Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Ankieta: Myslisz ze lepsze jako prezent są
Kwiaty
Prezenty dla dzieci domów dziecka
Czarne koty które zostaną złożone w ofierze Szatanowi Animatedwink
[Wyniki ankiety]

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (2):« Pierwsza [1] 2 Następna > Ostatnia »
Kwiaty na wesele
AutorWiadomość
Bake

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 6
Portfel: 0
Kwiaty na wesele

Witam!

Ostatnio usłyszałem ciekawy pomysł pewnej młodej pary, mianowicie zamiast kwiatów wręczanych po mszy para ta prosiła w zaproszeniach o jakieś gry edukacyjne, książki puzzle które przekaże do domu dziecka względnie na oddział dziecięcy szpitala. Mi ten pomysł BARDZO się spodobał, zastanawiam się tylko czy nasze zaściankowe społeczeństwo jest gotowe na taka zmianę... przecież kwiatki będą jedną noc i zwiędną a tymi grami itp można umilić choć w niewielkim stopniu pobyt dzieci w szpitalu domu dziecka.

P.S chciałbym w tym miejscu definitywnie zaprzeczyć plotkom o moim ślubie Biggrin po prostu jestem ciekawy Waszego zdania i stąd ten temat.

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
06.05.2008 18:50:06
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
SunShine

*

Reputacja: 0
RE: Kwiaty na wesele

Moja siostra też tak miała Smile to już jest raczej powszechne... Nawet w naszym zaściankowym społeczeństwie... A jak nie powszechne to napewno znane i przez więkoszść akceptowane. Bo z taką ilością kwiatów i tak nie ma co zrobić. I zostawia je się przeważnie w kościele.

"nie polemizuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pobije doświadczeniem"
06.05.2008 21:38:05
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
darekielb

*

Jedno jest pewne ten pomysł jest już praktykowany dobrych kilka lat w naszym społeczeństwie i jak narazie nie spotkałem się z żadnymi słowami negatywnymi na ten temat.
Lepiej dać jakieś zabawki czy coś podobnego dla domu dziecka itp. niż przyjąć kwiatki i w następny dzień wyrzucić, bo nie ma z nimi, co zrobić

Moje fotki
06.05.2008 22:02:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Jowita

*

O, adekwatny temat...:-) Bo właśnie mój brat ma taki zamiar na swoje wesele: zamiast kwiatów - maskotki przeznaczone do domu dziecka. Początkowo nie podobał mi się ten pomysł, bo czy dzięki takim maskotkom dzieci poczują się szczęśliwe? Ale po tych tu postach, to zmieniam zdanie i sama nawet wymyśliłam : akcesoria typu ubranka, kosmetyki dla jakiegoś oddziału noworodków. Tylko najpierw pewnie należałoby to skonsultować z kierownictwem takiego oddziału szpitala. No, i jak to ująć w zaproszeniu?

Jowita
06.05.2008 22:39:28
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Bake

*

są przeróżne wierszyki. Dają karteczki do zaproszenia z tym wierszykiem

"W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byście to chcieli dowodami obalić?!" Fryderyk Nietzsche
07.05.2008 00:42:54
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Internet Explorer
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Reputacja: 4

Pomysł na medal i słusznie praktykowany od dłuższego czasu. Fakt, że kwiaty w kościele umilają sakrament małżeństwa, ale są bardzo krótkotrwałe, a związek ma trwać długo Animatedwink Dlatego przychylam się do tego, że... lepiej wspomóc dom dziecka albo szpital chociażby zabawkami Smile /które znając życie posłużą kilku pokoleniom małych Polaków Tongue I Żydów. I afroamerykanów. No wszystkei dzieci nasze są Animatedwink /

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
07.05.2008 09:22:42
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Bake

*

nie no Falk nie wyjeżdżaj tu z takimi tekstami...

wielu ludzi może się zdecydować na kwiatki Biggrin

07.05.2008 10:05:23
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Firefox
Jowita

*

Tak, tak, jak ktoś lubi kwiaty i bez nich sobie nie wyobraża, to może wręczyć, oczywiście. A, Bake, czy mógłbyś sypnąć tu takimi wierszykami? :-) Uprzejmie proszę...

Jowita
07.05.2008 12:52:32
Bake

*

Nasi Kochani Goscie,
Kwiatow nam nie przynoscie,
wolimy dostac pluszaki ,
beda sie cieszyc male dzieciaki Smile

Goście Drodzy, Goście Mili
radość byście Nam sprawili,
w przyszłość Naszą inwestując
książki lub słodycze Nam darując,
oszczędzając kwiatów moc,
co by zwiędły w jedną noc.

Aby ulzyć Wam udręke
Jaki bukiet kwiatów dać nam w ręke
Młoda Para podpowiada
A zarazem pięknie prosi
Niech gość zamiast kwiatka
Vibovit przynosi.
Za tyle ile każdy może
za co z góry Szczęść Wam Boże
My też kilka sztuk zakupimy
Wszystko ładnie zapakujemy
I do Domu Małego Dziecka zawieziemy
Dostarczając dzieciom tak potrzebne witaminki
Wszyscy razem zmienimy odrobine ich smutne minki.

Goście Drodzy, Goście Mili.
Radość byście Nam sprawili
w szczęście nasze inwestując
kupon totka nam darując,
oszczędzacie kwiatów moc,
co by zwiędły w jedną noc

Fortuna kołem się toczy,
a dzien ten ma być uroczy
dlatego prosimy Was nasi Mili,
byście kupony Lotto kupili
i wypełnione zamiast kwiatkow przyniesli,
a moze tego dnia nam się poszczęsci

WSZYSTKIE wiersdzyki pochodzą z otchłani Internetu

07.05.2008 13:20:56
Falkhor
Administrator
*

Hehehe Biggrin Kupony na totka Biggrin W to mi graj Animatedwink
Precz z kwiatami Tongue

Forumowy Zasiedziej | Fuji FinePix S100FS+UV+PL+ND | Najszybszy KONTAKT ze mną to PW!! Pamiętaj - i TY możesz wesprzeć NFM swoim klikiem! Smile Smile
07.05.2008 13:56:48
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Maxthon / MyIE2
Bake

*

kupony na totka będą pewnie na moim weselu Biggrin po 2 każdy Tongue wesele na 300 osób jak nie wygram coś to sie rozwodze heheh

07.05.2008 14:39:57
Jowita

*

Dzięki, dzięki; bardzo sympatyczne! :-)

Jowita
07.05.2008 20:33:56
marko

*

Myślę, że to dobry pomysł, przynajmniej jakiś pożytek dla dzieciaków. Kwiaty i tak zwiędną i trzeba będzie je wyrzucić a tak to można kogoś uszczęśliwić. No ale to i tak zależy od pary młodej.

P.S –

Cytat:
chciałbym w tym miejscu definitywnie zaprzeczyć plotkom o moim ślubie po prostu jestem ciekawy Waszego zdania i stąd ten temat.

...Bake nie tłumacz się he heBiggrin

PANASONIC FZ50+UV+polar Hama+tulipan
>> http://cz_marek.w.interia.pl >>

>> http://chorfrazakosina.fm.interia.pl/index.html <<
07.05.2008 22:53:07
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziWindows XP/2003Opera
Falkhor
Administrator
*

No właśnie. Bake zaprzecza, dementuje, nawet jak się go na Forum o to nie pytac. To musi być jakaś grubsza sprawa... z resztą wystarczy popatrzeć na tematykę okołoślubną na Forum, kto się w niej najbardziej udziela?? Cool Cool Cool Ale może po prostu bake lubi wesela, no przecież wolno Cool Cool

08.05.2008 09:13:39
Bake

*

uwielbiam wesela Smile chyba każdy lubi dobrze zjeść wypić i poszaleć na parkiecie Animatedwink

na mnie przyjdzie czas... a z tego co mi wiadomo to pierwsze przyjdzie kolej na kolegę marko Biggrin

a źródła mam dobre Tongue

08.05.2008 10:30:41
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do:

praca w Norwegii turystyka im.net.pl Perfumy Sklepy Wózek widłowy