Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masz dowód osobisty wydany w latach 1996-2000 - WYMIEŃ!
16.07.2007, 09:20:08

rudzia,
Cytat:jak bym nie była obywatelką żadnego kraju nie musiałabym płacic podatków i byłabym bogatsza i bym sobie kupiła domek w górach
zaraz zaraz: jak byś nei była obywatelką żadnego kraju :?: hmmm to kto by ci wtedy sprzedał domek w górach :?:
pablo,
Cytat:raczej przed fiskusem nie uciekniesz
oj tak - są 2 rzeczy, których możemy być pewni: śmierć i podatki :lmao:

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
16.07.2007, 09:43:16

bezpaństwowiec to człek wolny aż do bólu - tak wolny, że w sumie prawie nic nie może, jeśli chodzi o własność - może na biegunie coś by dla siebie znalazł. Ewentualnie pozostaje dzierżawa, ale wtedy trzeba meić kase - a zarabiać też trzeba. Zostają prace sezonowe i kradzieże Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
16.07.2007, 14:22:48

Falk,
Cytat:Ewentualnie pozostaje dzierżawa, ale wtedy trzeba meić kase - a zarabiać też trzeba.
hmmm a żeby zarobić, to trzeba być zarejestrowanym, a żeby być zarejestrowanym trzeba mieć stałe (bać tymczasowe) miejsce zamieszkania...i koło się zamyka Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Cytat:Zostają prace sezonowe i kradzieże
hmmm no jakieś wyjście...ale raczej bycie człowiekiem 'bez tożsamości' nei może się dobrze skończyć :!:

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

16.07.2007, 20:03:04

levi napisał(a):zaraz zaraz: jak byś nei była obywatelką żadnego kraju hmmm to kto by ci wtedy sprzedał domek w górach

boshe levi a pomarzyc nie mozna ??Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Jeszcze chodziłam do szkoły i wiem, że sie pewnych rzeczy nie da przeskoczyc. Ale jak by cos to domek w górach bym ukradła :sweet: :lol-sweat:

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
16.07.2007, 20:12:30

rudzia,
Cytat:boshe levi a pomarzyc nie mozna ??
ahaaaa :lmao: to taka zamiana Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji heh a no można można...
też bym tak chciał: mieć domek, zarabiać kase i nie odprowadzać podatków :lol-above:

a wracając do tematu, to wydaje mi się, że wymiana dowodów była i jest koniecznością :!: wystarczy, że spojrzę na książeczkę mojej babci czy dziadka - przecież z tego nie da się nic wyczytać =D a to znowu nie są takie wielkie pieniądze...

ja słyszałem gdzieś jeszcze, że za parę lat będziemy mieli (w całej UE) kolejną wymianę dowodów, w których będziemy mieli odcisk lini papilarnych oraz skan siatkówki - moim zdaniem to jest naprawdę trafne rozwiązanie :!: skończą się matactwa i przekręty...już się nie da 'dorobić tożsamości' Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

16.07.2007, 21:54:57

levi napisał(a):ja słyszałem gdzieś jeszcze, że za parę lat będziemy mieli (w całej UE) kolejną wymianę dowodów, w których będziemy mieli odcisk lini papilarnych oraz skan siatkówki - moim zdaniem to jest naprawdę trafne rozwiązanie :!: skończą się matactwa i przekręty...już się nie da 'dorobić tożsamości' Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Też to słyszałam i z jednej strony to jest wspaniała sprawa - ale z drugiej bedziemy musieli zdać sobie sprawę z nowych, nieco wyższych kosztów takowych dowodów, no ale coś za coś Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
17.07.2007, 10:06:04

ziomalka,
Cytat:Też to słyszałam i z jednej strony to jest wspaniała sprawa - ale z drugiej bedziemy musieli zdać sobie sprawę z nowych, nieco wyższych kosztów takowych dowodów, no ale coś za coś
tak, ale teraz dużo słyszy się o tzw dorabianiu tożsamości, a wtedy to się definitywnie skończy XP

17.07.2007, 12:05:40

levi napisał(a):tak, ale teraz dużo słyszy się o tzw dorabianiu tożsamości, a wtedy to się definitywnie skończy XP
I dlatego właśnie jestem ZA takim pomysłem na zakończenie podrabiania tożsamości Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
17.07.2007, 15:06:46

ziomalka napisał(a):I dlatego właśnie jestem ZA takim pomysłem na zakończenie podrabiania tożsamości

Ty jesteś za...a co mają powiedziec Ci, którzy właśnie się trudnią podrabianiem cudzej tożsamości. Jak wymienią już dowody na te nowoczesniejsze to za co ci malwersanci utrzymają swoje rodziny ?? :lol-sweat: ;D

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
17.07.2007, 21:07:56

rudzia napisał(a):Jak wymienią już dowody na te nowoczesniejsze to za co ci malwersanci utrzymają swoje rodziny ?? :lol-sweat: ;D
MOże znajdą sobie bardziej przyzwoity zawód do uprawiania a nie oszustwa i przekręty tożsamościowe ? Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
17.07.2007, 22:11:57

ziomalka napisał(a):MOże znajdą sobie bardziej przyzwoity zawód do uprawiania a nie oszustwa i przekręty tożsamościowe ?

Ziomie jaką Ty posiadasz piekną wiare w człowieka. Nie wierze w to, że jak sie zmienią dowody nie skoncza sie malwersacje. One po prostu przybiora inne oblicze...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
18.07.2007, 09:18:23

Offtop...

Ktoś wymieniał dowód ostatnio? jaka jest cena?
I co ze zdjęciem? Wystarczy takei zwykłe czy juz trzeba robić to holograficzne czy jakieś tam?
18.07.2007, 10:06:34

Cytat:Ktoś wymieniał dowód ostatnio? jaka jest cena?
I co ze zdjęciem? Wystarczy takei zwykłe czy juz trzeba robić to holograficzne czy jakieś tam?
Falkhor, czyżbyś jeszcze nie wymienił? :O

Anioł nigdy nie upada.
Diabeł upada tak nisko, że nigdy się nie podniesie.
Człowiek upada i powstaje.
[Dostojewski]
19.07.2007, 21:16:12

Falkhor napisał(a):Offtop...

no dobra już warcam do tematu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Falkhor napisał(a):Ktoś wymieniał dowód ostatnio? jaka jest cena?

z tego co wiem to wymiana dowodu kosztuje 60 zł a zdjęcie takie normlane jak to do dowodu czyli z odsłonietym chyba lewym uchem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
;D :lol-sweat:

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
20.07.2007, 06:30:46

Gothka =), Ja już wymieniłem, baaaaa, nawet nie wymieniałem, po prostu wydali mi już taki, jak trzeba Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji nigdy nie miałem 'książeczki' Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji A pytałem dlatego, żeby może inne osoby czytające Forum dowiedziały się, ile to kosztuje i co ze zdjęciem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy