Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lokalna Giełda - Nowy serwis w łańcuckiej cyberprzestrzeni
15.11.2006, 10:48:14
Lokalna Giełda - Nowy serwis w łańcuckiej cyberprzestrzeni
Kilka dni temu wystartował autorski, tak podejrzewam, serwis Lokalna Giełda. Tutaj możecie przenieść się na jego stronę:

LOKALNA GIEŁDA

Jak widać, rozwój naszego miasta ma także aspekt cyberprzestrzenny Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Ostatnio pisaliśmy o budowie Galerii Parkowej, otworzeniu LIDLa, remoncie zamku... To wszystko ma wymiar jak najbardziej realny.

I nie ma co ukrywać, że w końcu nadszedł czas rozwoju internetowego i zaistnieniu w necie większej części naszego miasta, niż tylko serwisy gminy, miasta i powiatu Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
Wchodzą do niego sami mieszkańcy. I, jak myślę, powyższa strona jest tego przykładem.

Co tam zauważyłem:
- nazwa sugeruje giełdę, ale są tam także wiadomości, felietony, itp.
- prosta, szybka i estetyczna szata graficzna
- lokalny serwis ogłoszeniowy - jest szansa, że stanie się trwałym i pewnym źródłem ofert i miejscem ich składania
- 'interesuje nas Łańcut' wskazuje na to, ze będzie to serwis specjalnie poświęcony naszemu miastu
- skrót najbliższych i minionych wydarzeń w mieście i najbliższej okolicy
- serwis pogody
- duży banner na głównej stronie oraz mniejszy na dole strony
- oferty ogłoszeń nie są jeszcze z tych 'bezpieczniejszych', gdyż serwis umożliwia jedynie kontakt między osobami (coś jak np. gazeta Anonse). Wystawienie ogłoszenia przebiega też w kilku etapach.

Jako giełda to myślę, że na chwilę obecną i tak najmocniejszą marką jest Allegro, gdzie zakupy robi się po prostu z dużym stopniem bezpieczeństwa. Serwis dopiero wystartował, więc jego marka ukształtuje się dopiero za jakiś czas, ale wg mnie start tej strony jest ok.

Pooozdrawiam.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy