Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Miłość jak z bajki? A może życie jak z bajki?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Miłość jak z bajki? A może życie jak z bajki?

Artykuł na Onet.pl LINK

Calineczka czy może Kopciuszek??

Jak Ci się wydaje, który z bajkowych wzorców miłości do Ciebie pasuje?? Smile

Jak się okazuje - to, co nasi rodzice wyczytują nam za pieluchowych czasów, lub tez to, co puszczali nam z płyty/taśmy - ma istotny wpływ na to, jak później kształtujemy samych siebie, nasze wyobrażenia o miłości i... No właśnie, i co jeszcze??

Pozdrawiam.

14.08.2006 11:29:25
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
iwcia
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,829

Poczytalam troche o tych bajkach i przyznam ze chyba zaden rodzaj tak naprawde do mnie nie pasuje, jest zato troszke z kopciuszka, calineczki, krolewny sniezki Animatedwink ktorej nie ma wymienionej Smile

Z dziecinstwa za bardzo nie pamietam bajek, mialam taka wielka basniowa ksiege i z tamtad najczesniej cosik czytalam albo mi czytali Animatedwink.
Byc moze jezeli psychologowie sie nie myla Animatedwink to moj zwiazek moze byc wzorowany na Ani z zielonego... bo mialam dziecieca obsesje na punkcie tej ksiazki Biggrin wogole postac samej Ani byla dla mnie idealem i marzylam zeby poznac swojego Gilberta Tongue albo zdac sobie sprawe ze moja milosc byla caly czas kolo mnie a ja jej nie dostrzegalam Smile

No ale to tylko bajki Animatedwink rzeczywistosc jest calkiem inna Smile moze i dobrze.

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
14.08.2006 22:36:39
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

iwcia, Hmmm...

Cytat:
No ale to tylko bajki rzeczywistosc jest calkiem inna moze i dobrze.

Czasem bajki i marzenia ratują naszą rzeczywistość i czynią ją lepszą...

Mnie to się podoba coś w stylu Tristana i Izoldy Tongue A jeszcze bardziej - Robin Hood i Lady Marrion... Ooooo... to była dopiero historia... Wspaniała.

15.08.2006 11:49:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: