Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Magazynowanie CD/DVD
06.04.2007, 20:12:44
Magazynowanie CD/DVD
No właśnie... Obecnie na rynku mamy sterty gazetek, które puszczają dobrze tłoczone płytki z filmami. O pismach komputerowych nie wspominam - zawsze z jakimś wydaniem CD lub DVD. Do tego dochodzi jeszcze... włąsna archiwizacja danych/kopie bezpieczeństwa.

Jak u Was wygląda magzynowanie dużej ilości płytek? Format mają uniwersalny - wszystkich firm, różnią się kolorami Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji ale... OPAKOWANIE.

Mam taką niby walizkę, w środku nylonowe koperty na płytkę. W jednym takim siedzi chyba 64 krążki. ALe sa i inne:
- półeczki
- szafeczki
- szuflady
- papeirowe koperty
- pudełka slim i standard
- luzem :eek:
- segragatory...

jak wy rozwiazujecie ten problem? O ile taki macie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
06.04.2007, 21:27:54

Co cenniejsze do osobnego plastikowego pudełeczka... np. cala kolekcja Niezbędników, i wszelakiego dobrego pełnego softu.

Filmy DVD to są od razu w opakowaniach, chyba, że są to filmy z gazet - gdy są dobre - to również do jakiegoś pudełeczka...

Cała reszta do Cake'ów oraz papierowych kopert.

Liberate tute me ex inferis
Znajdź wszystkie posty użytkownika
06.04.2007, 22:16:16

ja trzymam plyty w kejkach Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i te ktore sa mi potrzebne w jednym stojaki w opakowaniach - oryginalne gierki lub plyty z programami ktore dostalem przy zakupie kompa Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji duzo instalek roznych rzeczy trzymam na dysku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
07.04.2007, 09:13:02

Ahab, ja się właśnie zastanawiam nad... papierowymi kopertami - bo w Cake'u to kurcza ciężko przeglądać, a znaleźć coś... to trzeba wszystkimi tłuc. Poza tym mam na nie dobre miejsce, więc w kopertach przewalać ich nie będę, więc wydaje się to dobrym pomysłem.

Qmar, Włąśnie mnie chodzi o sytuację, gdy mie masz dysku 10-terabajtowego Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
07.04.2007, 16:31:30

Falkhor, papierowe koperty sa dobre jak masz np szuflade wtedy mozna je bez rzucania i poniewierania przegladac i zajmuja baaaaardzo malo miejsca
w rolce mnie wkurzaja bo jak chce cos znalexc to sie trzeba nagimnastykowac z taka sterta

na jakies super plytki mam taki segregator na 60 chyba sztuk - ale dopiero polowe mam a juz troche zbieram Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
07.04.2007, 17:23:44

Demonesssa, wlasnie pisalem, ze mam miejsce idealnei pod koperty Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Kompresja przestrzeni byłaby na prawdę znaczna i w sumie juz się przekonałem do tej metody wiec może po świętach uda mi się ją zrealizować Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Aha - tylko są różne koperty Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji papierowe to sprawdzona klasyka, ale widziałem takie nylonowe... Hmmm...
07.04.2007, 17:51:57

najlepsze sa kejki Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji wrzucasz do kejka np 20 plyt i stoi na biorku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
07.04.2007, 19:14:45

Qmar, No ale masz 12 kejków Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i szukas zpowiedzmy 'nagranie Weselne Stacha i ZOchy'. Nom. Jedna płyta. A 12 kejków... Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
07.04.2007, 21:25:28

Dobra filmy akurat trzymam na dysku Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i niektore instalki gier tez Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
mam 3 kejki w jednym seriale typu lost lub fastlane na dvd w drugim kejku mam czyste plytki a w 3 kejku gry na cd lub dvd i juz

09.04.2007, 07:29:16

Qmar, Tak czy inaczej jak zadzwoni do Ciebie KTOŚ i powie Ci, że porzebuje 13 odcinka 2. serii, no to musisz te płyty przegrzebywać. Ja jestem chorobliwie ostrożny na ich punkcie i niektóre CDeki, co mają już... olaboga... 7-8 LAT... są bez jednej ryski...
09.04.2007, 09:56:27

Falkhor, jak ktos zadzwoni to ja wiem gdzie mam te plyte - nie martw sie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji pozatym zawsze moge powiedziec ze pozyczylem zeby miec spokoj Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji po za tym od czasow gima nie pozyczam zabardzo plyt bo nieraz pozyczalem polowa nierwacała albo wracala jakby je ktos papierem sciernym przecierał ;/

09.04.2007, 20:32:02

Qmar, ja jestem straszcznei - jak wspomniałem - na tym uprzedzony dlatego tak sobie myslę, jak tu zminimalizować straty, ponieważ jak długo można komuś mówić, ze się coś komuś pożyczyło, hehe Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji i wszystko mi mowi, ze to będą papierowe koperty...
23.07.2007, 14:09:31

ja mam swoje płyty w sejfie w kejkach ;]

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy