Temat obserwuje
 1 Guest(s)
amatorbalikci.net

Odpowiedz Napisz temat 
Strony (3):« Pierwsza < Poprzednia 1 [2] 3 Następna > Ostatnia »
Kwaśniewski &amp; Wałęsa, Wałęsa &amp; Kwaśniewski
AutorWiadomość
Falkhor
Administrator
*

Grupa: Administratorzy
Status: Offline
Reputacja: 3
Portfel: 16,128

maciej,

Cytat:
co wielki pan K. i Pan W.

Ech. cóż za konspiracja Tongue

Daleki jestem od tego, aby nie lubieć pana Kwaśniewskiego i pana Wałęsy. Ale też i nie mogę ich lubieć... A to co teraz robią... wydaje mi się, że powinni - jesli już chcą dalej coś robic - przyjąć role obserwatorów i komentatorów. Póki co - nie pasują mi do aktywnej polityki... i znowu do zaistnienia w partiach. Co wazniejse - nie tylko ja tak uważam. wczorajszy 'Dziennik' o tym wspomina - ludzie o nich pamiętają, ale jednak chcą dać szanse nowej ekipie. I pewnie nastepna, jaka nadejdzie, też będzie nowa.

23.05.2007 15:30:26
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
siss

*

Grupa: Zarejestrowani
Reputacja: 0
Portfel: 791

Falkhor napisał(a):
ludzie o nich pamiętają, ale jednak chcą dać szanse nowej ekipie

I ja się wcale temu nie dziwię. Szybko przekonali się i ci, [co wierzyli, że kacza koalicja i ich IV RP coś zmienią na lepsze], że jest absolutnie odwrotnie, niż miało być.
Tonący chwyta się brzytwy, jak to mówią.

24.05.2007 11:46:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
maciej
Administrator
*

Reputacja: 4
Portfel: 1,286

siss napisał(a):
co wierzyli, że kacza koalicja i ich IV RP coś zmienią na lepsze], że jest absolutnie odwrotnie,

Na jakiej podstawie to mówisz ? że jest gorzej niż było ??

Pozdrawiam Maciej
24.05.2007 15:23:29
levi'
Moderator
*

Grupa: Modereatorzy
Portfel: 3,304

maciej napisał(a):

siss napisał(a):
co wierzyli, że kacza koalicja i ich IV RP coś zmienią na lepsze], że jest absolutnie odwrotnie,

Na jakiej podstawie to mówisz ? że jest gorzej niż było ??

właśnie :O
ja myślę, że jest lepiej niż było...przynajmiej kończą się te wszystkie polityczne układy i układziki - oraz ciemne interesy :!:
politykę przeba wyczyścić :!: i nikt mnie nie przekona, że nasz obecny rząd tego nie robi :?: :!: :!: :!:
a ci co się z tym nie zgadzają widać mają coś na sumieniu :] tj panom z SLD to ja radze siedzieć ciuchutko, bo to jak wygląda teraz nasze państwo (korupcja, dziura budżetowa itd) to w DUŻEJ mierze ICH zasługa :!: więc panie Kwaśniewski, Kalisz, Szmajdziński, Dąbrowski, Rudnicki, Sadowski, Oleksy itd Ciiiiiiiii prosimy o ciszę :!: ...bo to jak teraz bronicie się rękami i nogami to się robi śmieszne :!: :!: :!:
(zauważcie, że nie wymieniłem tu Wojciecha Olejniczaka, bo to chyba jedyny człowiek z tego obozu, którego naprawdę szanuję...)

Z dłońmi tak splecionymi jakbyś klęcząc spała
W niedostępne mym oczom wpatrzona widzenie
Płaczesz przez sen i wstrząsem wylękłego ciała
Błagasz o nagłą pomoc, o rychłe zbawienie
24.05.2007 15:44:11
Falkhor
Administrator
*

Polityką tak dokłądniej interesowałem się kilka lat temu - z racji studiów nawet, duoz się o tym rozmawiało. Teraz - im więcej wiem, tym mniej chcę mieć z tym do czynienia. Poprzedni prezydenci - nei da się ukryć- wzięli na siebie ciężar polski 'po 89r.'. Obóz, który rządzi teraz - mógł zrobić bardzo wiele, ale ciągle mam nieodparte wrażenie, że wiele rzeczy ucieka mu między palcami, dalej jest atmosfera kolesiów.

A unas można zrobić tylko jedną słuszną rzecz - jak mówi Levi' - wyczyścić to. A to wymaga działan baaaaardzo zdecydowanych, obiektywnych, których nie widzę. Bo walka polityczna jest, ale jak dla mnie - nie dla dobra publicznego. :/

24.05.2007 16:23:46
Odwiedź stronę użytkownikaZnajdź wszystkie posty użytkownika Zacytuj ten post w odpowiedziUnknownUnknown
levi'
Moderator
*

Falkhor napisał(a):
A unas można zrobić tylko jedną słuszną rzecz - jak mówi Levi' - wyczyścić to. A to wymaga działan baaaaardzo zdecydowanych, obiektywnych, których nie widzę. Bo walka polityczna jest, ale jak dla mnie - nie dla dobra publicznego. :/

dobrze mówisz - trzeba zdecydowanych działań tylko, że obecny rząd nie może rozliczyć i wyczyścić poprzednich rządów, bo te poprostu się tego boją i notorycznie to blokują :!: z taką polityką jaką teraz zajmuje się obóz SLD i ich koledzy, to w Polsce nigdy nie będzie lepiej i system jaki panował w 3RP (kopupcja, zele interesy itp) przesłoni wszystko to co chce nam zaoferować obecna polityka :!: ciągle będziemy pod rządami SBków...
...nie wiem jak wy ale ja jestem temu stanowczo przeciwny :!:
powinno się zlustrować WSZYSTKICH, którzy pełnią i pełnili funkcje publiczne w ostatnich latach i tych co ukrywali swoją przeszłość poprostu odstawić z kwitkiem :!:
takie jest moje zdanie...możecie się z nim zgodzić lub nie - ale nikt mnie nie przekona, że tak jak było (za SLD) było dobrze :!: :!: :!: :!: NIKT

24.05.2007 17:03:16
maciej
Administrator
*

levi napisał(a):
ale nikt mnie nie przekona, że tak jak było (za SLD) było dobrze

Ani mnie, a także nikt mnie nie przekona ze obecnie jest złe, bo jest znacznie lepiej niz kilka lat temu Smile A szczególnie nie pan K i W

Pozdrawiam Maciej
24.05.2007 17:21:11
typ
: )
*

Portfel: 183

Kwaśniewski obciachem w Europie Biggrin

Cytat:
Niemiecki dziennik uznał za "osobliwe" że akurat Aleksander Kwaśniewski stroi się obecnie w piórka największego "obrońcy demokracji" skoro przez ostatnią dekadę był promotorem postkomunistycznej sitwy i ubecji rozkradającej państwo.

Thomas Urban pisze w "Sueddeutsche Zeitung" :

Kwaśniewskiemu nie udało się uwolnić od postkomunistycznych układów, które skorzystały na prywatyzacji. Dawne elity partyjne i służb bezpieczeństwa posługiwały się etykietką "socjaldemokratyczną" i dyskredytowały wskutek swego "wyuzdania i wystawianego na pokaz nowobogactwa" ideę sprawiedliwości społecznej. To otworzyło drogę do sukcesu Lecha i Jarosława Kaczyńskich (...) Jeśli były funkcjonariusz partyjny i obrońca beneficjentów zwrotu występuje jako ich najważniejszy demokratyczny przeciwnik, to ma to "osobliwy posmak"

W komentarzu Urbana dostaje się też Kaczyńskim:

recepty stosowane przez braci Kaczyńskich do "naprawy państwa" są problematyczne, ponieważ prowadzą do rozbudowy biurokracji, zamiast do umocnienia społeczeństwa obywatelskiego i większej przejrzystości urzędów

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
02.06.2007 11:58:39
rudzia

*

Reputacja: 5
Portfel: 2,409

levi napisał(a):
obecny rząd nie może rozliczyć i wyczyścić poprzednich rządów, bo te poprostu się tego boją i notorycznie to blokują

an czy uważasz że to jest sprawia priorytetowa że oni powinni sie tym zjamowac??!! bo mnie się właśnie wydaje że nie!! teraz jest w karaju taki sajgon że się tym powinni zając a nie wykopywaniem z rzadu SB-ków bo założe się że w PiS-ie też by się cos znalazło tylko oni się wolą czepiac SLD bo to jest lewica- a lewica to komuchy więc tak jak by nikt nie zwraca na nich uwagi !!

Bo cos w szaleństwach jest młodości
Wśród lotu wichru skrzyeł szumu
Co jest mądrzejsze od mądrości
I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
02.06.2007 23:55:02
Falkhor
Administrator
*

typ,

Cytat:
recepty stosowane przez braci Kaczyńskich do "naprawy państwa" są problematyczne, ponieważ prowadzą do rozbudowy biurokracji, zamiast do umocnienia społeczeństwa obywatelskiego i większej przejrzystości urzędów

Dobre stwierdzenie. Polska przykładowo po ostatnich zmianach prawnych ma jedno z najbardziej na ŚWIECIE skomplikowanych praw budowlanych - wybudowanie u nas czegoś (np. domu jednorodzinnego) to istna droga przez mękę. Musisz chodzić i prosić o dziesiątki podpisów.
Tanie panstwo też przecież okazało sie mitem...

03.06.2007 07:59:37
rudzia

*

Falkhor napisał(a):

nie tylko to jest mitem tego i nie tylko tego rządu:/ niestety obiecanki cacanki a w Polsce jak kto chce. A to prawo budowlane...nie wiem nie buduje doimu i nie wiem na czym to polega ale w naszym kraju każde poważne przedsięwzięcie kończy sie na lataniu od urzedu do urżedu i kolekcjonowaniem podpisów jak autografów a to tylko po to żeby wybudowac kilka ścian i wylac cement:/ u nas wszytsko już do końca kadencji tego rządu będzie mitem...nie spodziewam się zbyt wiele...

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
03.06.2007 11:10:32
levi'
Moderator
*

rudzia,

Cytat:
an czy uważasz że to jest sprawia priorytetowa że oni powinni sie tym zjamowac??!!

tak :!: wydaje mi się, że to jedna z ważniejszych spraw w obecnej polsce - bo dotąd dokąd nie wyczyścimy polityki, ze szpiegów, kłamców i ludzików od 'lewych interesów, dotąd wszystko będzie się obracało na starych SB-kowskich zasadach, na wariackich papierach :!:

widze, że wszyscy się tu wymądrzają i naskakują na rząd - a może mi łaskawie powiecie KTO powinien teraz rządzić i co by to wniosło :?: :!: może mnie ktoś przekona np do SLD (jak mu się to uda to qpie mu fabryke browarów)

03.06.2007 11:12:25
rudzia

*

levi a co to ma do rzeczy...za dużo kazy na to idzie. Za późno się za to zabraliśmy i teraz to się nie ma w co bawic. Co im to teraz da jak się będą w tym paplac??!! szczerze mówiąc wydaje mi się ż nic...nakryją ich osmieszą publicznie ludzie będa ich wytykac palcami ale na tym sie skonczy ich rola. I tak nie tkna tych, którzy są po ich stronie w obawie żeby sie stracic ludzi a ja sie założe ze połowa paraciwcy bawiła się w szpiegowanie po wojnie...a po za tym niech sie zajma naprawianiem naszego wizerunku na zachodzie i wywaleniem Leppera i Giertycha z rzadu bo się kiedyś matrurzyści i rolnicy powarznie zbuntuja i będzie powtórka z `56 i `68` roku...:/a wtedy to już ciekawie nie będzie i trzeba będzie wiac

I rozumniejsze od rozumu
[Leopold Staff]
03.06.2007 11:24:24
maciej
Administrator
*

rudzia, oj widać ze z deczka o polityce patrzysz przez pryzmat tvn i faktów Animatedwink
Mówisz że aż tak nasz ośmieszają Polityce w mediach zachodnich ?? hmm poczytaj prasę zachodnia, taka prawdziwa zagraniczną. To że wielką afere robi fakt, tvn i inne media w Pl to jest wielki szum o głupie incydent. Czy u nas sie nie słyszy o wpadkach Busha, Putina i innych ?? Przecież to też jest śmieszne. Jak juz trzymamy sie zasady, że się ośmieszamy za granicą to musimy przyjąć że inne kraje też sie ośmieszają. Dla tego właśnie kreowana jest w Polakach tendencja że Polska jest Bee, za rządów tego rządu.

Falkhor napisał(a):

Powiadacie ze mitem, hmm czy skończyła sie juz kadencja tego rządu ?? Z moich obliczeń wychodzi że nie bardzo.

Popatrzmy na jeden aspekt, Po zmianie rządów ostatnio nawet w mediach o tym mówiono, że w budżecie Polskim, zostało ponad 10% więcej pieniędzy niż za rządów poprzedniej ekipy. Na pewno pomyślicie no tak wyższe ceny , ludzie na emigracji itp. No ale przecież wcześniej tez ceny szły do góry a zarobki prawie stały w miejscu.. a ciągle kasy brakowało (szly na lewe konta). I powoli ciemna strona ekipy sld wychodzi na jaw nie ma co ukrywać tak oszukańczego rządu jak sld dawno nie było.

rudzia napisał(a):
Za późno się za to zabraliśmy i teraz to się nie ma w co bawic.

Fakt ze za pozno dekomunizacje powinna przeprowadzic poprzednia ekipa rządząca, ale jakoś nie wyobrażam sobie aby sld w której wiekrza częśc ludzi jest anty , przeprowadziła by taką opcję. Patrząc na inne kraje dopuki tego nie skończymy to bedziemy stać w miejscu. Wyciągnięcie na jaw esbeków itp musi nastąpić, zabranie im wysokich emerytur za to, że byli kapusiami i werbowali niewinnych ludzi musi nastąpić, budżet na tych ludziach traci duzo pieniędzy. Gdzie tu sprawiedliwość ?? Zachodnie kraje już to zrobiły, czas na Polske.

Obecny rząd jest jaki jest, ale dajmy im skończyć co to zaczęli, bo ludzie obecnie mają klapki na oczach i nie widzą poprawy... No tak ale media to IV władza. Nic dodać nic ująć.

Pozdrawiam Maciej
03.06.2007 12:13:00
typ
: )
*

Portfel: 183

maciej, rudzia,

Cytat:
Za późno się za to zabraliśmy

przypomnijcie sobie 1992r, kiedy miała wejść prosta i logiczna uchwała lustracyjna pana Janusza Korwina Mikke. I co wtedy zrobili ludzie tacy jak Wałęsa czy Kwaśniewski.... :eek:

a potem do teraz temat lustracji jakoś znikł z polityki.... i ust rządząych

maciej napisał(a):
ale jakoś nie wyobrażam sobie aby sld

ja też Biggrin

lustracja musi być !!

Związek Socjalistycznych Republik Europejskich

Socyjalizm każdemu równo nosa utrze: Bogatych zdusi jutro – a biednych: pojutrze... Aleksander Fredro
03.06.2007 12:32:35
Odpowiedz Napisz temat 

Pokaż wersję do druku
Wyślij ten temat znajomemu
Subskrybuj ten temat | Dodaj ten temat do ulubionych

Skocz do: