Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mieć czy być??
05.09.2007, 23:11:37

rudzia, Wcale nie wbrew. Mądry człowiek wie, ile mu trzeba do tego by MIEĆ. A w sferze BYĆ - np. wolności ducha - jest nieograniczony, tak samo wolnośc myśli... niestety, w obecnym konsumpcyjnym świecie patrzymy głównie przez pryzmat MIEĆ.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
06.09.2007, 08:36:22

ale warto mieć.... wtedy można bardziej być Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
06.09.2007, 09:09:25

Bake, Tylko żeby człowiek nei zapamiętał się w tym, aby dużo mieć. Bo będziesz myślał tylko o tym, jak mieć co raz więcej bo będziesz hmmm... obłudnie... dążył do tego by być. Im więcej mam, tym fajneisjzy jestem. No weeeeź Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
06.09.2007, 20:59:58

Falkhor napisał(a):Im więcej mam, tym fajneisjzy jestem. No weeeeź

Nie to jest straszne. Człowiek nie powinien myślec o sobie w takich kategoriach. W końcu może dojśc do tego, że znajmo będą nas lubić tylko za to, że mamy pieniądze a nie za nas samych. Wtedy jest jeszcze trudniej. A po za tym to już jest szczyt snobizmu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
07.09.2007, 11:32:08

Fajnie jest,jak ktoś pogodzi te dwie rzeczy. Mam miliony, jestem sczodry. Mam wielką chatę, jestem gościnny. Mam złotego zęba, jestem błyzczący Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Można mieć tez bardzo mało i być wspaniałym człowiekiem. Może czasem bogactwo przesłania człowiekowi... szanse bycia człowiekiem, a nie wyłącznie biznesmanem.
08.09.2007, 15:18:47

Człowiekowi wystarczy tyle mieć, ile potrzebuje żeby żyć. To taka podstawa. Przeważnie tym, którzy nie mają tak wiele, łatwiej przychodzi podzielić się z innymi. Lepiej rozumieją potrzeby innych ludzi. Człowiek, który ma nadmiar pieniędzy nie zwraca uwagi na tych co mają mniej od niego. Pieniądze zmieniają człowieka.

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
08.09.2007, 22:07:14

Gothka =) napisał(a):Pieniądze zmieniają człowieka.

To jest niestety bardzo bolesna prawda, z która nic nie możemy zrobić, Mimo, że ludzie wiedzą jak jest i jak władza i pieniądz im 'idą do głowy' i się zmieniają. To jest przykre.

Ludzie, którzy mają nie wiele są bardziej wyczuleni na innego człowieka, i na jego potzeby. Natomiast 'bogacze' widzą tylko czubek własnego nosa i nie bardo interesują sie potrzebami innych ludzi...zwłaszcza tych najbardziej potrzebujących...to też jest przykre

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy