Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza [1] 2 3 Następna > Ostatnia »
Kwaśniewski & Wałęsa, Wałęsa & Kwaśniewski
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Online
Reputacja: 3
Portfel: 16,128
Kwaśniewski & Wałęsa, Wałęsa & Kwaśniewski

Cytat:
Byli prezydenci Aleksander Kwaśniewski i Lech Wałęsa podejmują oficjalną współpracę, informuje "Dziennik". Pierwszym krokiem będzie wielka konferencja na Uniwersytecie Warszawskim, na której chcą bronić zagrożonych ich zdaniem standardów demokracji w Polsce. (...)
Fakt spotkania potwierdził "Dziennikowi" bliski współpracownik poprzedniego prezydenta Waldemar Dubaniowski. Zastrzegł jednak, że nowa partia "raczej z tego nie powstanie".

Oficjalny temat spotkania to "Europejskie standardy demokratyczne", ale jak dowiedziała się gazeta, mowa będzie przede wszystkim o "pozytywnym" dorobku III RP i "negatywnym" IV RP braci Kaczyńskich.

Kilka tygodni temu "Dziennik" ujawnił, że Kwaśniewski chce budować partię. 30 kwietnia były prezydent i 100 innych osób podpisali wspólną deklarację Ruchu na Rzecz Demokracji, w której upatruje się manifestu nowego ruchu politycznego.

Źródło - Interia.pl

Czy to spotkanie będzie miało na celu tylko wybielanie lub wyczernianie? Hmmm... dziś w gazecie widziałem, że pod akcją podpisała się również W. Szymborska. Zanosi się prawdopodobnie na dośc duże CHYBA zamieszanie...

Jak uważacie - czy to faktycznie będzie sojusz dla poprwy demokracji? I czy demokracja u nas jest zagrożona, o ile wogóle kiedyś u nas takowa była? Chociaż to temat na całkiem ine rozważania Tongue

Czy ten duet wypali? Historia pokazała, że nawet jeden brak gestu między tymi dwoma panami pomógł jednemu z nich... wygrać wybory...

Pozdro.

07.05.2007 18:35:44
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
SzalonyMściciel

*

Grupa: Zarejestrowani
Status: Offline
Reputacja: 0
Portfel: 303

Cytat:
chcą bronić zagrożonych ich zdaniem standardów demokracji w Polsce

Śmiem przypuszczać, że w przypadku Kwaśniewskiego powrót do polityki będzie raczej ratowaniem własnych czterech literek aniżeli standardów demokracji, które co jak co, ale mają się obecnie bardzo dobrze, a do których zaniżenia sam, podczas swojej poprzedniej kadencji, były prezydent w znacznym stopniu się przyczynił.

O ewentualnym powrocie do polityki Lecha Wałęsy już nawet nie wiem co myśleć Smile.

"Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę. Wybrali hańbę, a wojnę będą mieli i tak." - czyż to nie pięknie powiedziane? ^^
-----------------------------------------------------------------------
07.05.2007 19:22:17
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

Dawniej sordzy konkurenci, teraz solidarni...

Nie wiem, nie wiem, wydaje mi sie, że to mimo wszystko ma na celu jednak jakiś ruch w porzadku partyjnym. Takei sptokania i wogóle takie deklaracje muszą do czegoś prowadzić. czyżby hmmm... partia nie-partia, która prowadzi jawną opozycję do rządów braci Kaczyńskich? hasłem wojowania o demokrację zawsze można u nas wiele zdziałać... byleby tylko powiedzieć ludziom, ze owa kolejna nowa i wywalczona demokracja będzie lepsza niż ta, co jest teraz, transformacyjna.

07.05.2007 19:48:49
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

SzM,

Cytat:
Śmiem przypuszczać, że w przypadku Kwaśniewskiego powrót do polityki będzie raczej ratowaniem własnych czterech literek aniżeli standardów demokracji

też tak myślę...
...jak dla mnie facet jest skończony jako polityk: za dużo już tych atrakcji nam przysporzyli i ludzie raczej już mu nie zaufają...

Cytat:
O ewentualnym powrocie do polityki Lecha Wałęsy już nawet nie wiem co myśleć

fakt, koleś zasłużony, ale też się już wystrzelał...niczego nowego nie jest w stanie nam zaoferować =D

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
07.05.2007 19:51:12
Falkhor
Administrator
*

levi', Heh, ale ciekawe, że właśnie o Lecha tak się rozbijają uczelnie w Japonii i USA, żeby na nich wykłądy prowadził Tongue Smile Może... to taki nasz sposób na przyszłość przez przeszłość? Sam nie wiem.

07.05.2007 20:04:40
typ
: )
*

Portfel: 183

Wisława Szymborska napisał(a):
Wstępującemu do Partii

Pytania brzmią ostro,
ale tak właśnie trzeba,
bo wybrałeś życie komunisty
i przyszłość czeka
twoich zwycięstw.

Jeśli jak kamień w wodzie
będzie twe czuwanie,
gdy oczy zamiast widzieć
będą tylko patrzeć,
gdy wrząca miłość
w chłodne zamieni się sprzyjanie,
jeśli stopa przywyknie do drogi najgładszej.

Partia. Należeć do niej,
z nią działać, z nią marzyć
z nią w planach nieulękłych,
z nią w trosce bezsennej -
wierz mi, to najpiękniejsze,
co się może zdarzyć,
w czasie naszej młodości
- gwiazdy dwuramiennej.

Smile

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
07.05.2007 20:12:36
levi'
Moderator
*

Portfel: 3,304

Falk,

Cytat:
levi', Heh, ale ciekawe, że właśnie o Lecha tak się rozbijają uczelnie w Japonii i USA, żeby na nich wykłądy prowadził

wiem właśnie...nom bo gość ma 'wiedze' ale nie wydaje mi się, żeby potrafił uzdrowić naszą politykę...

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
07.05.2007 20:14:00
Demonesssa

*

Portfel: 395

niech sobei wracaja do polityki ale wg mnie ludzie powinni im zrobic kuku i wystawic do wiatru nie dajac poparcia

o i tyle by bylo w sam raz

Demon - Istota zawieszona pomiędzy dobrem a złem.
08.05.2007 07:54:55
siss

*

Portfel: 791

Przerażające. To dopiero wyraźny sygnał, że w Polsce za Kaczyńskich źleee się dzieje.

08.05.2007 16:20:42
Falkhor
Administrator
*

Nie wiem jak inni, ale ja już jestem zmęcozny niektórymi twarzami, które w kółko widze w świecie polityki. Twarze te same, tylko stołki inne... A i tak idzie o jedno :/

08.05.2007 18:21:37
pablo

*

Portfel: 546

Falkhor napisał(a):
Twarze te same, tylko stołki inne...

No i zmieniają też partie.

Falkhor napisał(a):
A i tak idzie o jedno

No to wiadomo własna kieszeń poselska :sweet:

Bóg dał nam talent, wyobraźnię i silną wolę abyśmy mogli realizować swoje marzenia. Ja swoję właśnie realizuję
09.05.2007 07:32:52
michas
Moderator
*

Portfel: 785

tak to podsumuje tym panom już podziekujemy,mieli swoje 5 minut mogli działac teraz niech sie zajma swoimi sprawami.

22.05.2007 22:34:08
Falkhor
Administrator
*

Jak donosi Dziennik - Polacy boją się o swoje prawa ale raczej nie widzą szansy na poprawę w osobach byłych prezydentów. ja nie wróżę im jakiegoś wielkiego come backu politycznego. Obywatele za dobrze ich znają Smile

23.05.2007 08:26:57
maciej
Administrator
*

Portfel: 1,286

Moim zdaniem to jest wielka kpina co wielki pan K. i Pan W. obecnie robią. Jak to we wcześniejszym poście było napisane mieli swoje 5 min. Tylko chciałbym dodać że te 5 min trwało długo. I przez ten cały czas guzik zrobili dla Polski. Teraz mają wiele do zrobienia, nagle im sie przypomniało, rozumu nabrali ? a może po prostu pensja i lewe pieniądze które uciekały pod ich przyzwoleniem, już sie skończyły... Mamy nowy rząd, nowego prezydenta. Przez krótki okres ich kadencji widać, że coś się dzieje i widać, że poprawia sie życie w Polsce. Poczekajmy do końca kadencji wtedy oceńmy. Zobaczymy czy taki wielki pan K. który twierdzi, że za jego czasów żyło nam sie lepiej, czy znowu będzie pchał sie do "korytka". Zapewne dalej będzie, bo będzie twierdził, że może zrobić lepiej...tylko czemu nic nie zrobił przez swoje kadencje... Smile

Pozdrawiam Maciej
23.05.2007 15:03:24
pjothrek

*

Portfel: 179

Obaj panowie wiele obiecywali pierwszy sto milionów dla każdego (stara waluta), drugi mieszkania dla wszystkich młodych, co wyszło chyba ci trochę starsi pamiętają. Próbują wrócić jako dobrzy wujkowie, co wszystko mogą i wiedzą, z nowymi obietnicami :lol-above:

Człowiek jest odpowiedzialny nie tylko za uczucia, które ma dla innych, ale i za te, które w innych budzi....
23.05.2007 15:20:46
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: