Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (6):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 3 [4] 5 6 Następna > Ostatnia »
miłość a sex
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Na pewno taki seks ma coś ze zwierzęcości, pociąga porywczością, namiętnością, spontanicznością. ALE... wg mnie osoby, które sa ze sobą dośc długo mogą sobie pozwolic na takowy i to JESZCZE LEPSZY.

23.04.2007 20:14:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 1
Portfel: 1,431

Falk ale ja mowie o ludziach znajacych sie od chwili , par z dłuzszym starzem sie nie czepiam Oni maja prawo :]

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
23.04.2007 20:27:02
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
mala.em

*

Reputacja: 0
Portfel: 1

a ja myślę, że w tej sferze wszystko zależy od obu stron - jeżeli oboje są w pełni świadomości, mają ochotę i zgadzają się na "szybki numerek" to jaka to różnica czy znają się godzinę czy 10 lat??..

23.04.2007 20:41:00
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 1,588

mala.em, napisała:

Cytat:
a ja myślę, że w tej sferze wszystko zależy od obu stron

A może od nadwyżki hormonów? Animatedwink

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
23.04.2007 20:50:01
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Gothka =)

Cytat:
A może od nadwyżki hormonów?

czasem i tak bywa :eek:
a jeszcze zdarza się taka sytuacja na tzw "szybki numerek" pod wpływem alkoholu :eek: i tak jak Gothka powiedziała, w takiej sytuacji hormony dają znać o sobie i nie każdy jest w stanie nad tym zapanować...a zwłaszcza pod wpływem % :eek:

Cytat:
jaka to różnica czy znają się godzinę czy 10 lat??

zasadnicza różnica...ludzie, którzy znają się 10 lat w pewnym sensie są sobie bliscy, wiedzą coś o sobie...
...a czy coś takiego można powiedziać o osobach, które znają się powiedzmy 1h i odrazu strzelają sobie szybką akcję w przysłowiowej toalecie :?: :eek:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
23.04.2007 21:05:26
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

mala.em napisał(a):
a ja myślę, że w tej sferze wszystko zależy od obu stron - jeżeli oboje są w pełni świadomości, mają ochotę i zgadzają się na "szybki numerek" to jaka to różnica czy znają się godzinę czy 10 lat??..

kurcze nie widzisz zadnej roznicy???
WSPOLCZUJE!

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
23.04.2007 21:15:38
Eisenhower

*

Portfel: 252

Co sadzicie w takim razie o tak zwanym seksie przyjacielskim? Co sadzicie o ludziach - przyjaciolach ktorzy umawiaja sie na seks bez zobowiazan? Zgodzilibyscie sie na taki uklad? Jakbysie sie czuli mijajac swojego seks-partnera przykladowo w szkole rozmawiajac przy tym z nim jakby nigdy nic. Poprostu co o tym sądzicie... Dla mnie jest to negatywne zjawisko. Bez jakiegokolwiek zaangazowania uczuciowego. Trudno bowiem mowic o uczuciu mezczyzna-kobieta majac na mysli przyjaciol.

23.04.2007 22:57:59
mala.em

*

Portfel: 1

Bake, osobiście widzę różnicę, ale nie widzę powodu żeby potępiać dwoje dorosłych ludzi za to, że robią coś, na co oboje mają ochotę - nawet jeśli to przygodna znajomość na jedną noc Smile

i chyba nie jestem odosobniona - polecam lekturę raportów Durexa; wybrane frag. dotyczące Polaków cytuję za portalem Interia:

6 na 10 osób badanych osób traktuje kochanków na jedną noc jako dopuszczalną, a czasami wręcz pożądaną atrakcję.
28 proc. osób ma już za sobą tego typu doświadczenia (i wcale nie wyklucza ich powtarzania), z czego co dziewiąta osoba przeżyła więcej niż jedną taką noc.
Dwukrotnie częściej do przygody seksualnej na jedną noc przyznają się panowie niż panie.
Przeciwnikami seksu na jedną noc są przede wszystkim osoby żyjące w trwałych związkach - to 30 proc. badanych osób.

23.04.2007 23:12:42
Prot

*

Portfel: 457

Eisenhower napisał(a):
przyjaciolach ktorzy umawiaja sie na seks bez zobowiazan

przyjaciele nie umawiają się na sex

Eisenhower napisał(a):
Trudno bowiem mowic o uczuciu mezczyzna-kobieta majac na mysli przyjaciol.

albo jedno albo drugie, przyjaźń+uczucie/sex to już nie jest przyjaźń.

mala.em napisał(a):
nie widzę powodu żeby potępiać dwoje dorosłych ludzi za to, że robią coś, na co oboje mają ochotę - nawet jeśli to przygodna znajomość na jedną noc

też nie widze

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
24.04.2007 00:01:18
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Portfel: 16,128

mala.em,

Cytat:
jeżeli oboje są w pełni świadomości, mają ochotę i zgadzają się na "szybki numerek" to jaka to różnica czy znają się godzinę czy 10 lat??..

Wg mnie to jest CEL i zarazem skutek 'cywilizacji seksu' - upowszechnienie, uprzedmiotowienie, odarcie z czegoś głębszego i ekskluzywnego. Fakt - ja już tego nie potępiam - CHCĄ i MOGĄ - to przecież mają do tego prawo i to całkowite /byle nie np. na siedzeniu za mną w autobusie, w bibliotece między regałami, itp./.

Ale to, ze oni tak mogą bo mają do tego prawo - nie powoduje, że będe tego tolerował jako coś DOBREGO, WARTOŚCIOWEGO. Ktoś ma prawo odciąć sobie palec zbudować kiczowaty domek, itd. To taka trochę pogięta świadomość - to, co nie jest zabronione, jest dozwolone. Może i za 50 lat faktycznie - wszędzie można sobie będzie robić fikumiku. Tylko czy to wręcz nie ogranicza naszej wolności i nie spłyca nas samych jako ludzi? Hmmmm...

Mówię tak, bo dla mnie po prostu taka bliskość i namiętność sama w sobie WYMAAG czegoś więcej. A tak? Hmmmm... to w sumie nic nie zostaje, tylko trochę mechanicznych ruchów.

24.04.2007 06:21:45
Prot

*

Portfel: 457

Falkhor napisał(a):
w sumie nic nie zostaje, tylko trochę mechanicznych ruchów

dobra rada: podczas sexu nie myśl o swoim rowerze Animatedwink Animatedwink Animatedwink :hihi:

"Życie jest piękne gdy żyć się umie..."
24.04.2007 11:27:50
Qmar
Moderator
*

Reputacja: 4
Portfel: 3,541

Prot napisał(a):
dobra rada: podczas sexu nie myśl o swoim rowerze

:lol-above: Rotfl :lol-above: :lmao: Rotfl Rotfl :lol-above: :lol-above:

Wiecie co ta dyskusja nie ma sensu ^^ jak ktos chce to i tak to zrobi. Kogo bedzie obchodziło to czy ja czy Falk czy kto kolwiek inny bedzie potepiac tych ludzi ktorzy robia to sobie bo chca .... Mi to wisi niech se kazdy to robi jak ma ochote byle by tak jak wspomniano wyzej

Falkhor napisał(a):
na siedzeniu za mną w autobusie

24.04.2007 11:53:35
iwcia
Moderator
*

Portfel: 1,829

Kiedys wlaczylam sobie tzw"sieciowke" w telefonie, kanaly sms. Czytajac to przez hmm godzine nie bylo ani jednego smsa, ktory bylby "normalny" tzn chec poznania kogosc dla samej znajomosci czy checi popisania, wszytskie smsy byly mniej wiecej takie tresci: chetny na seks z oklic ... poszukuje pani ktora zrobi to bez zachamowan, mile widziala perwersja, dojade do calej Polski.

Naprawde z roznymi tresciami mozna sie spotkac, az dziw mnie bierze...

Wesele z POWEREM tylko u nas Smile
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
24.04.2007 14:14:21
Gothka =)
Moderator
*

Portfel: 1,588

Eisenhower, napisał:

Cytat:
Co sadzicie w takim razie o tak zwanym seksie przyjacielskim?

Znałam kiedyś chłopaka, który zadał mi pytanie: Czy zgodziłabyś się na sex z przyjacielem, który umiera i takie jest jego ostatnie marzenie? :O Chore jest kiedy ktoś umierający jeszcze myśli o takich rzeczach - pomyślałam. Poza tym to szantaż emocjonalny. A sex między przyjaciółmi? To pogwałcenie praw i zasad przyjaźni. Przyjaciół nie może łączyć coś takiego. Thumbdown
iwcia, napisała:

Cytat:
wszytskie smsy byly mniej wiecej takie tresci: chetny na seks z oklic ... poszukuje pani ktora zrobi to bez zachamowan, mile widziala perwersja, dojade do calej Polski.

Spotkałam się również z takim zjawiskiem. :/ Myślę, że seksualność człowieka jest wypaczona i schodzi na przysłowiowe psy. Człowiek nie ma już żadnych zahamowań moralnych i sam już nie wie czego szuka. Ta droga prowadzi do nikąd. Thumbdown

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
25.04.2007 08:53:23
okimaxim

*

Portfel: 2,337

Bleeeeh :/ jakby mi ktoś coś takiego zaproponował to nie wiem :/ możliwe że dostał by z liścia a w najlepszym przypadku po prostu bym sie śmiertelnie obraziła :/

25.04.2007 17:13:01
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: