Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (4):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] 4 Następna > Ostatnia »
Lekarze chcą 120 zł za godzinę pracy
AutorWiadomość
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Status: Offline
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

el-komendante,

Cytat:
Jak ci nie pasuje to nie chodz do lekarza, albo nie plac skladki do zusu, zobaczymy czy wezma pod uwage twoj sprzeciw.

jak mam iść do lekarza (a nie byłem już z 4 lata) to pójdę do specjalisty, prywatnego specjalisty...wybacz, ale nie dam zarobić budżetówce Tongue

Cytat:
No i co nie zgodzisz sie zeby lekarz specjalista zarabial 7500

więc chcesz zarabiać 7,5 k na miecha...hmmm no nieźle nieźle...qrcze nie mogę sobie przypomnieć ile zarabiają lekarze, policjanci i strażacy...hmmm ale ta 3ka mieści się w tym 7,5 k ŁĄCZNIE :O
Falkhor,

Cytat:
myśl sobie co chcesz. nawet to, że lekarz który przesiedzi w budzie 7 lat ma dostać z 'urzedu' 120zł za godzinę.

Falk, nie ma wyjścia - zmieniamy kierunek studiów :hihi: - lekarz to istna zyła złota :hihi: heh oj oj oj - śmiać mi się chce Rotfl

Cytat:
Oki, to prawda - całkowicie lekarze odejśc od łóżek nie mogą. Ale jak jeden zostanie na cały oddział,

dokładnie :!: to co robią to poprostu SZOK :eek: - miałem niedawno bliską osobę w szpitalu i wiem jak wygląda opieka :eek: i za to 7,5 patyka :?: :?: :?: :eek:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
05.12.2007 13:59:29
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
el-komendante

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 67

Nie dasz zarobic budzetowce??
Oj biedny maly czlowieczku czy chodzisz czy ni chodzisz to i tak twoi tatus i mamusia placa na publiczna sluzbe zdrowia pieniazki wiesz.
A jak pojdziesz do prywatnego specjalisty to wezmie 120 zl ale nie za godzine ale za wizyte, malutki i jak bedzie potrzeba to polozy cie panstwowym szpitalu bo w gabinecie to moze nie za wiele wiesz.
jak sobie nie mozesz przypomniec ile zarabiaja to jest to kilka postow wyzej, a chca wlasnie 7.5 kanta wlasnie tyle i ani grosza mniej.
A studia mozesz probowac zmienic zareczam ze nie jest to 6 lat siedzenia na necie i chlania w akademiku kolego. zobaczymy czy dasz rade, nie podpuszczam cie ale
penwie nawet sie nie dostaniesz.
A widzisz jednak byla potrzebna pomoc zlych lekarzy, po co zes wyslal do nich bliska osobe, trzeba ja bylo w domu leczyc. przeciez kazdy polak zna sie na pilce noznej i medycynie.

jak sie nie najadłes to sie nie nalizesz
05.12.2007 16:24:13
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

levi', hehe Smile Fajnei by było, jakby lekarz zarabiał 7.000 po studiach, policjant z wyższym wykształćeniem - 8-9.000, strażak - za miesiąc ok. 8.000. ja jestem na rpawdę NA TAK, chce, aby tyle zarabiali. Trzeba tylko poczekać, aż wzrost gospodarczy i odkrycie paliw kopalnych napędzi nam wartość pieniądza... powiedzmy... 1zł = 15 funtów? Smile :sweet: :sweet: :sweet: :sweet: :sweet:

05.12.2007 16:29:25
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

el-komendante,

Cytat:
Nie dasz zarobic budzetowce??
Oj biedny maly czlowieczku czy chodzisz czy ni chodzisz to i tak twoi tatus i mamusia placa na publiczna sluzbe zdrowia pieniazki wiesz.

nie dam :!: i bardzo proszę: wara od moich rodziców :!: :!: :!: to, że muszą na zas zarabiać to wystarczający nietakt...

Cytat:
A jak pojdziesz do prywatnego specjalisty to wezmie 120 zl ale nie za godzine ale za wizyte, malutki i jak bedzie potrzeba to polozy cie panstwowym szpitalu bo w gabinecie to moze nie za wiele wiesz.

naszczęście jestem zdrowym człowiekiem....ahaa i do małych nie należę =D

Cytat:
A studia mozesz probowac zmienic zareczam ze nie jest to 6 lat siedzenia na necie i chlania w akademiku kolego

do mnie pijesz :?: :O stopuj facet :!: :!: :!:

Falkhor napisał(a):
levi', hehe Smile Fajnei by było, jakby lekarz zarabiał 7.000 po studiach, policjant z wyższym wykształćeniem - 8-9.000, strażak - za miesiąc ok. 8.000. ja jestem na rpawdę NA TAK, chce, aby tyle zarabiali. Trzeba tylko poczekać, aż wzrost gospodarczy i odkrycie paliw kopalnych napędzi nam wartość pieniądza... powiedzmy... 1zł = 15 funtów? Smile :sweet: :sweet: :sweet: :sweet: :sweet:

no i właśnie :!: teraz pytanie...chciałbym aby głównie el-komendante na nie odpowiedział : wzrost gospodarczy nie pozwala na zbyt wiele...i dlaczego dać lekarzom, a innym już nie :?: bo dla wszystkich nie wystarczy (zwykłe prawo rynku - jadnym dajesz, innym odbierasz)

05.12.2007 21:39:50
el-komendante

*

Jestes tak zindoktrnowany pisiorowska paplanina ze nie dociera do ciebie nic. Jestes gorszy niz moja babcia ktorej czasem jestem w stanie wytlumaczyc ze nie wszystko co mowi pewien ksiadz z torunia jest dogmatem i prawda objawiona. Nie wszystko co mowi w pudelku najmadrzejszy ze wszystkich jarkow nie zawsze jest prawda. Powtarzasz slogany jakbys mial dostep do sciagawek PISU. Nie przekonam cie ze jestes w bledzie, przykro mi.

05.12.2007 22:22:15
levi'
Moderator
*

el-komendante,

Cytat:
Jestes tak zindoktrnowany pisiorowska paplanina ze nie dociera do ciebie nic. Jestes gorszy niz moja babcia ktorej czasem jestem w stanie wytlumaczyc ze nie wszystko co mowi pewien ksiadz z torunia jest dogmatem i prawda objawiona. Nie wszystko co mowi w pudelku najmadrzejszy ze wszystkich jarkow nie zawsze jest prawda. Powtarzasz slogany jakbys mial dostep do sciagawek PISU. Nie przekonam cie ze jestes w bledzie, przykro mi.

no pięknie to napisałeś pięknie - co prawda nic się nie zgadza, ale podziwiam za sam fakt pisania takich dyrdymałów :hihi:
zadałem proste pytanie:

Cytat:
teraz pytanie...chciałbym aby głównie el-komendante na nie odpowiedział : wzrost gospodarczy nie pozwala na zbyt wiele...i dlaczego dać lekarzom, a innym już nie :?: bo dla wszystkich nie wystarczy (zwykłe prawo rynku - jadnym dajesz, innym odbierasz)

chciałbym żebyś na to odpowiedział...więc czekam i pomijam komantowanie tego co napisałeś wyżej, bo szkoda sobie palców tępić na odpisywanie...

ODPOWIEDZ NA PYTANIE...

[ Dodano: 2007-12-06, 08:09 ]
ahaa i jeszcze jedno, bo widzę, że do sprawy podchodzisz od strony emocjonalnej: "nie chcą nam dać"...a popatrz od strony ekonomicznej: skąd dać :?: :!:
dawać jest łatwo...jak się ma skąd.

[ Dodano: 2007-12-06, 08:10 ]
el-komendante,

Cytat:
Nie przekonam cie ze jestes w bledzie, przykro mi.

a właśnie się postaraj :!: :!: :!: nooo chyba, że brak argumentów... :hihi:

06.12.2007 09:07:16
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

el-komendante,

Cytat:

Heh Smile :sweet: :sweet: :sweet: :sweet: To jest dopiero indoktrynacja Smile
Jak z Levi'm się na temat ekologii nie zgadzam :] Tak on przynajmniej przytacza jakieś argumenty, z którymi można wogóle polemizować. Nawet jeśli używa haseł PiS to co w tym złego, skoro się z nimi zgadza i taki jest punkt jego widzenia, który na dodatek potrafi zargumentować?

el-komendante, Może po prostu TWOJA rodzinaka albo i TY sam zarabiasz dzięki lekarzom? Albo dostajesz kiesoznkowe od pana doktora / pani doktor więc jest Ci na rękę minimum 7,5 kanta? Albo ironizujesz paplając o tym, że mają dostać i basta. Jasiu chce dostać cukierka, bo tak. Wtedy chciałbym, aby policja i strażacy zrobili to samo - i wiesz co - WOLAŁBYM chorować, niż żyć w niebezpeicznym państwie. O. Dlatego działalania lekarzy i takei żądania są po prostu IRRACJONALNE.

Cytat:
lekarz zarabiał 7.000 po studiach, policjant z wyższym wykształćeniem - 8-9.000, strażak - za miesiąc ok. 8.000.

I wszystko jasne Smile
Animatedwink

06.12.2007 10:06:47
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
el-komendante

*

Po pierwsze to nie wy ani wam podobni medrcy ludowi bedziecie decydowac czy mozna zarabiac wiecej czy mniej. Bo ani sie na tym znacie, ani macie do tego mandat.
Po drugie osobiscie mozecie sie z tym nie zgadzac i takie wasze swiete prawo
Po trzecie mozecie symaptyzowac z kim chcecie swiadczy to tylko o was, waszej edukacji, swiatopogladzie, oczytaniu, znajomosci swiata i realiow nim rzadzacych.
Po czwarte jak strazakom malo niech protestuja tak jak moga, jak zostawli strazakami to wiedzieli jakie sa mozliwosci strajku
Po piate nie mam nic przeciwko podwyzkom dla wszystkich ktorzy sa tego warci nie zaleznie w jakiej dziedzinie buzdzetowki pracuja.
Po szóste to rynek powinien ksztaltowac popyt i podaz na usługi jakimi przeciez sa manipulacje medyczne
Po siodme faktycznie nie jestem ekonomista i nie znam sie na przesunieciach budzetowych ale nie kazdy musi sie zanc na wszytkim tak jak wy chlopcy(nie chce tutaj pisac o dotychczasowych wydatkach budzetu panstwa typu most wzdluz rzeki i czy peron we wsi dla intercity)
Po osme szczerze mam w D... to co myslicie, i jakie macie zdanie na ten temat, myslcie sobie co chcecie, szczekajcie, a ja bede robil swoje, a wy i tak predzej czy pozniej traficie do jednego z tych konowalow ktorych tak nienawidzicie.
A i tak na marginesie uwazacie ze Polska ma najgorszy wzrost gospodarczy czy PKB w europie?? Bo polski lekarz zarabia gorzej niz jego kolega nie tylko z GB czy Niemiec ale takze Bialorusi, Czech, Słowacji, Wegier i innych krajach bloku wschodniego (a tu tak zacni specjalisci od gospodarki chyba nie podniosa argumentu ze sa to kraje bogatsze chocby Wegry sa zupelnie bez wzrostu, sa na skraju zupelnego krachu)

06.12.2007 17:30:47
levi'
Moderator
*

el-komendante,

Cytat:
Po pierwsze to nie wy ani wam podobni medrcy ludowi bedziecie decydowac czy mozna zarabiac wiecej czy mniej

heh właśnie wyszło na jaw całe twoje ego... decydowanie a wyrażanie opini to 2 różne rzeczy drogi 'kolego' - tego pierwszego nam chyba nie zabronisz :?: :wow:

Cytat:
Po czwarte jak strazakom malo niech protestuja tak jak moga, jak zostawli strazakami to wiedzieli jakie sa mozliwosci strajku

no fakt, lekarz jak strajkuje to cierpi całe społeczeństwo, więc mają większą siłę ognia...tylko jakim kosztem...

Cytat:
Po osme szczerze mam w D... to co myslicie, i jakie macie zdanie na ten temat, myslcie sobie co chcecie, szczekajcie, a ja bede robil swoje, a wy i tak predzej czy pozniej traficie do jednego z tych konowalow ktorych tak nienawidzicie

heh mówisz róznież o sobie :lol-sweat: więc uważaj Rotfl

Cytat:
A i tak na marginesie uwazacie ze Polska ma najgorszy wzrost gospodarczy czy PKB w europie?? Bo polski lekarz zarabia gorzej niz jego kolega nie tylko z GB czy Niemiec ale takze Bialorusi, Czech, Słowacji, Wegier i innych krajach bloku wschodniego

ja jednak odsyłam do studiowania (tj przeglądania) ekonomii - wzrost PKB nie świadczy o rzeczywistych możliwościach państwa - szkoda, że tego nie wiesz xD

06.12.2007 18:12:35
el-komendante

*

Człowieku za krotko zyjesz na swiecie i za malo w zyciu widziales masz jakies tam swoje poglady z ktorymi trudno sie zgodzic i z ktorymi trudno dyskutowac bo ty argumenty rozumiesz opatrzenie, mowisz najpierw o wzroscie gospodarczym a jak odpieram ten argument to ty odwracasz kota ogonem i mowisz ze nie jest on adekwatny do mozliwosci panstwa, faktycznie nie jest, ale po co podnosisz takie argumenty. Prawdziwym wyznacznikiem dla takich jak ty i ja szarych zjadaczy chleba jast wartosc nabywcza pieniadza, i o tym wlasnie mowie ja za swoja wyplate nie kupie tego co moj kolega po fachu z bialorusi. Tobie radze troche pokory, jak skonczysz jakiekolwiek studia to wtedy bedziesz mial prawo do deprecjonowania czyjejs wiedzy. A twoje PISIACKIE poglady zweryfikuje zycie jak wyjedziesz gdzies poza stolice naszego wojewodztwa i zobaczysz na czym polega zycie, i co jest wazne, jak ludzie zyja na swiecie i co sie dla nich liczy czy to kto byl agentem czy TW czy to czy beda mieli szanse takie jak ich sasiedzi.

06.12.2007 18:24:28
levi'
Moderator
*

el-komendante,

Cytat:
Człowieku za krotko zyjesz na swiecie i za malo w zyciu widziales masz jakies tam swoje poglady z ktorymi trudno sie zgodzic i z ktorymi trudno dyskutowac bo ty argumenty rozumiesz opatrzenie

odezwał się dziadzio :hihi: a co do argumentów, to ja z twojej strony takowych nie widzę, więc ciężko o nich dyskutować ^_^

Cytat:
mowisz najpierw o wzroscie gospodarczym a jak odpieram ten argument to ty odwracasz kota ogonem i mowisz ze nie jest on adekwatny do mozliwosci panstwa, faktycznie nie jest, ale po co podnosisz takie argumenty

widać, że sensu nie zrozumiałeś...owszem mamy spory wzrost gospodarczy (najwyższy od lat) i powównywalny z tym na zachodzie, ale zarazem mamy najuboższe społeczeństwo - jeśli uważasz, że to nie ma wpływu na płace to nia mamy o czym gadać...
...śledze postulaty i opinie lekarzy i jak narazie mają jeden argument: "aaa bo na zachodzie..." - to żaden argument :!:

Cytat:
Tobie radze troche pokory, jak skonczysz jakiekolwiek studia to wtedy bedziesz mial prawo do deprecjonowania czyjejs wiedzy

tzn, że jak nie mam pełnego wyższego wykształcenia to mam nie odpowiadać na dyrdymały :?: - wybacz, to nie w moim stylu :!: :!: :!: - mam swoje zdanie...mimo braku wyższego wykształcenia...
...ahaaa i jeszcze jedno: "nie metka decyduje o marce" :lol-sweat: - {mam nadzieję, że załapałeś sens przysłowia - wkońcu człowiek Z TWOIM WYKSZTAŁCENIEM powinien} :hihi:

Cytat:
A twoje PISIACKIE poglady zweryfikuje zycie jak wyjedziesz gdzies poza stolice naszego wojewodztwa i zobaczysz na czym polega zycie

nic nie poradze, że moje poglądy są zbieżne z PiSem - gorzej jak się mówi coś z czym się nie zgadza...a ja pod każdym swoim słowem mogę się podpisać po raz drugi...

pozdrawiam

PS jak masz ochotę dalej gadać to pisz na temat i wzbogacaj posty KONKRETAMI - bo jak narazie ich brak...

06.12.2007 22:32:40
el-komendante

*

Wiesz co brak mi slow jestes albo oprny na fakty albo po prostu malo madry.
Jak dla ciebie albania, rumunia, bulgaria, bialorus jet bogatsza (zamoznosc spoleczenstwa, dochod per capita) od Polski to tak masz racje zgadzam sie z toba nie ma rozmowy. Przelicz se ile zarabiaja ludzie na dolary w tych krajach i nie Pier..... bo sluchac ciezko.
I chyba masz racje nie mam tak lotnego umyslu jak ty aby zrozumiec pojecia ktorymi operujesz a takze eufemiczne i metaforyczne przyslowia, nie jestem ciebie godzien, adwersazu.
Pozdrawiam cie i zaluje jednoczesnie, smutno mi, jestes tragiczny.

07.12.2007 15:30:58
levi'
Moderator
*

el-komendante,

Cytat:
Jak dla ciebie albania, rumunia, bulgaria, bialorus jet bogatsza (zamoznosc spoleczenstwa, dochod per capita) od Polski to tak masz racje zgadzam sie z toba nie ma rozmowy

no i czego obracasz kota ogonem :?: :O typowe...
...najpierw popatrz w statystyki, pochyl się nad ekonomią tych regionów a potem pogadamy...
...nie da się porównać 2 krajów po dochodzie narodowym :!: :!: :!:

Cytat:
nie Pier..... bo sluchac ciezko

a czy ktoś ci karze słuchać :?: dodaj mnie do ignorowanych i problem z głowy drogi kolego...

Cytat:
Pozdrawiam cie i zaluje jednoczesnie, smutno mi, jestes tragiczny

dziękuje za ciepłe słowa - można z nich wyczytać twój potęcjał intelektualny :lmao: również pozdrawiam...

Cytat:
jestes albo oprny na fakty albo po prostu malo madry

o faktach można rozmawiać jak się podaje konkrety, a jak narazie to nie mam się na czym zaczepić...
podaj chodź jeden konkret :!: :!: :!: JEDEN - o więcej nie prosze...

[ Dodano: 2007-12-07, 17:06 ]
pytanie z innej beczki, aby załagodzić tą dość zaciętą wymianę zdań:

co sądzicie o wprowadzeniu 48 godzinnego tyg pracy dla lekarzy i zapewnionych 11 godz odpoczynku dziennie :?:

07.12.2007 17:58:24
el-komendante

*

Wiesz co zaluje teraz ze po raz kolejny wdalem sie w dyskusje z toba, ty jestes po prostu oprnym na fakty i wiedze gowniarzem takim chlopskim filozofem co to wie i koniec. Juz nie bede komentowal twych odkrywczych wypowiedzi, zyj se zycie cie zweryfikuje.

07.12.2007 18:25:52
levi'
Moderator
*

el-komendante,

Cytat:
Wiesz co zaluje teraz ze po raz kolejny wdalem sie w dyskusje z toba, ty jestes po prostu oprnym na fakty i wiedze gowniarzem takim chlopskim filozofem co to wie i koniec.

po raz kolejny dziękuje za ciepłe słowa...
...prosze podać mi te "fakty" :!: :!: :!: - po raz kolejny cię o to prosze, a ty się plujesz :O

Cytat:
zyj se zycie cie zweryfikuje

nazwajem...

[ Dodano: 2007-12-07, 19:33 ]
ponawiam pytanie, aby (mimo wszystko) zachować poziom rozmowy:

co sądzicie o wprowadzeniu 48 godzinnego tyg pracy dla lekarzy i zapewnionych 11 godz odpoczynku dziennie :?: :?: :?:

07.12.2007 20:32:11
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: