Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (7):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 5 6 7 Następna > Ostatnia »
Mieszkanie razem przed ślubem?
AutorWiadomość
okimaxim

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 2,337

tak, tylko ogólnie drażniące było dla siostry i dla mnie gdy szwagier zmieniał nasze przyzwyczajenia (a zdażało się) nie byliśmy do tej pory przyzwyczajeni dp tego że tak długi czas mieszka u nas ktoś "obcy". Trzeba sie było nim zajmować. No i najgorsze jak wstawało sie rano - wyglądałyśmy obie wtedy jak afrodyty Animatedwink a on lubiał wtedy właśnie przychodzić do pokoju Animatedwink ogólnie najgorsze było że my lubiłyśmy sobie długo pospać a on o baldym świcie wstawał i chodził spać najpóźniej o 9 gdy my siedziałyśmy do 12 Animatedwink

27.12.2006 18:34:04
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

Pogodzenie rannego ptaszka i nocnego marka... heh, baaaardzo stary problem Smile Ale można mu na prawdę łatwo zapobiec - po prostu szanując drugą stronę... wstać rano, ale cicho... siedzieć do późna, ale tez cicho... Tylko... jak to zrobić? Smile

A coś jeszcze? Co z nawykami żywieniowymi, siedzeniem w łazience? Smile

27.12.2006 23:21:07
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
promyczek

*

Reputacja: 0
Portfel: 324

najgorsze jest to jak ten nocny marek w nocy dostje ochoty na psoty, a ten ranny ptaszek jest padniety ;]

28.12.2006 05:22:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

promyczek, Hmmm... no to jeden z przypadków, ale jednak mnie bardziej interesują takie hmmm... nie tylko sprawy psot w sypialni Tongue Bo owa wspomniania łazienka albo kuchnia także jest dość newralgicznym terenem.

okimaxim, No to opowiadaj Smile Smile Smile

28.12.2006 08:09:45
okimaxim

*

jeśli chodzi o jedzenie szwagier pochłaniał wszystko co ugotowała siostra oczywiście w ograniczonych ilościach Animatedwink i mięsa nie jadał za dużo ale w sumie to nie problem bo i ja nie przepadam za mięchem Animatedwink co do łazienki zawsze nie mógł sie dopchać bo ciągle albo ja albo siora, najgorzej wieczorem gdy on już padał a ja dopiero w połowie 2-godzinnej kąpieli Tongue

28.12.2006 11:08:53
Falkhor
Administrator
*

okimaxim, Hmmmmm... a oni meiszkali RAZEM przed ślubem? Czy doooopiero po legalizacji Tongue ?

28.12.2006 11:30:32
okimaxim

*

przed ślubem jak rodzice na pół roku wyjechali. Szwagier sie do mas wprowadził (wtedy jeszcze chłopak aczkolwiek podczas nieobecności rodziców sie oświadczył Biggrin )

28.12.2006 12:11:53
promyczek

*

falkhor ok ok Tongue ja tylko chcialam skomentowac ze nocne marki a ranne ptaszki to ciezkie do zgrania ;] - nie tylko jezeli chodzi o psoty.. no ;]

28.12.2006 21:20:15
Falkhor
Administrator
*

Yhym... no z tego co ja wiem, to teraz chyba im ze sobą całkiem dobrze Smile Na oko - to się dobrali Smile WIęc chyba jednak mieszkanie razem przed ślubem to sensowna sprawa... na ICH przykładzie. przynajmniej wiadomo, co znika z lodówki i w jakim tempie... i że np. ktoś nie przepada za mięchem Tongue Smile

Cooo... z szafą, ubraniami... hmmmm... no coś waznego jeszcze. OPŁATY. jak sądzicie... jak je uczciwie dzielić między siebie, czy... razem to razem ? Smile

28.12.2006 22:07:04
okimaxim

*

jeśli chodzi o szafe i ubrania to szwagier tylko czasami coś od nas porzyczał... ale moje były na niego za male a siostry za szerokie i w sumie też za małe (szwagie jest straaaaaasznie wysoki i okropecznie chudy Animatedwink ) także po pewnym czasie używał już tylko swoich ubrań Animatedwink teraz nie mają problemu z ciuchami i szafą - mieszkają sami i sie mieszczą Smile a opłaty płacą razem - kto ile ma do budżetu i potem płacą z całości Smile

28.12.2006 22:12:44
Falkhor
Administrator
*

okimaxim,

Cytat:
opłaty płacą razem - kto ile ma do budżetu i potem płacą z całości

I to jest dobre podejście... Nie podoba mi się podział ról i obowiazków względem... wysokości zarobków. Jedyne co, to można czasem uważać na swojego partnera, jeżeli jego praca na prawdę jest wyczerpująca (często idzie to z ilością zarabianej kasy).

Dobrze także jest sprawdzić... kto JAKIE ma upodobania Smile Np. mieszkając razem widać, że jedna osoba nie ogląda TV, a druga nie wyobraża sobei życia bez głośnej muzyki Smile

28.12.2006 22:16:24
okimaxim

*

szwagier lubiał głośno słuchać hip-hopu - tak samo jak ja w tym czasie Smile jak nie było siostry - to leciał hip-hop jaK leci - a jak była siostra to leciał hip-hop łagodny - to był czas gdy na topie była piosenka 1-8-L. Czyli... jakieś 5-6 lat temu Smile

28.12.2006 22:42:30
promyczek

*

a np. jezeli jedna z osob ma kotka, rybki i pajaczka.. no i chomika Animatedwink - zaczynja mieszkac razem. czy powinna ta druga osoba pomoc w utrzymywaniu higieny i porzadku w okul tych zwierzaczkow? czy to zostaje na glowie wlasciciela?

a drugi scenariusz - gdy jedna z osob nie lubi takich gadow, zanim zamieszkaja razem - jak pogodzic upodobania??

29.12.2006 06:03:45
Falkhor
Administrator
*

promyczek, Z pewnością pasowałoby wiedzieć, czy ktoś nie ma jakichś uczulenie (bpo jest to teraz całkiem częste).

Czy pomagać przy zwierzakach? Hmmmm... trzeba by to poraktować PO PROSTU jako 'żywy wkład' w bogactwo meiszkania, wniesiony przez partnera i cóż... Pomagać. W końcu razem to razem Smile Zmienić trocinki chomikowi, wodę rybkom, wrzucić mysz dla węża... Brrrr... No może to ostatnie troche exxxtremalne...

Wokół tego może być sporo pracy, ale ja osobiście np. chętnie bym to robił, bo lubię zwierzaki Tongue Smile Może z tego być też trochę wspólnej radości.

29.12.2006 08:16:29
okimaxim

*

jeśli chodzi o mnie to partner może mieć dosłownie wszystko oprócz pająków i owadów... apfeeeeeeee!! chyba że to by nie gryzące było... ale pająki raczej odpadają :/

29.12.2006 17:57:59
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: