Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (8):« Pierwsza < Poprzednia 3 4 5 6 [7] 8 Następna > Ostatnia »
Metal
AutorWiadomość
Padlinka

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 1
Portfel: 1,431

brrr nie cierpie nightwiska . spiew operowy i metal to nie jest dla mnie dobre polaczenie . poprostu nie moge ich sluchac

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
26.10.2007 15:37:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Gothka =)
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 0
Portfel: 1,588

Padlinka, a mnie się takie połączenie bardzo podoba Smile Czysty, melodyjny głos kobiecy i głośna, mocna muzyka Smile Prawie jak jing i jang ;D

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
26.10.2007 20:11:06
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Sleepwalker

*

Portfel: 153

Mi także się bardzo podoba Tongue Według mnie nalezy jeszcze posłuchac Epic'i gdzie śpiewa Simone Simons i z deka chyba wyższy głos niż TarjaTongue

A słucha ktoś Finntrola? Śpiewają po szweckuTongue

27.10.2007 10:53:00
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
GothicSpirit

*

Portfel: 105

Simone śpiewa mezzosporanem, w przeciwieństwie do wokalistki Nightwisha, która śpiewa sopranem Tongue Poza tym - Epica - cudowny zespół a najlepsza ich płyta to moim zdaniem The Phantom Agony Smile

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
My heart just wants to die
27.10.2007 11:07:44
darwin

Portfel: 15

jako ze to moj pierwszy post na forum witam wszytskich goraco i zwracam sie do was z zapytaniem czy w łańcuie badz okolicach sa chetne osoby do stworzenia zespolu metalowego ?? formujemy sklad i narazie mamy gitarzyste i perkusiste szukamy reszty skladu <bas wokal 2 gitara> jesli ktos bylby zainteresowany to prosze o kontakt ze mna najlepiej droga mailowa badz przez gg moj numer to 9711207 . Mamy zamiar grac szeroko pojety metal .
P.S. to chyba nie jest odpowiedni dzial jednakze prosze o wyrozumialosc<zamiscielm ten post tutaj gdyz pewnie muzycy najczesciej zagladaja do tego dzialu > zainteresowanych prosze o kontakt
P.S. 2 na gg najczesciej jestem niewidoczny

06.12.2007 18:40:56
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,541

darwin, witaj Smile

pierwsza sprawa mozesz zalozyc nowy temat tu: klik

lub zajrzec tu tez ktos szuka: klik

pozdro

06.12.2007 19:06:15
Sleepwalker

*

Portfel: 153

A będziecie śpiewać growlem czy normalnie?

07.12.2007 14:30:24
Avalanche

*

Portfel: 212

Sleepwalker napisał(a):
A będziecie śpiewać growlem czy normalnie?

Falsetem

Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać :O

07.12.2007 16:01:08
pezet

*

Portfel: 110

chciała sie dowiedzieć po prostu co będzie można usłyszeć, bardziej wokal Vadera czy Macieja silskiego. skoro szeroko pojęty metal, to moze to być death, heavy albo jeszcze coś innego. więc co tak bulwersującego napisała Sleepwalker?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
07.12.2007 23:06:42
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

A nawet jakby falsetem to co? :O

07.12.2007 23:27:23
darwin

w pojeciu szerokopojety metal mialem na mysli nie ograniczanie sie do zadnego konkretnego gatunku czerpanie z kazdej szufladki tego co najlepsze to wzgledem muzyki co do wokalisty o ile taki sie pojawi w co juz zaczynam watpic to chcialbym aby mial szerokie predyspozycje od growlu do falsetu wlacznie polaczenie bomby atomowej z glosem aniola . A szczerze mowiac co do wokalu to nie mamy jakichs sprecyzowanych wymagan <growl na pewno odpada > kazdy komu wydaje sie ze umie spiewac niech sie odezwie dobra zabawa gwarantowana !

08.12.2007 13:37:51
Avalanche

*

Portfel: 212

Tak jeszcze odnośnie do pytania Sleepwalkera, pomijając jego sens, to nie wydaje mi się, aby taki młody mężczyzna był w stanie śpiewać growlem na próbach dłużej niż przez kilka minut. To strasznie męczy struny głosowe, chociaż nie wiem, może się nie znam - nie słucham takiego metalu i być może są wokaliści którzy potrafią cały ponad godzinny koncert tak zaśpiewać :whistle:

08.12.2007 19:29:36
GothicSpirit

*

Portfel: 105

Avalanche napisał(a):
Tak jeszcze odnośnie do pytania Sleepwalkera, pomijając jego sens, to nie wydaje mi się, aby taki młody mężczyzna był w stanie śpiewać growlem na próbach dłużej niż przez kilka minut. To strasznie męczy struny głosowe, chociaż nie wiem, może się nie znam - nie słucham takiego metalu i być może są wokaliści którzy potrafią cały ponad godzinny koncert tak zaśpiewać :whistle:

Słuszne stwierdzenie - growlem nie można pałać się bez przerwy przez długie godziny. Początkujący wokalista dopiero co rozpoczynający przygodę z ciężką muzyką nie zdoła growlować dłużej niż 30 min. Do tego trzba odpowiedniej techniki, której nie nabywa się w tydzień czy miesiąc. Faktycznie jednak są wolakiści wykonujący ten rodzaj ekspresji śpiewu, którzy potrafią utrzymać go nawet do kilku godzin, ale to już jest naprawdę czołówka.

Walking never alone
A shadow without light
Tears sprinkle my skin
My heart just wants to die
08.12.2007 19:54:53
darwin

do wydobycia ciekawej barwy glosu jest jeszcze jeden calkiem przyjemny sposob , ktory stosuje nawet ja pomimo tego ze wokalista byc nie chce mozna go odpowiednio przepic duza iloscia alkoholu<to lepsze od jajek > ze wskazaniem na ten najtanszy spod lady , ale nawet dla najlepszych w tej dziedzinie sa to lata praktyki

08.12.2007 20:55:49
Bake

*

Reputacja: 5
Portfel: 1,335

co myślicie o Vaderze? słuchacie? lubicie?

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
11.12.2007 10:43:24
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: