Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (5):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Miłość na chacie
AutorWiadomość
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

ziomalka napisał(a):
Falkhor masz może więcej takich rozmów z czata ?Smile byłabym wdzięczna baardzo bo nie ma to jak pośmiac sie z ludzkiej nieludzko wielkiej głupoty Animatedwink

http://bash.org.pl/

na tej stronce jest pelno takich i innych smiwsznych zdarzen z sieci - swojego czasu przegladalem te strone Smile nieraz spadalem z krzesla ze smiechu Biggrin

co do tematu - nie polecam szkoda czasu Biggrin

30.12.2006 17:29:23
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Qmar,

Cytat:
nie polecam szkoda czasu

E no, ja tak wcale nie uważam Biggrin Tongue jest to taki sam sposób lub trochę lepszy niż biura matrymonialne na przykład, hehe Smile Poooza tym... Szkoda czasu. Pomyśl sobie, ze na przykłąd dla wielu ludzi może to byc jedyna prawie metoda do poznania kogoś...

30.12.2006 21:17:24
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

tylko że jak sie poznaje kogoś przez net to te ktoś może być całkiem inny niż w rzeczywistości... i można sie rozczarować...

30.12.2006 22:58:50
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, Hmmmm... przecież czasem bywa i tak, ze jak spotykasz kogos na peirwszej lub nawet na drugiej randce, to jest tak samo, jak w necie - jest to całkiem inna osoba. Podobnie przed i PO slubie... Dlatego jednak net jest dobrym źródłem, ale trzeba umieć szukać, rozmawiać, i dosłownie - czytać między wierszami.

31.12.2006 09:38:48
okimaxim

*

ale jak rozmawiasz z kimś na necie to nie wiesz tak naprawde kto siedzi po drugiej stronie... może rzeczywiście ta osoba która została opisana a może... 50-cio letni zboczeniec który mówi że "nazywa sie Ania i również ma 17 lat..." albo ogólnie mówi że jest kimś innym niż w rzeczywstości tylko po to aby sie z nim umówić...

31.12.2006 09:49:36
Falkhor
Administrator
*

Echh... Fakt, moze tak być. Jednak nie można powiedzieć jednoznacznie, że net to tylko źródło zboczeńców i innej maści krzywdzicieli. Byłoby to nie fair Smile Net stał się wygodnym narzędziem dla m.in. pedofili... Jednak chciałem zaznaczyć, żenet jest oknem na świat dla wielu, wielu ludzie często uwięzionych w domach, z różnych powodów... Net daje im dostęp do całej Polski i poza jej granice, a to daje możłiwość poznania kogoś... Co, bez ściemy, jest rzeczą trudną, gdy ktoś jest ciężko chory. Net pojawia się przy co raz większej ilości chorych, odizolowanych, kalekich.

Przed zagrożeniami chronic może tylko uświadamianie, dostarczanie oprogramowania monitorującego (cóż... jednak), oraz... zdrowy rozsądek, za krórego brak ciężko obarczać winą innych...

31.12.2006 09:59:41
okimaxim

*

ja oczywiście nie twierdze że wszyscy siedzący w necie są źli... ale jakoś mi przeszedł ten czas nawiązywania znajomości przez net :/ dość krótko tak robiłam... bo po prostu taki sposób poznawania ludzi mi nie odpowiada... aczkolwiek są osoby które poznałam przez neta i bardzo je lubie Smile

31.12.2006 10:04:19
Falkhor
Administrator
*

Mi tez już przeszedł, zwłaszcza jeśli chodzi o CZAT. Musi mi się straszecznie nudzić, abym na niego zaglądnął... I to i tak wchodzę na pokoje, które mają max. 30 userów... I jest jakiś ciekawy temat. Zdecydowanie wole forum... Czat na dłuższą metę jest męczący i wiem, ze i tak najlepiej siedzi się tam z ludźmi, których już sie zna.

Ciekawym jest jednak to, że czasami... znajomość przez literki jest bardziej wymagająca... do zaiskrzenia. Bo... inteligentna osoba chcąc kogoś poznać, umie dobrze pokierować dyskusją. I dla cześci z was wyda się to apradoksalne, ale można dzięki czatom wydrzeć z kogoś więcj info niż powiedziałbym Wam na pierwsej randce. Dlatego... czasami czat/gg jest przydatne w rozwijaniu znajomości. I... podtrzymywaniu miłości Smile

31.12.2006 10:14:36
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

GG a raczej tlen, sa mi niezbedne Tongue
W czaty tez juz dawno przestalam sie "bawic" moze dlatego ze nie poznawalam ludzie zbyt wartosciowych, a takie przyjaznie i zauroczenia szybko sie urywaly.
Wole zdecydowanie poznawac ludzi "na zywo" mozna uniknac rozczarowania np wygladam albo sposobem zachowania, przez internet, na chacie wsyztsko wydaje sie takie kolorowe... mezczyzni wprost idealni... Animatedwink
Nie twierdze ze nie mozna spotkac na chacie prawdziwej milosci Smile przykladem jest Zuziaaa Smile i pewnie wiele innych par i malzenstw, no ale mnie na chacie to nie spotkalo Smile

Wiele kobiet nie wychodzi z domu, ma marne szanse na poznanie faceta wiec umawia sie z ludzmi z chatow. Zawsze to jakis sposob na nowe znajomosci.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
31.12.2006 14:47:49
promyczek

*

Reputacja: 0
Portfel: 324

nigdy nie szukalam 'milosci' na czacie. z pewnego dnia pewny mezczyzna wszed i mimo moich oporow przekonal mnie do siebie - w sensie ze bardzo zainteresowal Smile. spotkalismy sie i nasza znajomosc urosla w cos pieknego... wiec czy mozna znalesc milosc na czacie? mysle ze mozna ale trzeba bardzo uwazac bo - nigdy nie wiadomo z kim sie tak faktycznie rozmawia. Mysle ze bylam bardzo ostrozna, i tak sie zlozylo, ze pokochalam osobowosc mojego mezczyzny z czatu Animatedwink

14.01.2007 09:14:06
Falkhor
Administrator
*

Net to jak dla mnie źródło możliwości. Ale z racji doświadczeń - nie można na neciezaufac do końca, jet to irracjonalne. Ale możłiwe, np. u ludzi zdesperowanych, załamanych, niepwenych siebie... Wtedy mogą rozkochac się w jkimś internetowym nicku... wyrasta to z potrzeby przynajmniej słownej deklaracji o akceptacji, potrzeby ciepłych słów...

Jest jednak wielkim ryzykiem... które w niektórcyh historiach kończy się nawet zagrożeniem życia... Anonimowość jest bowiem mieczem obosiecznym...

14.01.2007 09:37:52
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

Falkhor napisał(a):
Jest jednak wielkim ryzykiem... które w niektórcyh historiach kończy się nawet zagrożeniem życia... Anonimowość jest bowiem mieczem obosiecznym...

Zgadza sie Ziomie, ale w zyciu jest tak, ze czasami trzeba dosc powaznie zaryzykowac, zeby byc moze zyskać cos pieknego, ale mozna takze stracic wiele, zawsze sa dwie strony medalu i zawsze tak juz bedzie. Ja z własnego doswiadczenia powiem tak: w znajomosciach przez neta pare azy zaryzykowałam i ani razu jeszcze sie nie zawiodłam - no poza jednym wyjątkiem ... ale w zyciu jak to w zyciu, nie znasz dnia ani godziny, kiedy swiat Cie zaskoczy, czasem pozytywnie,czasem wrecz na odwrót ...

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
28.01.2007 02:42:42
promyczek

*

Reputacja: 0
Portfel: 324

najwiekszym ryzykiem jest wystawienie swojego wnetrza i uczuc i delikatnych miejsc.. komus - 'obcemu'. To jest ryzyko i chyba kazdy czlowiek jest w stanie sie tak otworzyc, bo ma nadzieje ze znajdzie kogos kto ucczi ten srodek. wiec czy to na czacie czy gdzies w klubie czy w pubie, narazamy sie tak samo. Czy to czat czy nie to nie wiemy jakie ktos 'obcy' ma zamiary. Mozemy byc bardziej niespokojni ze znajomosciami z czatu o tyle, ze ktos poprostu jest juz calkiem anonimowy. wtedy tez i ryzykujemy swoim zyciem fizycznym, nie tylko uczuciami.

Smile) poprostu - obojetne gdzie i jak sie spotkamy byle obie strony mialy podobne lub takie same zamiary.

28.01.2007 04:39:57
okimaxim

*

tylko jak sie dowiedzieć jakie zamiary ma ta druga osoba?! Ja tam wole na żywo z kimś pogadać, niż na chacie :/ Przynajmniej widze zachowanie drugiej rozmowy, jej gesty, wzrok, słysze barwe głosu. Widze czy traktuje mnie poważnie czy na żarty.

28.01.2007 10:51:56
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6
Portfel: 4,364

okimaxim napisał(a):
Widze czy traktuje mnie poważnie czy na żarty.

Wiem ze to moze wydawać się dziwne, ale ja jeszcze nie dostałam na tyle porzadnej nauczki, żeby w pewnym stopniu nie ufac oznanym w ten sposób ludzion, oczywiscie, troche z samej siebie ukazuje jedynie po dosc długi czasie pisania .... ale ja już taka jestem, mam zaufanie do ludzi. Wiem, ze czasem sie na tym "przejade", ale jak narazie tak właśnie to wszystko wygląda Animatedwink

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
28.01.2007 13:46:16
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku