłych literkach. Albo opisach, co widać...

28.01.2007 19:58:00
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
aspekty rozmowy z drugą osobą... Której na gg wyczuć się nie da. A zatajenie ich... moze służyc różnym celom

Czasem trzeba pozostać anonimowym do pewnej granicy, do pewnego czasu. Lepiej powiedzieć za mało niż przesadzić z wylewnością uczuć i później tego żałować ...

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.01.2007 20:00:25
Falkhor
Administrator
*

ziomalka, gdy ktoś nasstaje na to, aby wyciagnąć od Ciebie jak najwięcej danych, foto, adres, przeszłośc, szkoła, to jak dl amnie od razu to neiciekawie pachnie. Może się to wydać dziwnie, ale więskzośc znajomości, które z neta przeniosłem do reala zaczeły się... od spraw błahych, drobnych, niepozornych. Dopiero z czasem coś dało się wyczuć, ale ja wiem... moze to jakieś 5% znajomości z neta? Nie więcej.

28.01.2007 20:05:13
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Falkhor napisał(a):
więskzośc znajomości, które z neta przeniosłem do reala zaczeły się... od spraw błahych, drobnych, niepozornych.

Ja miałam podobnie, od niepozornych na pierwszy rzut oka spraw mogą rozpoczac sie naprawde ciekawe i rozwijające znajomości. Ja uważam, że warto czasem podzielić się poglądami na rozne tematy z nieznajomą osobą, skonfrontować opinie i sądy. Można się dowiedziec bardzo interesujących rzeczy Animatedwink

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
28.01.2007 20:09:37
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku