Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masz dowód osobisty wydany w latach 1996-2000 - WYMIEŃ!
17.11.2007, 12:28:27

Dzięki za wiadomość tylko ja to wszystko próbowałem zrobić i NIC :/ nikt sie tym nie przeją choć można powiedzieć że doszło do tego że aż kłóciłem się o to zaświadczenie i dalej nic i co ja na taką urzędniczkę poradzę jak ona powie że Nie wyda i już. Dla jasności dodam że to jedna z pod Łańcuckich gmin żeby nie oczerniać urzędu miasta ale mam ochotę jeszcze tam zadzwonić i dowiedzieć się jakie praktyki oni w takich wypadkach stosują... czy też tak utrudniają życie obywatelom.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
17.11.2007, 20:58:24

zzzz, Po co ci jakieś zaświadczenie iż zgubiłeś dowód osobisty?- Po prostu składasz podanie o nowy z zaznaczenie co się stało z poprzednim- a obowiązkiem pracowników urzędu jest zajecie się ta sprawa- czyli wpisanie tego dokumenty na listę dokumentów nieważnych- a po drugie zgłoszenie to wszystkim bankom, czy innym instytucjom które dysponują twoikm majatkiem- i po sprawie. Do tego nie trzeba żadnych zaświadczeń.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
18.11.2007, 12:34:38

kinga69, Echhh... Bo jak Ci ktoś ukradnie dowód albo go zgubisz, to zanim dostaneisz nowy lepiej dac znać policji - wtedy, gdy się nim ktoś posłuży - masz podstawy, aby udowodnić np. to, że nie brałaś/eś kredytu.

zzzz, jeżeli urzędniczka działa opieszale, proś o kontakt z jej przełożonym. Dowód i tak dostaneisz (kiedyś...) ale warto pójśc na policję i zgłosić utratę dowodu. powinni to obie odnotować... Tak samo w urzędzie, który wydał Ci dowód. Ktoś tym musi się zająć. Więc tak czy tak złóż wniosek o wydanie nowego dowodu. urzędniczka może sobei psioczyć, ale ma zakichany obowiązek go przyjąć.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy