Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Mecz Polska - Belgia. 1:0. Bez kupionego karnego?
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 0
Mecz Polska - Belgia. 1:0. Bez kupionego karnego?

Źródło - Serwisy sportowe oraz o2.pl LINK LINK LINK

Cytat:
Według "Dziennika", o środowym meczu Polska - Belgia może być głośno w całej Europie. Jednak nie z powodu gry, ale szokującej wypowiedzi Jacka Bąka. Ujawnił on, że Belgowie chcieli kupić mecz z Polską.

- Dzień przed spotkaniem otrzymywałem nieprzyjemne telefony. Belgowie chcieli kupić od nas ten mecz. Zaoferowano 10 tys. euro za sfaulowanie kogoś w polu karnym - powiedział 81-krotny reprezentant Polski, ale zastrzegł, że nic więcej na razie nie powie.

W reprezentacji huczy po tej informacji, którą wszyscy powtarzają. Aż się wierzyć nie chce, że to może być prawda. Może to czyjś głupi żart, jakaś prowokacja, która teraz tylko mąci radość z ciężko wypracowanego i jakże ważnego dla naszej piłki zwycięstwa - pisze "Dziennik".

- To niemożliwe! - komentuje na gorąco Jan Tomaszewski. Po chwili jednak stwierdza: - Jeśli to prawda, UEFA zdyskwalifikuje Belgię. Oby tylko Jacek miał dowody na poparcie swoich słów - dodaje.

(PAP)

Cóż. Meczu w całości oglądnąć nie mogłem, ale Polacy... pokazali wysoki, wysooooki poziom i pracowali na cały mecz. Jak powiedział mój tato - zaskoczyl;i go tym, że znowu biegali przez cały mecz, mimo, że było widać, ze już nie mogą Smile

Powyżej zacytowany fragment każe mi się doś smutno uśmiechnąć - bo to, jeżeli będzie prawdą, rzuci cień na piłkę jako taką. Ech. No bo jak to się widzi, żeby takie 'polaczki' kasowały na murawie samą Belgię, a wcześniej Portugalię...

Z reguły nie biorę udziału w dyskusjach sportowych, ale myślę, że sportowcy moga o tym dużo powiedzieć...

Pozdro.

PS. Pooooolska górą! Smile

16.11.2006 14:27:09
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Svirus

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0

To dobrze świadczy o nasze drużynie, ta propozycja przedmeczowa oznacza, że jednak boją się naszych orłów Smile

Poznaj świat aforyzmów i sentencji. Przepisy na drinki .
16.11.2006 18:55:41
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Hehe Smile

no ja mam trochę wątpliwości co do całej sprawy... 10.000 euro - to pierwsza wątpliwość. Taki zespół jak belgia chce dać tak mało za pewną szansę na gola? (bez obazy naszego bramkarza?) Biggrin Chociaż ok. 40.000 zł piechotą nie chodzi...

Dwa - hmmm... mnie to wygląda mimo wszystko na prowokację. Telefon, prosta propozycja, konkretna kwota... trochę to zbyt cienkie, że tak powiem.

Mimo wszystko - na pewno będzie jakieś dochodzenie w tej sprawie, bo Jacek Bąk to wypowiedział publicznie, co jeżeli jest bezpodstawne - jest pomówieniem... A Bąk to raczej jakiś napaleniec chyba nie jest, ani jakiś krzykacz...

16.11.2006 19:48:46
Svirus

*

To raczej była prowokacja, bo Bąk zarabia 10 000 euro w kilka dni.

16.11.2006 21:06:37
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Ogladalam mecz urywkowo niestety, ale to co widzialam to az milo bylo popatrzec na taka gre, ehh znowu graja dobrze, z zaangazowaniem, z wola walki i zwyciestwa, najwazniejsze ze wkoncu w siebie uwierzyli!! Smile A Matusiak to prawdziwa rewelacja reprezentacji. Smile

Falkhor napisał(a):
znowu biegali przez cały mecz, mimo, że było widać, ze już nie mogą Smile

Wydaje mi sie, ze jest to spowodowane tez tym, ze jest nowy trener, ktory nie przywiazuje sie do naziwsk, pojawia sie duzo pilkarzy, ktorzy po raz pierwszy graja w reprezentacji. Stad, "starzy" reprezentanci musza pokazac przynajmniej zaangazowanie na boisku, bo latwo jest wypasc ze skladu i juz do niego niepowrocic....

Co do sprawy przekupstwa, mysle ze mozliwe, ze taka miala miejsce... To jest zbyt powazna sprawa, zeby Bak mial klamac, napewno UEFA sie tym zajmie i wyjasni cale to zajscie.

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

16.11.2006 23:32:54
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Totti

*

Wreszcie było miło popatrzec jak chłopaki kopia ...rewelacja .Brawo !!!

16.11.2006 23:56:22
Falkhor
Administrator
*

terelka,

Cytat:
Wydaje mi sie, ze jest to spowodowane tez tym, ze jest nowy trener, ktory nie przywiazuje sie do naziwsk, pojawia sie duzo pilkarzy, ktorzy po raz pierwszy graja w reprezentacji. Stad, "starzy" reprezentanci musza pokazac przynajmniej zaangazowanie na boisku, bo latwo jest wypasc ze skladu i juz do niego niepowrocic....

heh, i zapewne masz rację... Nowy trener zupełnie nie boi się powołać do akcji tych, których polska publiczność nawet nie zna... Grasz kiepsko - zmiana. To jest w sumie odpowiedzialnośc trenerska i wydaje mi się, że obecny trener obroni swój stołek swoimi sukcesami. niech ktoś wskaże lepsze sukcesy polskiej piłki ostatnimi laty...??

Svirus,

Cytat:
To raczej była prowokacja, bo Bąk zarabia 10 000 euro w kilka dni.

Hmmm... nie wiem, czy tyle zarabia... ale tak czy inaczej - taka kwota MOŻE skusić, zwłąszcza, jeśli masz do czynienia z piłkarzem, który tak czy siak zostanie w reprezentacji. belgowie, prawdopodobnie - się spóxnili, bo... teraz to nie jest takie pewne, czy będziesz ciągle grał Smile

17.11.2006 00:10:26
Svirus

*

Tyle zarabia, słyszałem w Wiadomościach. Gra w lidze katarskiej, a tam pieniędzy pod dostatkiem, tak jak ropy Smile
Jeśli chodzi o kwestię tego czy Bąk będzie dale grał w reprezentacji, to raczej tak bo nasza drużyna nie ma wielu gwiazd w obronie a Bąk jest jednym z lepszych obrońców.

17.11.2006 11:33:59
Falkhor
Administrator
*

Svirus, A czy liga karaska płaci mu za wystepy w naszej reprezentacji? Tongue

Dzisiejsza Rzeczpospolit apoświęciła sporo miejsca owej sprawie na ostatniej szarej stronie... Jacek Bąk nabrał wody w usta i milczy, bo... jeżeli to miał byc tylko żart, to, jak mówi Tadeusz Fogiel (menedżer J. Bąka) - jacek mógł to zatrzymać tylko dla siebie. Ale jednak o tym powiedział. Menedżer zastrzega tez, ze przytaczane przez 'Dziennik' słowa 'Belgowie chcieli kupić od nas ten mecz' nie zostały przez Baka wypowiedziane.

Hmmmm... Ale co do kwoty no to fakt, też napisano, że 10.000 euro jes smieszne, bo tyle to Bąk nosi w tylnej kieszeni (powiedział to B. kaczmarek, drugi trener). zatem był to zpaewne głupi żart albo głupota któregos z Belgów, który sądził, że członkowie naszej reprezentacji zupełnie nie mają za co zyc Tongue

17.11.2006 11:41:53
Svirus

*

Falkhor napisał(a):
Svirus, A czy liga karaska płaci mu za wystepy w naszej reprezentacji? Tongue

Liga nie, tylko PZPN ale nie o to tutaj chodzi. Bąk zarabia dużo i taka kwota jest mu nie potrzebna(na dodatek w ten sposób zarobiona). Myślę, że nawet gdyby to było 100 000 euro to Jacek pokazałby, że jest patriotą i nie zgodziłby się.
Sprawa już zajmuje się UEFA i PZPN, najważniejsze jest to, że pokonaliśmy Belgię i zaczynamy się liczyć na arenie europejskiej piłki.

17.11.2006 12:06:51
ziomalka
P A V U L O N ^^
*

Reputacja: 6

Ja niestety meczu nie byłam w stanie obejrzeć, jedyne co było możliwe, to transmisja w radiu - jakiś nawiedzony komentator niesamowcie przeżywał każdą próbę akcji stworzonej przez Polaków Biggrin

Dlatego też w sprawie formy naszych nie moge się wypowiadać, ale ukłooony w stronę naszych rodaków, wygraaaliśmy Biggrin Biggrin Biggrin

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
17.11.2006 15:27:09
terelka
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy

Svirus napisał(a):
Myślę, że nawet gdyby to było 100 000 euro to Jacek pokazałby, że jest patriotą i nie zgodziłby się.

Też tak uważam Smile Zwłaszcza, że Bąk był przez dłuższy czas kapitanem reprezentacji,a to zobowiązuje...

Falkhor napisał(a):
A czy liga karaska płaci mu za wystepy w naszej reprezentacji? Tongue

To nie ma nic do rzeczy przeciez Smile
W Katarze zarabia niezle sumy, przeciez głównie dlatego zdecydował się tam grac Animatedwink

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

17.11.2006 16:53:47
Falkhor
Administrator
*

terelka, Mnie o t płacę chodziło o to, ze u nas na pewno nie dostaje tyle, co w katarze... więc... żeby wyrównac straty, to pewnie ktoś by mu sugerował dodatkowy zarobek Tongue O to mnie biegało Tongue

i też myślę, że Bąk to w porządku człek... w końcu... reprezentacja... 81krotny reprezentant Smile

17.11.2006 17:47:58
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

tapety na pulpit DownloadStudio Perfumy Perfumeria owiewki samochodowe bielizna