Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 2 [3] Ostatnia »
Kwaśniewski &amp; Wałęsa, Wałęsa &amp; Kwaśniewski
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

maciej, Masz rację - powinnismy dać obecnej ekipie dokończyć te swoje 4 lata. Taki traktat wiązany, po wyborach, prawda Smile jednak ja sam widze - biurokracja się zwięszyła, na prawdę zrobić teraz coś we włąsnym zakresie jest bardzo trudno. nawet utworzenie firmy... czy wspomniane budownictwo. Dwie sprawy, ale kluczowe, prawda?

fakt faktem, że dopiero teraz wychodzi na jaw mnóstwo spraw 'aferowych' i będą kojarzone z obozem rządzącym. ja bym jednak nie chwalił tak tylko i wyłącznie samej lustracji, ale zaznaczył WIELKI WPŁYW MEDIÓW, które drążą niezłe smrody. W poszukiwaniu sensacji, ale sami się wszyscy zastanówmy - ile by nam umkneło, gdyby nie tacy wredni dziennikarze...

Dodam jeszcze tylko, że Polska ma tę jedną wadę, że u nas słowem rani się bardzo często na oślep.

03.06.2007 18:36:17
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

Cytat:
nawet utworzenie firmy...

Poprawiło sie i to znacznie w tym punkcie w porównaniu np 2 lata temu Smile Jest ciut szybciej i w jednym okienku Smile Hmm biurokracja hmm, a gdzie jej nie ma ? :/

Pozdrawiam Maciej
04.06.2007 02:00:33
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
Falkhor
Administrator
*

maciej,

Cytat:
Hmm biurokracja hmm, a gdzie jej nie ma ?

No dokładnie... a wg mnie jest to rzecz bardzo kosztowna dla państwa i obywateli. No i marnotrawiąca czas...

04.06.2007 06:02:55
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
rudzia

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 5
Portfel: 2,409

Falkhor napisał(a):
Cytat:
Hmm biurokracja hmm, a gdzie jej nie ma ?

No dokładnie... a wg mnie jest to rzecz bardzo kosztowna dla państwa i obywateli. No i marnotrawiąca czas...

ale czy bez biurokracji da się jakos normlanie funkcjonowac?? może i by było syzbciej i lepiej ale czegoś by jednak brakowało i wydaje mi się, że mógłby powstac bałagan, który później może byc ciężko opanowac :/ w sumie to jest chyba potrzebne Animatedwink a po za tym czy nasze zycie nie stałoby sie nudne gdybysmy nie musieli biegac od urzedu do urzędu...no napewno byłoby więcej czasu na przyjemnosci Smile

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
05.06.2007 14:18:42
Falkhor
Administrator
*

rudzia, Biurokracja a sprawnie działający urząd to dwie różne bajki. Ta druga nei jest znowu tak odległa, ale na dzisiejszą chwile - wymagałaby wymiany około 2/3 kady urzędniczej. Bo czasem jak się widzi, jak sobie niektórzy urzednicy radzą ze sowja pracą i jak się 'spieszą', to ręce opadają...

05.06.2007 17:14:38
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Reputacja: 4
Portfel: 3,304

Falk,

Cytat:
na dzisiejszą chwile - wymagałaby wymiany około 2/3 kady urzędniczej. Bo czasem jak się widzi, jak sobie niektórzy urzednicy radzą ze sowja pracą i jak się 'spieszą', to ręce opadają...

dokładnie :!: pamiętam jak byłem w łańcuckim urzędzie się zarejestrować heh to zeszło mi pól dnia zanim się z kim kolwiek udało normalnie pogadać...bo oczywiście wszyscy zajęci, przerwa, nie ten poqj itp...a najgorsze było coś takiego: wchodze do pokoju, ładnie się witam i pytam czy może mnie ktoś obsłużyć, a babcia na to: "nie widzi pan, że jesteśmy zajęte" (a siedziały 3 baby przy kawie i się tylko śmiały, a na stole nic kompletnie NIC nie leżało :!: )
cała ta stara banda kobit i dziadków powinna pójść do odstrzału :!: bo im się już poprostu nic nie chce i uważają, że po tylu latach mają już pewną posadkę do końca swoich dni - tak nie powinno być :!: :!: :!:
rudzia,

Cytat:
ale czy bez biurokracji da się jakos normlanie funkcjonowac??

ja myślę, że biurokracja jest potrzebna, tylko oczywiście bez przesady :!: :!: :!:

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
05.06.2007 17:39:47
Falkhor
Administrator
*

levi', Widzisz - problem jest taki, ze nawet jak dochodzą NOWI urzędnicy, młodzi, to są betonowani przez stary beton. Dlatego wymiana pokoleniowa musi trwac i trwać. Bo to jest śmieszne i smutne zarazem, że nawet jak młodzik widzi dobre rozwiązanie, to uwalą go z zasady, bo przecież tak sie robiło przez 30 lat w tym urzędzie, to byle smark nie będzie teraz tego zmieniał Tongue

Starą kadrę trzeba by wysłąć na szkolenia komputerowe, badania wzroku i słuchu Biggrin

06.06.2007 21:47:01
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: