Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Łańcucka opieka medyczna
05.07.2007, 20:59:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.02.2008 17:27:05 przez maciej.)
Łańcucka opieka medyczna
Witam
Mojego brata bolał brzuch, pojechała z nim mama tata do przychodni, na pogotowie. Lekarze nic nie stwierdzili. Moi pojechali z nim jednak do Rzeszowa - wyrostek robaczkowy właśnie przygotowują go do operacji.

Zaczynam wierzyć w to wszystko co się mówi....

PARANOJA

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
05.07.2007, 21:34:56

No to nieźle... kompletny brak odpowiedzialności (wiedzy?) tego lekarza co badał Twojego brata... brak słów... :/

"Strach jest tym co niszczy, zapomnij o nim a zwyciężysz..."

Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

05.07.2007, 22:46:48

Z tego co wiem wyrostek robaczkowy niekiedy jest trudno rozpoznać-a jęśli ten ból nie był specyficznt ten lekarz mógł tego nie zauważyć.
06.07.2007, 09:08:48

Lukas to jest ciekawe w ten sposób ze w Łańcucie badało go kilku lekarzy i nikt nic nie zobaczył a w Rzeszowie zobaczył go jeden i od razu skierował na operacje...

Ja jak pisze egzamin na studiach to ściągam ale studiuje administracje ...

Pozdrawiam wszystkich lekarzy Łańcuckich, ja już się u nich nie pokaże. Jak mnie bedzie gardło bolało jade do Rzeszowa. Dziękuję za taką "opiekę"

"Jeżeli jedna osoba ma jakieś urojenia nazywamy to szaleństwem. Jeżeli wiele osób cierpi na to samo urojenie nazywamy to religią" Robert Pirsig
06.07.2007, 19:36:14

eeeeeee to nie fajnie zrobili:/ ja też miałam problemy z wyrostkiem ale mnie na szczescie dobrze zdiagnozowali z tym, że na zabieg szłam na nogach :/ ale moją koleżanke brzuch bolał i zostawili ją w szpitalu bo mysleli, że to wyrostek...dobrze, że jej wcześniej jakieś badania zrobili bo się okazało, że to na tle nerwowym...nie zdązyli jej pokroic na szczęście ale...

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
06.07.2007, 21:23:53

Ze niefajnie to mało powiedziane, wstyd mi za lekarzy, że nie zrobią u nas w Lnct dodatkowych badań na wszelki wypadek, tylko od razu wydawają czasem pochopne decyzje, diagnozy, bezpodstawne osady co do stanu zdrowia pacjenta. Lenistwo? Brak funduszy na badania? A czy może zwykła niedbałość? Brak słow ...

I know it seems hard sometimes
but remember one thing.
Through every dark night,
theres a bright day after that.
So no matter how hard it get,
stick your chest out,
keep ya head up.... and handle it.

Tupac Shakur
07.07.2007, 06:41:40

nie wiem jak jest nba prawde ale ja tez cos tam słyszałem o łańcuckich lekarzach i to niestety nic dobrego,ja tam lekarzy omijam z daleka ,chyba ze już naprawde musze to ide ,ale musze byc naprawde juz umierajacy
07.07.2007, 08:17:55

Lekarza nie pownno sie unikać no ale ...

Może strajk itp itd. Najlepiej n ie chorować a jak już to oddać się w ręce specjalisty.

Pamiętacie tą aferę? jakąś kobieta umarła bo nie udzielono jej należytej opieki w Łańcucie? było głośno o tym w mediach...

07.07.2007, 08:47:07

Bake napisał(a):jakąś kobieta umarła bo nie udzielono jej należytej opieki w Łańcucie? było głośno o tym w mediach...

A mi się wydaje, że jednak niekiedy nie mozna wykryc takich chorób, zwłaszacza gdy rozwijają się bardzo szybko,a o tym przypadku który opisujeszBake, to nie było wątpliwosci niestety.
07.07.2007, 08:58:01

Bake, Dlatego wg mnie po zakończeniu strajku trzeba by rozliczyć lekarzy ze skłądek, które my płaciliśmy a których oni nie wykorzystali.

Współczucie dla brata.
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
07.07.2007, 10:35:36

Bake napisał(a):Najlepiej n ie chorować
I to jest chyba najsłuszniejszy wniosek z całej tej sytuacji - najlepiej nie chorować...

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
07.07.2007, 10:42:18

ziomalka, No to co? Zamykamy całą służbę zdrowia i niech sobie uprawiają swoje praktyki w lesnych chatkach?
07.07.2007, 10:46:31

Falkhor napisał(a):No to co? Zamykamy całą służbę zdrowia i niech sobie uprawiają swoje praktyki w lesnych chatkach?
Nie ! Zamykamy państwową służbę zdrowia - i zakładamy brand new szpital - moje enefemki powinny wystarczyć, przynajmniej na sam początek XP
A tak na poważnie - Religa musi wreszcie zrobic porzadek z polską służbą zdrowia - to się w głowie nie mieści, strajki, głodówki, a żadnych wniosków Szanowny pierwszy kardiolog RP nie wyciąga ....

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
07.07.2007, 11:04:22

ziomalka, Moge wnieśc pewien wkłąd nefemów to przedsięwzięcie Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji I pomóc Ci cos rozkręcic Przepraszamy, tylko zarejestrowani uzytkownicy mogą oglądać zdjecia na NFM. Zapraszamy do rejestracji

jeśli media - bo nie pamiętam dokłądnie które to źródło - mówią prawdę - w Polsce juz 60% służby zdrowotnej jest... prywatne...
09.07.2007, 13:28:52

Falkhor napisał(a):jeśli media - bo nie pamiętam dokłądnie które to źródło - mówią prawdę - w Polsce juz 60% służby zdrowotnej jest... prywatne...
No i prywatyzacji nie widać końca - skoro państwo nie ma jak wspomagać placówek, nie mają one żadnego wyboru,. jak tylko się prywatyzować ....

but remember one thing.
stick your chest out,

Tupac Shakur
Odpowiedz 

Skocz do: