Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masz dowód osobisty wydany w latach 1996-2000 - WYMIEŃ!
21.08.2007, 23:59:09

podobno przedłużyli czas w ktorym trzeba wymienic dowod ...

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
06.09.2007, 09:55:00

Bake, I dlatego zniknęły kolejki. BO ludzie znowu to samo - NO TO MAM CZAS... I znowu pod koniec terminu będzie się można zarypac w kolejce :/
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
06.09.2007, 21:35:54

ja skladajac wniosek w czewrwcuczekalam juz ponad 2 miesiace !

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
06.09.2007, 22:09:00

Padlinka napisał(a):ja skladajac wniosek w czewrwcuczekalam juz ponad 2 miesiace !

To dlugo czekałaś. Ja dowód dostałam po dwoch tygodniach Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Falkhor napisał(a):BO ludzie znowu to samo - NO TO MAM CZAS... I znowu pod koniec terminu będzie się można zarypac w kolejce

Heh a nie lepiej to zrobić teraz i mieć to z głowy ??

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
07.09.2007, 09:46:09

rudzia, A pewnie że lepiej, tylko po co jaaaaak sięeeeeeeeee maaaaaaaa czaaaaaaaaaaaaasssss??

I wtedy jak taka padlinka pójdzie sobie robić pierwszy dowodzik, to z racji natłoku zgłoszeń będzie musiała czekać nie wiadomo ile. Z resztą - ogólnie ludzie, którzy mają sprawę w tym samym urzędzie, będą musieli gnieść się w kolejce z tymi, co to na ostatnią chwilę czekają.
08.09.2007, 21:05:07

Falkhor masz rację, ale na to nic nie poradzisz, bo ludziom nie wytłumaczysz. Moja mama zmieniła sobie ostatnio dowód. W sumie tez chyba czekała na ostatnią chwilę, ale napewno toz robiła przed tym jak powiedzieli, że przedłużają czas....

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
09.09.2007, 09:02:11

Jestem jeszcze ciekaw, jak WIELE osób ma świadomośc tego, że... NIE PRZEDŁUŻONO terminu NA WYMIANĘ dowodu, tylko CZAS OBOWIĄZYWANIA dowodów książeczkowych dla osób, które złożą wniosek np. 30 grudnia. Zauważył ktoś tę subtelną różnicę? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

[center]
Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji [/center]

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
09.09.2007, 12:47:19

Gdzie to wyczytałeś ??Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
09.09.2007, 13:34:00

A ja jeszcze wniosku nie złożyłam... ^^"
09.09.2007, 13:47:37

Falkhor ma pewnie jakieś znajomości, bo na tym skanie są zamazane jakieś pola.. i w ten sposób chroni swoje kontakty Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
09.09.2007, 18:45:31

rudzia, O tu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
09.09.2007, 20:32:39

a żebym ja jeszcze coś widziała :lol-sweat:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
17.10.2007, 08:17:40

Heh Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji No prosze Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na to, ze jednak kupa ludzi stwierdziła, że ma czas na spacer do urzędu DO MARCA... A nie do końca grudnia. Raaanyyy...
16.11.2007, 22:08:02

Hej a wiek ktoś może jak sie postępuje w przypadku zgubienia dowodu? na policji powiedziano mi ze oni takiego zgłoszenia nie przyjmą i ich to nie interesuje nie wydają jakichkolwiek zaświadczeń tylko organ który dowód wydawał.... no ok w urzędzie powiedziano mi że oni też nie wydają takich żadnych zaświadczeń... ;] mało tego pani nie przyjmie podania bo ona wie"z doświadczenia" że często dowody wracają same. Nie wiem czy ten fakt że muszę czekać żeby złożyć podanie to wymysł pani urzędniczki która po długich pertraktacjach wydała mi podanie ze złością mówiąc że jak tak bardzo chce to złożyć to proszę tylko ona mi załatwi że będę czekać na dowód ponad 3 miesiące!! Jeszcze przy okazji prawiła mi jakieś morały że powinienem na niego uważać skoro miałem to szczęście posiadać plastikowy dowód "przecież oni nie będą co chwile wyrabiać mi nowego" :/

To jest jakaś parodia!! czy ktoś miał może podobne problemy?

17.11.2007, 00:47:09

zzzz, Dawno, dawno temu jak MILICJa produkowała dowody osobiste Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji to do niej się chodziło. Teraz idzie się do organu wydającego ten dokument, czyli aktualnie - i dla łańcuta - Urząd Burmistrza (czyli raczej dosłownei Urząd Miasta). Wchodzisz głównym wejściem i idziesz w pierwszy korytarz w prawo Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Urzędnik nie ma nic do gadania - może sobei snuć opowieści i tyle. ALE jednak jak już zgubisz dowód - UWAŻAJ. Obecnie KTOŚ na Twój dowód przy odrobinie sprytu moze wziąc np. kredyt albo pożyczkę. POLICJA może interweniowac w przypadku kradzieży, ale po kolei.

Dlatego trzeba by:
- iśc do UM i zgłosić zagubienie dowodu
- powinieneś dostac zaświadczenie,z którym trzeba by iśc na policję i zgłosić utratę dowodu
albo wogóle iśc na policję - i upomnieć się o to, że to wazny dokument w końcu...

Radzę nie zostawić tego tak, by nie wiadomo, co się z tym działo...

[ Dodano: 2007-11-16, 23:50 ]
Cytat:Jeśli zostałeś okradziony lub zgubiłeś dowód osobisty...

– zgłoś to bezzwłocznie na policję,
– zawiadom o tym Urząd Gminy bądź Miasta,
– dopilnuj, żeby osoba pracująca w tym urzędzie lub policja poinformowała o zgłoszeniu utraty dokumentu MIG-DZ,
– upewnij się w swoim banku, czy dokument rzeczywiście figuruje na tej liście,
– jak najszybciej złóż też podanie o nowy dowód,
– załóż też archiwum sprawy, kseruj wszystkie dokumenty – nie wiadomo, kiedy będą mogły się przydać!

Zapamiętaj, wszystkiego musisz dopilnować sam!
Źródło - Wiadomości 24 PL
http://www.wiadomosci24.pl/artykul/zwykl..._8057.html

A tu jeszcze link do strony POLICJI Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
http://www.wolow.policja.gov.pl/www/inde...r=15&menu=

moze to Ci pomoże Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy