Odpowiedz  Napisz temat 
Strony (9): « Pierwsza [1] 2 3 4 5 Następna > Ostatnia »
Łańcut i okolice moim okiem ;-)
Autor Wiadomość
spit

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
nfm: 130
Łańcut i okolice moim okiem ;-)

Witam wszystkich

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć na stronie www.skydreams.prv.pl i oczywiście komentarzy tutaj. Załączam jedno zdjęcie tak na zachętę ;-)

EDIT

skydreams zawieszone, nowe czasy inne podejście do fotografii, chyba lepsze ? :

http://waciobird.pl/ "Dream as you'll live forever.. Live as you'll die today.." James Dean
01.01.2007 13:29:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
Qmar
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
nfm: 3,653

bardzo ciekawa strona Smile szkoda tylko ze w Łct mojego domu nie sfotografowales bym sobie na tapetke strzelił Smile

01.01.2007 15:39:21
Joy_ride

*

Reputacja: 1
nfm: 730

bardzo ładne fotki Smile

mnie raczej interesuje takie latanie Biggrin

-ile to kosztuje? (sprzęt,itd)
-czy trzeba jakieś licencje?

"z czym to się je ?"

01.01.2007 16:27:43
spit

*

Qmar napisał(a):
bardzo ciekawa strona Smile szkoda tylko ze w Łct mojego domu nie sfotografowales bym sobie na tapetke strzelił Smile

Jeszcze kiedyś pewnie będę furał w tamtych okolicach więc jak będę wiedział gdzie mieszkasz i jak dobrze mnie opijesz to zobaczymy ;D
:564:

Joy_ride napisał(a):
bardzo ładne fotki Smile
mnie raczej interesuje takie latanie Biggrin
-ile to kosztuje? (sprzęt,itd)
-czy trzeba jakieś licencje?
"z czym to się je ?"

Więc koszty nowego sprzętu, takiego dla początkujących : skrzydło około 8 tyś , napęd też około 8 tyś
oczywiście paralotniarstwo, jest silnikowe tzw ppg i wolne czyli bez napędu lata się z wykorzystaniem noszeń termicznych. W naszych okolicach da rade polatać tylko z silnikiem niestety.
Oczywiście potrzebna jest licencje pilota paralotni aby legalnie latać i oczywiście umieć latać. koszty są podane np tutaj http://www.beskid-paralotnie.pl
W czasie lotu zwykle nie je się ;-) , pytaj konkretnie postaram się odpowiedzieć

http://waciobird.pl/ "Dream as you'll live forever.. Live as you'll die today.." James Dean
01.01.2007 17:29:55
Qmar
Moderator
*

No ciekawe polecialbym sobie z raz. Czasem widze wlasnie kogos na paralotni jak lata gdzies nad polmosem i w tamtych okolicach a nawet raz mi kawalek nad samochodem lecial jak wracalem z rzeszowa (w miare wysoko Animatedwink ).

Ja mieszkam kolo szkoly podstawowej nr 2 Tongue niedaleko od niej 3 minuty drogi. Drwi

01.01.2007 17:56:46
spit

*

Qmar napisał(a):
No ciekawe polecialbym sobie z raz

Kolega ma tandem tylko bierze za lot około 150 zł za pół godziny

Qmar napisał(a):
Czasem widze wlasnie kogos na paralotni jak lata gdzies nad polmosem i w tamtych okolicach a nawet raz mi kawalek nad samochodem lecial jak wracalem z rzeszowa (w miare wysoko Animatedwink ).

Jak to było czerwono-niebieskie skrzydło to ja ;D

01.01.2007 18:12:38
Qmar
Moderator
*

to milo mi Cie poznac bo akurat takie widzialem Drwi

a co do lotu moze kiedys sie skusze Tongue jakas znizka albo co dla znajomego z forum Drwi

01.01.2007 22:45:24
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
nfm: 15,825

Hehe, pięeeeeekne widoki Smile Też często widywałem 'obiety latający' tego typu Tongue Z reklamą co prawda i nawet fotkę strzeliłem z ciekawości, nooo i kiedyś też widziałem, jak jadę koło mnie ze sprzętem, to jechali trochę za szybko i to i owo spadło im z samochodu Tongue Tongue Ale chyba się nie potłukło. To może byłes Ty albo Twoi znajomi? Tongue

02.01.2007 10:32:35
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
spit

*

Qmar napisał(a):
a co do lotu moze kiedys sie skusze Tongue jakas znizka albo co dla znajomego z forum Drwi

Raczej nie da rady, ten sprzęt i ubezpieczenie kosztuje dużo.

Falkhor napisał(a):
kiedyś też widziałem, jak jadę koło mnie ze sprzętem, to jechali trochę za szybko i to i owo spadło im z samochodu Tongue Tongue Ale chyba się nie potłukło. To może byłes Ty albo Twoi znajomi? Tongue

Ja jeżdżę na startowisko rowerem ;D

02.01.2007 22:12:55
Joy_ride

*

Ktoś śmigał raz maluszkiem 126p i miał zamontowany taki fajny wentylator a na dachu skrzydło złożone.
chyba miał dredy Biggrin z tego co zauważyłem.

kiedyś, kiedyś... byłem napalony na skoki ze spadochronem Smile ale niestety :/ zbyt dużo ganiania po przychodniach itd.

tandem trochę mi nie leży :/

czasem sobie słucham samolotów i wieży w jasionce na 126,800 Mhz

02.01.2007 22:42:12
SunShine

*

nfm: 1,317

świetne fotki Smile ja tez mam gdzieś pare podobnych zdjęć, które szwagier zrobił lecąc samolotami. Jak sie uczył na pilota w rzeszowie Smile

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
02.01.2007 23:02:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedzi
spit

*

Joy_ride napisał(a):
kiedyś, kiedyś... byłem napalony na skoki ze spadochronem Smile ale niestety :/ zbyt dużo ganiania po przychodniach itd.

Jakie tam ganianie, tylko lekarz sportowy, moje badanie wyglądało tak że dał mi jakiś przyrząd do ściskania w ręce z wskaźnikiem a że zamknąłem skale papierek dostałem od razu ;D czyli tak jakby za ładne oczy ;D

02.01.2007 23:28:58
Joy_ride

*

Łańcut z dużej wysokości
Fotka Pierwsza

centrum Łańcuta Biggrin
Fotka Druga

cała fotka ma rozmiar 99MB

03.01.2007 00:21:45
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
nfm: 15,825

spit, Rowerem? Nooo a sprzęt? Może Ci go ktoś dowoził, bo ja wiem, czy dałbym radę z tym wszystkim jechać rowerem... Biggrin

Joy_ride, Hehe... mapki ciekawe, ale nie będe czekał, aż wgra mi się do końca... 99mb... rany Tongue

03.01.2007 07:43:17
Cerberion

*

nfm: 377

chyba bym sie pohaftowal jakbym tak wysoko byl. Wystarczy ze wyjde na komin i mnie mdlosci biora... widoki ladne, ale z ekranu monitora. takie latanie dobre jest ale dla samobojcow Smile jak juz spadniesz, to tyle, kropka. Poza tym policja cie moze zastrzelic, jakby komus bocian uciekl. albo f16 cie zdejma... ryyyyzyko. Wole pkp Tongue

(, + +) No matter how you can't stop it now... (@ @,)
03.01.2007 11:00:43
Odpowiedz  Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

*  Slowacja Online *   *  Forum Miasta Nisko *   *  Forum Gminy Dubiecko *   *  Bulgaria Online *   *  WebMachine.pl - kliknij i wymien sie linkiem *