Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Łańcut.3 września. 7:45
05.09.2007, 14:25:22
Łańcut.3 września. 7:45
Witam...

poniedziałęk, 3 września, 7:45 rano - jadę do pracy, tłumy młodzieży skutecznie uniemożliwiają mi przedarcie się przez miasto...

niby normalna sprawa ale te dziewczyny... matko.... ubrane jak k...., albo conajmniej jak na imprezę? jak tak można do szkoły? do kościoła?

lubie jak tak ubierają się dziewczyny, nie powiem że nie ale do szkoły???? do kościoła???

gdzie jakieś chociaż szczątkowe odruchy wpajane przez rodziców? jakaś kultura. Przeżyłem szok.

chociaż nie powiem że mi się nie podobało Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Co Wy o tym sądzicie??

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
05.09.2007, 15:51:41

Znam osoby które do Kościoła potrfią ubrać ( chodzi o dziewczyny) mini, czerwoną torebkę, buciki i czerwone paznokcie, dekolt...

Facceci nie ubierają się wyzywająco najwyżel zracając na siebie uwagę albo ubierają się prowokacyjnie i niestosownie.

Nie rozumiem jak można tak się ubierać, aż tak wyzywająco nawet na miasto. Dyskoteka OK. To już wina m. in. rodziców i wychowania :/

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
05.09.2007, 19:26:10

No to jest straszne. Takie małolaty czasem nie mają umiaru i wydaje mi się, że nie wszytskie wiedzą jak mają się ubierać stosownie do okazji. Jak można tak iśc do kościoła czy do szkoły. Boshe jaka to jest opinia na początek roku szkolnego :/ Nie mogę i nie umie tego zrozumieć. Jak dla mnie to jest po prostu brak szacunku dla starszych i dla rodziców. Bo "Jak cię widzą tak Cię piszą" i to jest święta prawda :/

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
05.09.2007, 19:50:39

ale jak pisałem dziewczyny - nie żeby mi sie to nie piodobało Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji tylko moze troszke nie rozumię

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
05.09.2007, 20:45:41

Bake napisał(a):ale jak pisałem dziewczyny - nie żeby mi sie to nie piodobało tylko moze troszke nie rozumię

Chyba każdemu facetowi by sie podobało, ale gudta są rózne. Chodzi tutaj o lekceważenie ludzi i instytucji poprzez ubiór

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
05.09.2007, 21:09:27

Bake napisał(a):gdzie jakieś chociaż szczątkowe odruchy wpajane przez rodziców?
mis ie wydaje ze problem w tym ze rodzice nic nie wpoili ?!

05.09.2007, 21:29:52

no cóz taki rodzic m kasę i ukochana córunie , aze glupia ... co poradzic?

lubię słowo INDOLENCJA , przy nim moje lenistwo staje się czymś wyrafinowanym
:lil-lol:
05.09.2007, 22:43:18

Bake, Jak już Ty piszesz, że przeżyłeś szok, to te kobietki musiały być na prawdę obscenicznie ubrane... Dodam jednak - TEŻ to zauważyłem :/ Wytapetowane, stroje skąpe, opbcisłe, prowokacyjne... dziewojki po 15 lat (gim) i początek liceum (16...). Przecież... no ja nie wiem :/ Co gorsza - wcale im tak nie jest lepiej. Stwarzają tylko pozory, że są dojrzalsze, a później jak coś przychodzi do czegos - to że ona nie wiedziała, że to sprowokuje... Ech :/
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
06.09.2007, 11:39:21

Falkhor napisał(a):Stwarzają tylko pozory, że są dojrzalsze, a później jak coś przychodzi do czegos - to że ona nie wiedziała, że to sprowokuje... Ech

Ale prawda jest taka, że takie dziewczynki cha wyglądać na starsze niż są w rzeczywistości a później będą sobie lat odejmować. Własnie najgorsze jest to, że takie małolaty chcą być już dorosłe a to jest raczej kiepski pomysł Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Nie polecam więc niech się nikt do tego nie śpieszy Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Padlinka napisał(a):no cóz taki rodzic m kasę i ukochana córunie , aze glupia ... co poradzic?

Na głupotę nie ma lekarstwa. To jesy choroba, która dręczy gatunek ludzi od dawna i żaden, nawet najwybitniejszy człowiek nie wymyslił na nią lekarstwa i chyba to nie ulegnie zmianie w najbliższym czasie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
06.09.2007, 12:41:41

rudzia, człowiek nie jest głupi. Żaden. tylko dokonuje złych wyborów. Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Przecież noc właśnie sprawia że wiesz co to dzień,
A ciszy zawdzięczasz że piękniej brzmi pieśń,
Więc czekaj cierpliwie a ziści sie sen...
Życie trwa...
06.09.2007, 14:27:30

No cóż... niektóre osoby przez prowokacyjny strój chcą się niejako wpisać w modny ostatnio nurt bycia kontrowersyjnym. Poniekąd osiągają ten cel, choć moim zdaniem są bardziej żałosne niż kontrowersyjne.

I moim zdaniem pomysł z mundurkami szkolnymi jest b. dobry. Chyba to jedyny udany pomysł giertychowskiego ministerstwa. Skoro młodzież nie wie, jak należy się ubierać do szkoły, to należy jej pomóc malutkim rozporządzeniem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
06.09.2007, 14:39:41

Marcinnn,
Cytat:I moim zdaniem pomysł z mundurkami szkolnymi jest b. dobry.
też tak sądzę :!:
szkoła podobnie jak sąd, bank czy poczta to instytucja państwowa - może nawet najważniejsza, bo kształtuje myślenie młodego polaka...więc powinny w niej obowiązywać jakieś standardy: zachowania, UBIORU i słowa :!: nie powinno być tak, że dziewczyna - nastolatka przychodzi do szkoły ubrana i umaowana jak na dyskotekę, czy randkę...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
06.09.2007, 14:49:48

Marcinnn napisał(a):No cóż... niektóre osoby przez prowokacyjny strój chcą się niejako wpisać w modny ostatnio nurt bycia kontrowersyjnym. Poniekąd osiągają ten cel, choć moim zdaniem są bardziej żałosne niż kontrowersyjne.

Zgadzam sie, to tez wplyw srodowiska, jedna dzieczyna chce miec lepsze, modniejsze ubrania od drugiej, juz jako dziecko chce wygladac seksownie, co wedlug mnie jest glupota. Teraz seks jest tak naturalny, tak przerelkamowany ze mlode dziewczynki nie widza takiej prowokacji nic zlego... mysle ze do doroslosci i seksownego stroju jest jeszcze czas.

Wesele z POWEREM tylko u nas Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji
http://www.power.org.pl
Zapraszamy
06.09.2007, 15:05:59

i dodajmy tutaj że nie każdy ma ochote oglądać roznegliżowane 15 stki. 16 stki już owszem Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

06.09.2007, 20:57:58

Marcinnn napisał(a):moim zdaniem pomysł z mundurkami szkolnymi jest b. dobry

Też się zgadzam Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Wujek Romek udowodnił, że jak chce to może coś konkretnego wymysleć Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

Bake napisał(a):i dodajmy tutaj że nie każdy ma ochote oglądać roznegliżowane 15 stki. 16 stki już owszem

Między jedna a drugą jest tylko rok różnicy więc jaka ro róznica ?? Jak dla mnie zadna. I jedna i druga będzie takim samym dzieckiem z tym, że 15 to gimnazjum a 16 to liceum. I tyle na tym sie kończy, a tok myślenia niestety często pozostaje ten sam :/

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
Odpowiedz 

Skocz do:

Kontakt | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Użytkownicy